Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A derékfájdalom oka nagyon sokféle lehet például veleszületett vagy szerzett fejlődési rendellenesség, egyoldalú ülőmunka, huzamos állás, nagy súly emelése, hirtelen csavaró mozdulat, mozgásszegény életmód.

Fizikoterápia gerincfájdalmak ellen

A Hévízi Tradicionális Kúra minden esetben komplex orvosi vizsgálattal kezdődik, ahogy Dr. Moll Veronika hévízi reumatológus tapasztalja: „Egy-egy tünet mögött számos ok rejtőzhet, amelyeket alaposan fel kell térképeznünk, így a személyre szabott kezelések, rendkívül jó hatékonysággal működnek.”

Milyen kezelések javasoltak krónikus derékfájdalom esetén?

A Hévízi Tradicionális Kúra elemei  mind hatékonyak a hát,- és gerinc fájdalom kezelésére, azonban a hévízi reumatológusok, ezeket a kezeléseket minden esetben az egyéni problémára, személyre szabottan írják elő:

Fizikoterápiás kezelések közöl például az elektroterápia nagyon hatásos a gerincfájdalmakra.Az elektorterápia gyulladáscsökkentő, izomlazító hatását használják fel a kezelések során. A gerinc két oldalán húzódó hátizmokra ultrahang, Lidocain Dionin-iontoforézis, diadinamikus (lüktető egyenáram) vagy interferenciaáram-kezelés adható. Az elektorterápia általánosan javítja a keringést és fokozza az anyagcserét is. A LP longperiod áram pedig tartós fájdalomcsillapító hatású. Gyakran alkalmazzák a gerinc-vagy végtagízületek elváltozásainak kezelésére, lumbágóra.

Iontoforézis során pedig galvánárammal a bőrön át gyógyszert juttatnak a szervezetbe. A koncentrálódott gyógyszer fokozza a keringést és csillapítja, a fájdalmat továbbá lazítja az izmokat.

Interferenciakezelés elsősorban a tartási rendellenességek okozta izomcsomók oldására alkalmazzák. A gerinc melletti izmokba vezettet különböző rezgésszámú áram lazítja az izmokat.

A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység a gyógytorna és a célzott gerinctorna. Igazi eredményt csakis kitartó munkával lehet elérni. A hévízi gyógykúra fél évre csökkenti a fájdalmakat, a folyamatos gyógytorna is fontos. Hozzájárul a gerincoszlop mozgásterjedelmének növeléséhez, a megrövidült izmok nyújtásához és a gerinc erősítéséhez.

Forrás:

  • Varga Terézia-Pap Viola: Gerincvédelem a mindennapokban
  • Dr. Bergmann Annamária: Hévízi Gyógymódok

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!