Ha csak pár napod van!

Frissülj fel Hévízen a természet erejével!

Nem elég szabadságot kivenni, a feltöltődéshez több kell. Élmények, amik boldogsággal töltenek fel. Egy kényelmes ágy a pihentető alváshoz, séta vagy ellazító testmozgás a tiszta levegőn, a madárcsicsergés, a fák lombjának susogása a szélben.

Lazítsd el izmaid a meleg gyógyvízben, mert a 32-36°C közötti gyógyvizek hőmérsékletüknek és ásványi anyag tartalmuknak köszönhetően észrevétlenül lesznek jótékony hatással az izmokra, ízületekre, miközben a vízben töltött idő minden alkalommal hatékonyan oldja a stresszt. Az úszás a teljes tested átmozgatja, és páratlan jótevője gerincoszlopodnak. Az életet adó víz a szervezet egyik alappillére. Fogyassz kellő mennyiségű folyadékot, ha csak teheted természetesen vizet.

Ha étkezésről van szó, élvezd, hogy gondoskodnak egészségedről. Válaszd a friss, idény jellegű alapanyagokat vagy ételeket, járj akár a termelői piacon, vagy egy hangulatos étteremben.

Mozogj minden nap! Ha feltöltődésről van szó a friss levegőn végzett aktív tevékenység az egyik legjobb megoldás. Tisztulnak a légutak, aktivizálódik a vérkeringés és az anyagcsere-folyamatok.

És végül, de nem utolsó sorban kapcsolj offline üzemmódra. Amikor csak néhány napod van feltöltődni energiákkal: elég, ha azok számára válsz elérhetővé, aki igazán fontosak számodra.

 

 

Van, hogy nincs idő 2-3 hetes kúrára. Talán nincs is rá szükség! Egy gyors izomlazítás, néhány nap pihenés és 1-2 medical wellness kezelés is segít a fájdalom csillapításában...

Kinek ajánljuk?

Nem a korunk határozza meg, hogy kik vagyunk, hanem az életmódunk, a kapcsolataink minősége, hogy szeretjük-e a munkánk, mivel töltődünk a szabadidőnkben, hogy mit eszünk, iszunk, hogyan tartjuk magunkat fitten és fiatalosan.

Mindannyiunknak vannak könnyebb-nehezebb időszakok az életében, van, hogy a kimerültség, egy hosszabb betegség, baleset vagy a helytelen életmód miatt van szükség regenerálódásra. Néha sportolásból adódóan fájnak a túlterhelt térd vagy csukló ízületek, van, hogy az irodai munka miatt tapadnak le a hátizmok, zsibbad, görcsöl a váll a kar. Bármi is legyen az ok, a hévízi rapid kúrák, azok számára kínálnak gyors és hatékony fájdalomcsillapítást, akiknek nincs szükségük vagy egyszerűen nincs lehetőségük arra, hogy 2-3 hetet szánjanak a regenerálódásra.

A hévízi rapid kezelési csomagok 5 alappillére:

  1. minőségi pihenés: mert a közérzetjavítás a pihentető alvással, a zavaró környezeti tényezők kizárásával kezdődik
  2. a leggyorsabb hatású gyógykezelések, szakorvosi ellenőrzés mellett: a szakemberek a fennálló probléma/fájdalom típusától és okától függően állítanak össze egy 3-5 nap alatt teljesíthető egészségcsomagot, aminek épp úgy részei a hévízi gyógymódok (tehát a gyógyvíz, gyógyiszap), mint a hatékony medical wellness szolgáltatások
  3. medical wellness kezelések: van ami úgy gyógyít, hogy közben élvezzük is. Ilyenek azok a wellness kezelések, melyeknek kúra szerű alkalmazása valós javulást okoz.
  4. szabadidő, ami leginkább feltölt: a szabadidőt érdemes olyan dolgokkal tölteni, amik felszabadítanak. Legyen szó akár családi programokról, vagy hajnali futásról az erdőben, számos alternatíva közül lehet választani.
  5. természetes gyógytényezők: tiszta, friss levegő, csend, zöld környezet, gyógyvíz és egészséges ételek, hogy ne csak stressz-, de vegyszermentesen is teljen a feltöltődés

Általában, milyen kezelések kerülnek bele egy 3-4 napos csomagba?

Gyógyvízben való fürdés, hévízi iszappakolás, gyógy- és wellness masszázsok, szaunák, TENS, ultrahang kezelés, oxigén- és fényterápia, denevér-pad, kinesiotapasz (tape), egyéni mozgásterápia, Krio szauna, elektromos- és mágneses terápiák, ízületi pakolások, és még számos speciális, egyéni problémára szabott szolgáltatás.

A néhány napos kezelési csomagokat keresd az alábbi szolgáltatóknál

 

Számtalanszor érezzük, hogy egészségünk megőrzéséhez, a mindennapi fittséghez jól jönne néhány regeneráló kezelés. De vajon mi az, ami igazán segít...

Mi kell a tökéletes felfrissüléshez?

Rohanás... Manapság sajnos ez a megfelelő szó életvitelünk jellemzésére. Ezért az embernek szüksége van arra, hogy időközönként elszakadjon megszokott környezetétől, nyugodttan pihenhessen, gondos hozzáértő kezek kényeztessék. Hévízen az év minden időszakában lehetőség nyílik a feltöltődésre, a nyugodt és aktív pihenésre egyaránt. Hévízen lelassul az idő, a tó simogató vizében ellazul a test, az ember újult erőre kap.

A wellness szolgáltatások nem csak kényeztető kezelések. Az ideális "wellness-pihenésbe" épp úgy beletartozik az aktív mozgás, a szépségápolás, az egészséges ételek és a minőségi kikapcsolódás. A legtöbb hévízi szolgáltatás a hosszan tartott fittség és az egészségmegőrzés egyik legjobb eszköze, hiszen alkalmasak megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra és regenerálódásra egyaránt. A pihenést szolgáló kezelések mellett pedig megtalálható számos olyan lehetőség is, ami több alkalommal alkalmazva akár gyógyászati célokra is alkalmas.

Mi az a medical wellness és mire jó?

A medical wellness kezelések lényege, hogy bár igénybe vehetők úgy, mint egy wellness szolgáltatás, hatásuk gyógyászati célokra is alkalmas, ezért az ilyen kezelések esetében szakorvos is figyelemmel kíséri a kúrát és segít kiválasztani a vendég számára legideálisabb kezelést és annak ajánlott mennyiségét. Megoldás lehet keringés serkentésre, anyagcsere folyamatok javítására, fáradt vagy fájó izmok, ízületek gyulladáscsökkentésére, ellazítására, bőrproblémák kezelésére, stresszoldásra, légutak tisztítására vagy általános immunerősítésre is.

Kattints és ismerd meg a medical wellness kezeléseket, és állítsd össze saját egészségprogramod.

 

Az alábbi szolgáltatóknál vehetők igénybe medical wellness szolgáltatások

A víz felhajtó ereje tehermentesíti az ízületeket, az ásványi anyagok csillapítják a fájdalmat, a függeszkedés segít korrigálni a gerinc torzulásait...

Nem véletlenül az úszás az egyik legajánlottabb sport. A meleg gyógyvízben való fürdőzés az ízületek legjobb természetes gyógymódja. A függeszkedés pedig a gerincoszlop leghatásosabb "gyógyszere". Egyetlen hely van a világon, ahol e 3 tényező egyesíthető.

A Hévízi-tóban való úszás és a függeszkedés, tehát a függőleges testhelyzetben végzett lebegés az, amire a világon csak Hévízen van lehetőség. Egyedül itt adott hozzá a megfelelő vízösszetétel, vízhőmérséklet, vízmélység és a kellő nagyságú vízfelület.

Az úszás természetesen azért, mert olyan mozgás, ami közben a gravitáció csak kis mértékben hat a testre és a víz felhajtóereje miatt a vízben való mozgás során úgy erősíthetjük izmainkat és ízületeinket, hogy azokat közben nem terheljük. Másrészt az úszás, a test teljes izomzatát képes megmozgatni, e mellett pedig a gerinc számára is hasznos, mert segít korrigálni a gerincoszlop torzulásait. A gyógyvíz e mellett gyulladás és fájdalomcsökkentő hatású, a meleg vízben fürdőzés pedig az egész szervezetre stresszoldóként hat. Ebből a szempontból egy komplex gyógyélményt nyújt a fürdőző számára. Nagy előnye, hogy bármikor végezhető, és bár vannak speciális esetek, amikor nem ajánlott, elmondható, hogy az emberek nagy többsége számára a legjobb és legtermészetesebb gyógymód.

 

Főbejárat &
Festetics Fürdőház bejárat

dr. Schulhof Vilmos sétány és Ady Endre utca


Szezonon kívül
2024. január 1. - 2024. március 24. és
2024. október 07. - 2025. március 30.

Nyitás: 9.00
Pénztár zárás: 16.30
Fürdési idő/wellness használat vége: 17.00
Kapuzárás: 17.30

 
Decemberi ünnepnapok!
Rövidített nyitvatartás:
2024.12.24. 9:00 - 14:00
2024.12.31. 9:00 - 16:00
2025. 01.01. 11:00 - 17:30
A többi napon a szokásos nyitvatartással várja vendégeit!
 

Előszezon / Utószezon
2024. március 25. - 2024. május 26.
2024. szeptember 9. - 2024. október 6.


Nyitás: 9.00
Pénztár zárás: 17.30
Fürdési idő/wellness használat vége: 18.00
Kapuzárás: 18.30


Főszezon
2024. május 25. - 2024. szeptember 8.

Nyitás: 8.30
Pénztár zárás: 18.00
Fürdési idő/wellness használat vége: 18.30
Kapuzárás: 19.00

Decemberi ünnepnapok
 
Fürdőzárás 2024.12.24-én 14:00; 2024.12.31-én 16:00. Fürdőnyitás 2025. 01.01-jén 11:00 órakor.

Deák-téri
"nyári" bejárat

Deák Ferenc tér


JELENLEG ZÁRVA

Nyitás: 8.30
Pénztár zárás: 18.00
Kapuzárás: 19.00

 

A nyitvatartás és az árak megváltoztatásának jogát a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő fenntartja.
A Schulhof bejárat és Festetics Fürdőház pénztárainál a SZÉP Kártyák mindhárom zsebéből fizethet.

Hévízi Tófürdő telefonszám
+36 30 959 1002


 

Jegyárak

Érvényes 2023. április 1-től visszavonásig

3 órás jegyek

3 órás 4 500 Ft
3 órás 60 év felettieknek 4 000 Ft
3 órás diákoknak 4 000 Ft
Gyermek (6-14 év között) 3 órás 2 400 Ft
Csoportos 3 órás (20 fő felett) 4 000 Ft

Egész napos jegyek

Egész napos jegy 7 500 Ft
Egész napos 60 év felettieknek 7 000 Ft
Egész napos diákoknak 7 000 Ft
Egész napos gyerek / 6-14 éves korig.6 év alatti gyerekek részére a belépés ingyenes.
3 600 Ft

Egész napos kombinált családi jegy

minimum 3 fő esetén, ha legalább 1 gyerek

Felnőtt 7 000 Ft/fő
Diák (14 év felett) és
Nyugdíjas (60 év felett)
6 000 Ft/fő
Gyermek (6-14 éves korig) 3 600 Ft/fő

Kiegészítő jegyek

+ 1 óra hosszabbítás (3 órás jegy mellé)
1 800 Ft
+ hosszabbítás egész naposra (3 órás jegy mellé)
3 600 Ft
+ Wellness kiegészítő jegy (bármelyik jegy mellé)
3 300 Ft
Pótdíj (időtúllépés esetén, minden megkezdett 30min)
1 000 Ft

Bérletek

10 órás - érvényes 15 naptári napig, napi kétszeri belépéssel
13 000 Ft
+ 2 000 Ft kaució
20 órás - érvényes 25 naptári napig, napi kétszeri belépéssel 23 000 Ft
+ 2 000 Ft kaució

Egyéb jegyek

Zárás előtti jegy (fürdés vége előtt 2 órával)
3 600 Ft
Látogatójegy (fürdésre nem jogosít, max. 30 min)
1 900 Ft + 3 000 Ft kaució
Ruhatár (szezonális) 300 Ft / csomag
Úszógumi kölcsönzés (napi díj)
700 Ft + 2 000 Ft kaució


Diák és senior kedvezmény csak diákigazolvány / személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány előzetes bemutatásával vehető igénybe.

 

Hasznos információk:

Napi jegyek: Felhasználható kizárólag a vásárlás napján. Egyszeri belépésre jogosít. Időtúllépés esetén pótdíj kerül felszámolásra. Kiegészítő jegy időtúllépés esetén nem váltható.

Bérletek: Kaució visszatérítés a lejáratot követő 5 napon belül lehetséges, kiegyenlítésére csak készpénzben van lehetőség a fürdési idő végéig. A bérletek napi 2 alkalommal jogosítanak belépésre. Az első távozást követően 15 peres türelmi idő után van lehetőség a második belépésre. Távozáskor a szekrényszám automatikusan törlődik. A szekrények tartalmáért ezután felelősséget nem vállalunk. Időtúllépés esetén pótdíj kerül felszámolásra.

Hévízi Tófürdő telefonszám: +36 30 959 1002

 

       

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!