Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A derékfájdalom oka nagyon sokféle lehet például veleszületett vagy szerzett fejlődési rendellenesség, egyoldalú ülőmunka, huzamos állás, nagy súly emelése, hirtelen csavaró mozdulat, mozgásszegény életmód.

Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A Hévízi Tradicionális Kúra minden esetben komplex orvosi vizsgálattal kezdődik, ahogy Dr. Moll Veronika hévízi reumatológus tapasztalja: „Egy-egy tünet mögött számos ok rejtőzhet, amelyeket alaposan fel kell térképeznünk, így a személyre szabott kezelések, rendkívül jó hatékonysággal működnek.”

Milyen kezelések javasoltak krónikus derékfájdalom esetén?

A Hévízi Tradicionális Kúra elemei  mind hatékonyak a hát,- és gerinc fájdalom kezelésére, azonban a hévízi reumatológusok, ezeket a kezeléseket minden esetben az egyéni problémára, személyre szabottan írják elő:

Fizikoterápiás kezelések közöl például az elektroterápia nagyon hatásos a gerincfájdalmakra.Az elektorterápia gyulladáscsökkentő, izomlazító hatását használják fel a kezelések során. A gerinc két oldalán húzódó hátizmokra ultrahang, Lidocain Dionin-iontoforézis, diadinamikus (lüktető egyenáram) vagy interferenciaáram-kezelés adható. Az elektorterápia általánosan javítja a keringést és fokozza az anyagcserét is. A LP longperiod áram pedig tartós fájdalomcsillapító hatású. Gyakran alkalmazzák a gerinc-vagy végtagízületek elváltozásainak kezelésére, lumbágóra.

Iontoforézis során pedig galvánárammal a bőrön át gyógyszert juttatnak a szervezetbe. A koncentrálódott gyógyszer fokozza a keringést és csillapítja, a fájdalmat továbbá lazítja az izmokat.

Interferenciakezelés elsősorban a tartási rendellenességek okozta izomcsomók oldására alkalmazzák. A gerinc melletti izmokba vezettet különböző rezgésszámú áram lazítja az izmokat.

A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység a gyógytorna és a célzott gerinctorna. Igazi eredményt csakis kitartó munkával lehet elérni. A hévízi gyógykúra fél évre csökkenti a fájdalmakat, a folyamatos gyógytorna is fontos. Hozzájárul a gerincoszlop mozgásterjedelmének növeléséhez, a megrövidült izmok nyújtásához és a gerinc erősítéséhez.

Forrás:

  • Varga Terézia-Pap Viola: Gerincvédelem a mindennapokban
  • Dr. Bergmann Annamária: Hévízi Gyógymódok

Kapcsolódó cikkek


Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. március 08. 11:49

Hévíz is akciócsoportot indít!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!