Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A derékfájdalom oka nagyon sokféle lehet például veleszületett vagy szerzett fejlődési rendellenesség, egyoldalú ülőmunka, huzamos állás, nagy súly emelése, hirtelen csavaró mozdulat, mozgásszegény életmód.

Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A Hévízi Tradicionális Kúra minden esetben komplex orvosi vizsgálattal kezdődik, ahogy Dr. Moll Veronika hévízi reumatológus tapasztalja: „Egy-egy tünet mögött számos ok rejtőzhet, amelyeket alaposan fel kell térképeznünk, így a személyre szabott kezelések, rendkívül jó hatékonysággal működnek.”

Milyen kezelések javasoltak krónikus derékfájdalom esetén?

A Hévízi Tradicionális Kúra elemei  mind hatékonyak a hát,- és gerinc fájdalom kezelésére, azonban a hévízi reumatológusok, ezeket a kezeléseket minden esetben az egyéni problémára, személyre szabottan írják elő:

Fizikoterápiás kezelések közöl például az elektroterápia nagyon hatásos a gerincfájdalmakra.Az elektorterápia gyulladáscsökkentő, izomlazító hatását használják fel a kezelések során. A gerinc két oldalán húzódó hátizmokra ultrahang, Lidocain Dionin-iontoforézis, diadinamikus (lüktető egyenáram) vagy interferenciaáram-kezelés adható. Az elektorterápia általánosan javítja a keringést és fokozza az anyagcserét is. A LP longperiod áram pedig tartós fájdalomcsillapító hatású. Gyakran alkalmazzák a gerinc-vagy végtagízületek elváltozásainak kezelésére, lumbágóra.

Iontoforézis során pedig galvánárammal a bőrön át gyógyszert juttatnak a szervezetbe. A koncentrálódott gyógyszer fokozza a keringést és csillapítja, a fájdalmat továbbá lazítja az izmokat.

Interferenciakezelés elsősorban a tartási rendellenességek okozta izomcsomók oldására alkalmazzák. A gerinc melletti izmokba vezettet különböző rezgésszámú áram lazítja az izmokat.

A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység a gyógytorna és a célzott gerinctorna. Igazi eredményt csakis kitartó munkával lehet elérni. A hévízi gyógykúra fél évre csökkenti a fájdalmakat, a folyamatos gyógytorna is fontos. Hozzájárul a gerincoszlop mozgásterjedelmének növeléséhez, a megrövidült izmok nyújtásához és a gerinc erősítéséhez.

Forrás:

  • Varga Terézia-Pap Viola: Gerincvédelem a mindennapokban
  • Dr. Bergmann Annamária: Hévízi Gyógymódok

Kapcsolódó cikkek


Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

2020. február 18. 11:37

A hévízi magánszállások Minőségfejlesztési Pályázatai sorra érkeznek a Hévíz TDM Egyesületéhez, amelynek a beadási határideje 2020. február 28.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Módosul a parkolási rend Hévízen

Módosul a parkolási rend Hévízen

2020. július 31. 09:40

A kijelölt parkolók használata az egész városban 2020. július 31-ig díjmentes, a képviselő-testület által újonnan elfogadott szabályozás 2020. augusztus 1-től lép érvénybe.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!