Sokan sokfélék vagyunk, mást szeretünk mást eszünk, így több különböző helyet ajánlunk!
A legújabb gasztronómiai irányzatok Hévízen is
Újszerű design, modern gasztro trendek, havonta megújuló ételkínálat, kreativitás és igényesség. Ezek jellemzik legjobban a Brix Bistro konyháját, ahol még a hagyományos ízek is megújult formában kerülnek a tányérunkra.
Bajor hangulat, ízletes fogások, családias étterem pulival
A legjobb káposztás csülköt keresed vagy egy igazi smarnit? Itt a törzsvendégeknek saját sörös korsó trezorjuk is van. Igazi bajor hangulat, októberben október fest, karácsonykor pedig a legkarácsonyibb hely az egész városban. Az küszöb előtt pedig Bodry fogadja a vendégeket. Nem megijedni, csak átlépni.
Cukrászda, ami annál sokkal több. A TÖRZSHELY
Első pillanatra talán cukrászdának tűnik, mert a teraszról csak a sok csodás olasz süteménykülönlegességet és tortát látni, de ha kicsit elmélyülünk a kínálatban bizony olasz sonkák, sajtok, frissen sült cipók, illatozó kávék és hűtött borok közül is válogathatunk. Aki megszereti, számára igazi törzshely lesz a Macchiato.
Macchiato Cafe & Lounge - Széchenyi utca
+1 HardCore Gasztroőrülteknek: akik nem riadnak meg egy különleges étteremtől, hogy valami egészen fenomenálisat egyenek
Van olyan étterem, ahol nincs étlap? Igen! Van ugyanakkor naponta frissülő kínálat, mégpedig a legjobb húsokból. Előfordulhat, hogy bivaly, mangalica, gyöngytyúk vagy nyúl van az étlapon, és hogy mi lesz egészen pontosan a köret vagy a mártás? ... az a megszállott gasztro őrült tulajdonos és a mi köztünk kialakult rezgések utóhatása. De a hatás valóban nem is marad el. Aki szereti ... imádja, akinek nem jön be ... az is jóllakottan távozik.
Öreg Harang Borozó - Egregy
Ahol a szarvaspörkölt dödöllével van, a halászné pontyból, ahol a túrós csuszára szalonnapörc jár.
Magyar Csárda
A Magyar Csárda 1985-ben nyitotta meg kapuit. Kitűnő magyar konyhával, esténként hangulatos élő cigányzenével várják Vendégeinket. Az étterem Vadászteremmel, Magyaros teremmel, Csárda Galériával és kellemes kerthelyiséggel is rendelkezik. Árnyas, kellemes teraszán a meleg időszakban is igazi felfrissülés üldögélni akár egy pohár bor mellett is. Bőséges étlapjából mindenki találhat kedvére valót, legyen az igazi magyaros vagy akár nemzetközi étel.
Kocsi Csárda
A Kocsi Csárda is 1985-ben nyitott Hévízen. A hely hangulata és a kínálata is magáért beszél. Esténként élő zene mellett fogyaszthatjuk el a tökéletes magyaros fogásokat, legyen az cigánypecsenye, pörkölt vagy babgulyás. "Igazi csárdahangulat, fenséges fogások, hatalmas adagok, magyaros ízek és gyors, udvarias kiszolgálás, ahogy egy vendég megjegyezte a vendégkönyvben.
Kerék Csárda
Az Egregyi-hegy lábánál található Kerék Csárda és Dombföldi Márton Pince 1985-ös megnyitása óta a környék egyik leghangulatosabb borozójává nőtte ki magát. Az igényesen kialakított boltíves pince egyedülálló helyszínt kínál különféle rendezvények lebonyolításához. Az étlap ízletes fogásaiból mindenki talál kedvére valót! A jó hangulat kellemes nyári estéken a romantikus, gyertyafényes kerthelyiségben zenés programokkal fokozható!
Korona Étterem
Kínálatukban előszeretettel válogatnak Zala megye gasztronómiájából. Így az étlap sokféle érdekes ízt, különleges ételt, ízletes desszerteket és az ország más tájain sose hallott specialitásokat tartalmaz. A séf szívesen készíti idény jellegű, akár különleges ételeket, természetesen nem elhanyagolva a hagyományos magyaros és nemzetközi ízeket sem. A kímélő, vegetáriánus sőt gyerekeknek készített választékról sem feledkeztek meg. Az ételek készítésénél helyi termelők zöldség, gyümölcs alapanyagait részesítik előnyben és vendégeik szórakoztatására kéthavonta rendeznek borvacsorákat, tematikus magyaros-és grillesteket.
Teri Mama Vendéglője
A római romkert és "Fradi" templom szomszédságában is finom ízletes fogásokat ehetünk Teri Mama vendéglőjében. Bár az ételeket ma már nem Teri Mama készíti, de az ízek hazaiak. Családias környezet és egy tipikus régi parasztház hangulata fogadja a vendégeket, hímzett asztalterítővel, búbor kemencével és házias ízekkel és fogásokkal.
Nagyparkoló büfésor
Bár a minőségi éttermi kiszolgálással nem egyenrangú, de sokakban nosztalgikus hangulata van a Nagyparkolóban található büfésornak, ahol épp úgy ehetünk frissen sülteket, mint mákos gubát, vagy épp az nyári hangulathoz elengedhetetlen fokhagymást lángost. Aki persze bármikor kapható egy kis pacalra vagy csülkös bablevesre, fojtásnak némi ízes vagy túrós palacsintával, a választékból természetesen ezek sem hiányoznak.
Friss sajtok, füstölt kolbászok, fűszerek, zöldségek és kézműves termékek közvetlenül a termelőtől. Válaszd a természetest, válaszd az egészségeset.
A régi idők hangulatát idézve kedden, csütörtökön és szombaton a hévízi Nagyparkoló mögötti terület árusokkal telik meg. Alkalmanként autentikus erdélyi zenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató. A friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet akár meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt. A finom áruk mellett mesteremberek árulják portékáikat, helyben vásárolhatunk cserépedényeket, kosarakat vagy akár kézi készítésű szappanokat.
A Hévízi Termelői Piac a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. A vásárlással pedig nem csak a környéken élő termelőket támogatjuk, hanem az egészséges életmód mellett döntünk.
A Hévízi Termelői Piac mellett döntött már az a 144 árus is, akik időről-időre kézműves termékeiket kínálják a vendégeknek.
Nyitvatartás:
Kedd: 7.00 - 13.00 (kivéve január - április)
Csütörtök: 12.00 - 17.00
Szombat: 7.00 - 13.00
A Hévízi Termelői Piac a Hévízi Nagyparkoló közvetlen közelében az Ady Endre utca városi bevezető szakasza mellett található. Autóval és gyalogosan is könnyen megközelíthető. A piactól néhány perces sétára található a buszpályaudvar is.
FitKitchen - főzőiskola a Hotel Európa fit-ben
- Március 18. - Kenyérkészítő workshop
- Április 22. - Macaron + madeleine készítő workshop
- Szeptember 16. - Süti workshop Mónisütivel
- Október 17. - Kenyérkészítő workshop
- November 18. - Steak workshop
- December 9. - Mézeskalács workshop Sznopek Verussal
Ízes élmények a Brix Bistroban
- Szeptember 15-17. - Mexikói hétvége
- Október 13. - Bajor vacsoraest
XVI. Hévízi Oktoberfest a HB vendéglőben
13 séf programok!
A következő alkalom időpontja és helyszíne még nem került kisorsolásra.
A 13-as szám Hévízen nem szerencsétlen, sőt itt még teszünk rá egy lapáttal. Mert évente kétszer, mindig pénteken és 13-án 13 séf főz a vendégeknek. Vegyél részt te is egy ilyen ízorgián...
Március 14-én kiderült melyik pincészet bora viseli egy éven keresztül a 2023-as Város Bora címet. A Hévíz Turisztikai Egyesület szervezésében immáron negyedik alkalommal került kiválasztásra, megújult tematika szerint a címet viselő bor.
Milyen bor lehet Hévíz Város Bora?
- száraz fehér bor
- könnyű, friss, stílusos, ételekhez jól ajánlható
- megfelelő ár-érték aránnyal rendelkezik
- a megelőző 2 évben már szerepelt nemes borversenyen arany vagy ezüst minősítéssel
- szakértők által minősített bor
Kik neveztek végül a megmérettetésre?
Nemcsak helyi pincészetek kapták meg a meghívást a versenyre, hanem a ország számos borászata. Összesen 15 zalai és balatoni borászat mindösszesen 40 tételt nevezett be gasztronómiai ütközetre. 22 szőlőfajta – többek között az Olaszrizling, Savignon Blanc, Ezerjó, Zenit, Pátria, Cserszegi fűszeres - reprezentálta a választékot.
Hogyan, kik és mikor választottak?
A borok zsűrizését 2023. március 14-én a NaturMed Hotel Carbona-ban végezték el. A tételeket először 12 fős szakmai zsűri értékelte Nyitrainé Dr. Sárdy Diána Ágnes, a MATE egyetemi docense vezetésével. A rendezvény fővédnöke Koch Csaba a Magyar Bor Akadémia Elnöke volt.
A bor kiválasztása természetesen az ilyenkor megszokott vakkóstolással történt. Ez annyit jelent, hogy a zsűritag részére mindössze az évjárat és fajta adott, azt nem tudták, hogy a bort melyik pincészet készítette. A neves hazai szakemberek egy elektronikus 100 pontos bírálati rendszer segítségével értékelték a borokat. A pontozás során szoros versenyben 7 tétel került végül a társadalmi zsűri elé, akik ugyanezt a rendszert használva bírálták a borokat.
Ki lett a nyertes?
A Bujdosó Pincészet, 2022-es évjáratú Csomó nevű Sauvignon Blanc bora.
Mi jár a nyertesnek?
Azon felül, hogy egy teljes évig viselheti a megtisztelő címet, lehetőséget kap a 4 napos augusztusi Bor és Gasztrokorzó fesztiválon való bemutatkozásra. A címhez járó díszes okleveleket 2023. április 29-én 17:00 – 18:00 óra között a jubileumi Boldog Békeidők rendezvényen adjuk majd át. Megkapja az oklevéllel együtt a díszes vándorkorsót is, melyre felkerül a díjazott bor neve.
Hol kóstolhatom/vehetem meg?
A nyertes bor persze már forgalomban és megvásárolható többek között Hévízen a Tourinform Irodában is.
Főbejárat &
dr. Schulhof Vilmos sétány és Ady Endre utca |
||||||
|
||||||
Előszezon / Utószezon 2024. március 25. - 2024. május 26. 2024. szeptember 9. - 2024. október 6. |
||||||
Nyitás: 9.00 Pénztár zárás: 17.30 Fürdési idő/wellness használat vége: 18.00 Kapuzárás: 18.30 |
||||||
|
||||||
Nyitás: 8.30 Pénztár zárás: 18.00 Fürdési idő/wellness használat vége: 18.30 Kapuzárás: 19.00 |
||||||
Decemberi ünnepnapok | ||||||
Fürdőzárás 2024.12.24-én 14:00; 2024.12.31-én 16:00. Fürdőnyitás 2025. 01.01-jén 11:00 órakor. |
Deák-téri
Deák Ferenc tér |
JELENLEG ZÁRVA |
Nyitás: 8.30 Pénztár zárás: 18.00 Kapuzárás: 19.00 |
A nyitvatartás és az árak megváltoztatásának jogát a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő fenntartja.
A Schulhof bejárat és Festetics Fürdőház pénztárainál a SZÉP Kártyák mindhárom zsebéből fizethet.
Hévízi Tófürdő telefonszám
+36 30 959 1002
Jegyárak
Érvényes 2023. április 1-től visszavonásig
3 órás jegyek |
|
3 órás | 4 500 Ft |
3 órás 60 év felettieknek | 4 000 Ft |
3 órás diákoknak | 4 000 Ft |
Gyermek (6-14 év között) 3 órás | 2 400 Ft |
Csoportos 3 órás (20 fő felett) | 4 000 Ft |
Egész napos jegyek |
|
Egész napos jegy | 7 500 Ft |
Egész napos 60 év felettieknek | 7 000 Ft |
Egész napos diákoknak | 7 000 Ft |
Egész napos gyerek / 6-14 éves korig.6 év alatti gyerekek részére a belépés ingyenes. |
3 600 Ft |
Egész napos kombinált családi jegyminimum 3 fő esetén, ha legalább 1 gyerek |
|
Felnőtt | 7 000 Ft/fő |
Diák (14 év felett) és Nyugdíjas (60 év felett) |
6 000 Ft/fő |
Gyermek (6-14 éves korig) | 3 600 Ft/fő |
Kiegészítő jegyek |
|
+ 1 óra hosszabbítás (3 órás jegy mellé) |
1 800 Ft |
+ hosszabbítás egész naposra (3 órás jegy mellé) |
3 600 Ft |
+ Wellness kiegészítő jegy (bármelyik jegy mellé) |
3 300 Ft |
Pótdíj (időtúllépés esetén, minden megkezdett 30min) |
1 000 Ft |
Bérletek
|
|
10 órás - érvényes 15 naptári napig, napi kétszeri belépéssel |
13 000 Ft + 2 000 Ft kaució |
20 órás - érvényes 25 naptári napig, napi kétszeri belépéssel | 23 000 Ft + 2 000 Ft kaució |
Egyéb jegyek
|
|
Zárás előtti jegy (fürdés vége előtt 2 órával) |
3 600 Ft |
Látogatójegy (fürdésre nem jogosít, max. 30 min) |
1 900 Ft + 3 000 Ft kaució |
Ruhatár (szezonális) | 300 Ft / csomag |
Úszógumi kölcsönzés (napi díj) |
700 Ft + 2 000 Ft kaució |
Diák és senior kedvezmény csak diákigazolvány / személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány előzetes bemutatásával vehető igénybe.
Hasznos információk:
Napi jegyek: Felhasználható kizárólag a vásárlás napján. Egyszeri belépésre jogosít. Időtúllépés esetén pótdíj kerül felszámolásra. Kiegészítő jegy időtúllépés esetén nem váltható.
Bérletek: Kaució visszatérítés a lejáratot követő 5 napon belül lehetséges, kiegyenlítésére csak készpénzben van lehetőség a fürdési idő végéig. A bérletek napi 2 alkalommal jogosítanak belépésre. Az első távozást követően 15 peres türelmi idő után van lehetőség a második belépésre. Távozáskor a szekrényszám automatikusan törlődik. A szekrények tartalmáért ezután felelősséget nem vállalunk. Időtúllépés esetén pótdíj kerül felszámolásra.
Hévízi Tófürdő telefonszám: +36 30 959 1002