Programtippek családoknak

Egy állatpark mindig jó választás, ha épp nincs strandidő, de azért nem zuhog az eső. Tavasztól-őszig, mikor a legtöbb család látogat el Hévízre több lehetőség is adott ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a gyerekek a természethez.

Festetics Imre Állatpark - Gyenesdiás

A Bakonyerdő Zrt. által működtetett állatpark, vadaspark szerűen került kialakításra. A térségre jellemző állatokat tekinthetjük meg, egészen testközelből. A bejáratnál zoo csemege is vásárolható, és állat simogatásra is van lehetőség. A park területe nem túl nagy, nagyjából 1-2 órára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Területén található büfé, mosdó, játszótér, a parkolás ingyenes és árnyékos.

A hét minden napján nyitva tart, legkönnyebben Gyenesdiásról közelíthető meg. A Dornyai utcát érdemes keresni, ahol az állatparkot megközelítve az ugyancsak gyerekbarát Természet Háza előtt haladunk majd el. Olvasna még róla? Kattintson ide!

Afrika Múzeum - Balatonederics

Dr. Nagy Endre Afrikavadász 71 éves korában, 1984-ben Balatonedericsre, a családi kúrába költözött haza, és magával hozta vadászati és néprajzi gyűjteményének jelentős részét. Otthonában afrikai hangulatú múzeumot rendezett be. Halála után a család folytatta a hagyományt, és ma is megtekinthetők a különleges életmű emlékei a csodás parkban pedig állatok is fogadják a családokat. Büfé, mosdó, játszótér természetesen itt is van, és a parkolás is megoldott a kúria parkjában.

A 71-es út mellett található, Balatongyörök határában, Balatonederics felé haladva. Olvasna még? Kattintson ide!

Bivalyrezervátum - Kápolnapuszta

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, piknikezőhely, kiállítás és mesélő sétaút fogadja a családokat, ha ellátogatnak a Balaton Felvidéki Nemzeti Park kápolnapusztai bivalyrezervátumába. A rezervátumban a bivalyok mellett van sétaút, állatsimogatók, játszótér, a fogadóépületben természetesen mosdó és frissítőt is van lehetőség vásárolni. Parkoló itt is megoldott.

Megközelítése a Kis-Balatonhoz közel, Balatonmagyaród és Zalakomár között a főútról egy bekötőúton lehetséges. Olvasna még? Kattintson ide!

 

 

A Balaton vára Szigliget

Keszthelyi öböl fölé magasodik Szigliget vára, a településről könnyen, kiépített sétaúton közelíthető meg. Bár a vár alatti szakasz kaptatós, érdemes végigjárni a régi macskaköveket, hiszen a várat 2020. június végén, ismételt felújítási munkák után nyitották meg újra. A falak között gyakran tartanak kisebb lovagi vagy solymász bemutatókat, legmagasabb pontjáról pedig fantasztikus panoráma tárul a látogató elé.

Van mosdó, büfé, de a vár alatti fagyizóba is érdemes oda-vissza betérni egy finom frissítőre. Parkolni több helyen is lehetséges. Kattintson ide még több információért!

Sümegi vár, lovagi torna és lakoma

A Sümegi vár esetében nem csak maga a vár nyújt felejthetetlen élményt, hiszen a látvány mellett interaktív programokon is részt vehet. A várhegy lábánál kialakított parkban játszótér, lovagi torna bemutatók várják a látogatókat. A tornákat ráadásul rossz idő esetén is megtartják, mivel az esti, középkori lakomák helyszínéül szolgáló pincében is kialakítottak egy hatalmas lovagtermet a viadalok számára.

A várban és a parkban is van mosdó, büfé, étterem és souvenir vásárlási lehetőség. Kattintson ide még több információért!

Várromok csodás panorámával

Rezi vár, Tátika vára, Csobánc. A vulkanikus hegycsúcsok tetején egykor a Balatoni várak sora állt, ma már csak kedves várromok várják a kirándulókat. Mindhárom hegyre karban tartott és jól kitáblázott túraútvonal vezet, pihenőhelyekkel. A várromok látogathatók, de belépőjegyet itt nem kell fizetni. A túrák akár kisgyerekekkel is teljesíthetők az erdőn át. Parkolni a hegyek lábánál lesz lehetőség, de kialakított parkolót, büfét, mosdót ne keressen. Érdemes felkészülten, hátizsákkal indulni.

Keszthelyi várkert

A környék legkisebb egykori várának romjait egy hangulatos kis várkertben találja meg Keszthely belvárosában. Keszthely Főterén álló Magyarok Nagyasszonya-templom mellett található. A várkertben ma hangulatos játszótér és park várja a látogatókat, jó helyszín egy kis pihenésre belvárosi séták alkalmával.

 

Történelmi Modellvasút Kiállítás - Keszthely, Helikon Kastélymúzeum

Ki ne szeretné a működő kisvonatokat. A Helikon Kastélyhoz tartozó Vadászati Múzeum teljes tetőtere egy hatalmas modellvasút terepasztal, ami Európában is egyedülálló méretekkel rendelkezik. A terepasztalon több mint 2,7 km sínhálózaton, 1800 épület között, 75 különféle mozdony húzza a vagonokat. A terepasztal egyaránt élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek, és akár órákra is leköti a mozgó kisvonatok szerelmeseit. A tetőtérbe lifttel is fel lehet jutni, de érdemes inkább a lépcsőt választani, hiszen így jó rá az esély, hogy a Vadászati Múzeum fantasztikus kiállításaira is elcsábulunk. Még több információért kattintson ide!

A múzeumparkban van játszótér, időszakoson működő gyerek vonattal, az épületben természetesen található mosdó. A múzeum a Pál utcában található és parkoló is tartozik hozzá. A Helikon Kastélymúzeum kiállításaihoz kombinált jegy is váltható, amivel több kiállítást is meg lehet tekinteni. A Helikon Kastélyhoz tartozó kiállítások közül a Festetics kastély parkjában található Hintó Múzeumot bátran ajánljuk még családok számára.

Balatoni Múzeum - Keszthely

A Balatoni Múzeum patinás épületében egy igazán család barát, interaktív kiállításon keresztül ismerkedhet meg a Balaton történetével, növény és állatvilágával, a strandolás, a hajózás múltjával és jelenével. Ne riadjon meg az épület csodás klasszicista falaitól, belül barátságos és gyerekbarát kiállítóterek várják. Nyitva tartás és egyéb információk ide kattintva!

Csillagvár - Balatonszentgyörgy

A megnevezés kicsit megtévesztő. A Balatonszentgyörgyön keresztül megközelíthető volt Festetics vadászkastélyban ma a korabeli életet bemutató panoptikum jellegű kiállítás látható. A kis kastély könnyen, gyorsan körbejárható, a parkjában állatsimogató és időszakosan interaktív bemutatók, íjászat, solymászat próbálható ki. Több információ ide kattintva olvasható!

Természet Háza - Gyenesdiás

A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában családok számára kialakított, élményelemekkel, játékokkal kombinált kiállításon tekinthető meg a Keszthelyi-hegység élővilága. A látogatóközpontban időszakosan gyerekfoglalkozások, mesevetítések, mesedélutánok is vannak, a látogatóközponttól rendszeresen vezetett túrákat is szerveznek.

A parkolás ingyenesen lehetséges, mosdó, játszótér van, frissítő vásárlásra van lehetőség. Még több információ ide kattintva olvasható!

Afrika Múzeum - Balatonederics

Dr. Nagy Endre Afrikavadász 71 éves korában, 1984-ben Balatonedericsre, a családi kúrába költözött haza, és magával hozta vadászati és néprajzi gyűjteményének jelentős részét. Otthonában afrikai hangulatú múzeumot rendezett be. Halála után a család folytatta a hagyományt, és ma is megtekinthetők a különleges életmű emlékei a csodás parkban pedig állatok is fogadják a családokat. Büfé, mosdó, játszótér természetesen itt is van, és a parkolás is megoldott a kúria parkjában.

A 71-es út mellett található, Balatongyörök határában, Balatonederics felé haladva. Olvasna még? Kattintson ide!

 

 

Kalandpark és kalandpark között is órási lehet a különbség. Hévíz közelében is többféle között lehet válogatni.

Bobo Fun Park - Alsópáhok

Az alsópáhoki adrenalin aréna igazi aktív kikapcsolódás az egész családnak. A felépített beltéri kalandpályák, mászófalak, tarmbulinok és egyéb eszközök garantált kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára, legyen az egy esős délután, csapatépítő tréning vagy születésnap.

Tavirózsa Kalandpark - Keszthely-Kertváros

A Hévíz-Keszthely között található Tavirózsa Kalandparkot egy kertészetben találjuk, így garantál a virágokkal övezett szép környezet. A parkban klasszikus kötélpályák várják a családokat az egész könnyűtől az egész magasban található nehezebb pályákig. E mellett lehet minigolfozni is. Van büfé, mosdó és parkolási lehetőség is. Részletek itt!

Rezi Dinó és Kalandpark - Rezi

Az óvatlan utazó megérkezik Rezibe és meglepődve néz ki az autó ablakán, mikor kisgyereke a hátsó ülésről elkiáltja magát: Dínó!! És valóban! A magas fák közül ki-kibukkan egy-egy dinófej, sőt, van hogy meg is mozdul és hangot is ad. A Rezi Dinó és Kalandparkban a klasszikus költélpályák mellett számos játék, egyéni és családi élmény várja a vendégeket. A dinók ha szeretnénk mozognak, sőt egy mini vonattal is körbeutazhatunk a fák között. De van óriás trambulin, vizes dodzsem, rodeó és száraz szörf is. A park mellett ingyenes parkoló, a parkban büfé, mosdó áll rendelkezésre. Részletek itt!

 

 

Strand a Hévízi-tó partján

A Hévízi-tó elsősorban gyógytó, melyben a fürdés gyerekek számára nem ajánlott, ugyanakkor a vendégigényeknek megfelelően tó partján kialakításra került egy több mélységű, normál, de melegített vizes medence, szélvitorlákkal az erős napsütés ellen és vizes élményelemekkel az önfeledt pancsolás érdekében.

Nagy strandok sok játékelemmel és programokkal a Balaton nyugati csücskében

A Keszthelyi városi strand a Keszthelyi öbölben a hajókötő mellett található. Érdekessége a strandon található Balaton alakú úszómedence és a Boldog Békeidőket idéző, nagyon fotogén Sziget fürdő. Nyári estéken a strand területén könnyűzenei koncertek is zajlanak.

A Diási Játékstrand Gyenesdiáson évről-évre elnyeri a Balaton legjobb gyerekbarát strandja címet. Kialakításában, az élmény elemekben, programlehetőségekben bővelkedő stand méltán a gyerekes családok legkedveltebb strandja a Balatonnál.

Sok-sok évtizede töretlen a Vonyarcvashegyi Lido Strand népszerűsége. A nagy fákkal teli, hosszú partszakasszal rendelkező strand legnagyobb különlegessége a fiatalok körében igen kedvelt vízisí pálya.

Balatongyöröki strand 120 méter hosszú homokos partszakasz a homokvárépítő picúrok paradicsoma. A stand területén nem csak óráscsúszda a vízijárművek széles választéka is kibérelhető. 2018-ban a Balaton Legzöldebb Strandja díjat nyerte el.

Családbarát kisebb, csendesebb strandok

Azok számára, akik nem bánják, hogy a strandolás élménye nem egészül ki animációs programokkal, különleges csúszdákkal, élmény elemekkel, korosztály specifikus játszóterekkel és nagy büfé választékkal, számukra a Keszthelyi Libás Strand és a Gyenesi Lidóstrand lehet az ideális választás.

Kutyás strand Keszthelyen

Aki házi kedvencével szeretne strandra menni bátran válassza a Keszthelyi kutyás strandot. Itt garantáltan kutyabarát környezetben lehet élvezni a nyári strandolás élményét.

Aki Hévízen keres olyan helyet, ahol a kutya is csobbanhat, számára a Hévíz Patakot ajánljuk. Akár egy könnyű esti sétával is összeköthető a kutyafürdetés. A patakban ráadásul a kutyus is átélheti a gyógyvíz kellemesen üdítő meleg vizét.

Élményfürdők Kehidán és Zalakaroson

Akik nyaralásuk idején szeretnének élményfürdőbe is ellátogatni, nekik a Kehida Thermál Gyógy- és Élményfürdőt vagy a Zalakarosi Fürdőt ajánljuk. Mindkét fürdő rendelkezik kül és beltéri medencékkel, meleg és gyógyvizes medencékkel, úszómedencékkel valamint csúszdaparkkal is.

 

Kerékpáros kirándulások biztonságos kerékpárutakon Hévízről a Kis-Balatonhoz és a Baltonhoz

Könnyű túrák a Keszthelyi-hegység kilátóihoz

Sétahajókázás, kalózhajó a Keszthelyi öbölben, a Balatonon

Játszóterek

Csónakázás a Tapolcai-tavasbarlangban

Balatonfenyvesi kisvasút

Korongozás a J&A Kerámiaházban

Kalandbarát kenutúrák a Balatonon

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!