Látnivalók a környéken

A természet megismételhetetlen csodákra képes, melyek napról-napra képesek ámulatba ejteni a szemlélőt! Íme néhány olyan hely, ahová érdemes ellátogatni a környéken

 

 

A Balaton nyugati csücske bővelkedik romvárakban. A Rezi, Tátika, Csobánc hegyen álló romvárakól fantasztikus panoráma tárul elénk a Balatonnal és a tanúhegyekkel. Szigligeten és Sümegen hetente több alkalommal várjátékok, lovagi játékok is szórakoztatják a látogatókat. A keszthelyi Festetics kastély pedig nem csak hazánk egyik legszebb és legnagyobb kastélya, de a hozzá tartozó kiállítások (hintók, vadásztrófeák, modellvasút, főúri utazás, pálmaház) akár több napra biztosítják a változatos programot ha netán rosszabbra fordulna az idő.

 

Nem a múzeumok szoktak először eszünkbe jutni nyaralás alkalmával, pedig egy jó múzeum igazán kellemes alternatív, ha kedvezőtlenül alakul az időjárás. Sőt van, hogy jó időben sem érdemes kihagyni. A Festetics kastély kiállításait egyszer mindenképp érdemes sorra venni, és a Balatoni Múzeum állandó kiállítása a Balaton történetéről is meglepően érdekes gyerekek és felnőttek számára is. Keszthelyen a belvárosban több kisebb kiállítóhelyet lehet találni, az erotikus panoptikumtól a csigaparlamentig, ezekből egyet-egyet, akár egy városi séta alkalmával is be lehet iktatni. Aki a természettel ismerkedne, neki a Természet Házát ajánljuk jó szívvel, hiszen pár méterre tőle található a Festetics Imre állatpark is. Kerékpározás közben pedig Balaton-parti útvonalról útbaejthető a Gyenesdiási Vízimalom és fűszerkert.

 

 

 

Hol van mindez?
Kattints a részletes Google élménytérképre, hogy mindent megtalálj!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!