4 évszakos programok

Miért pont a tavasz?

Mert a tavasz megújulás, szépség, egészség, maga az élet. Mert a fű zöldebb, a nap melegebben süt, az esték hosszabbak, a Hévízi-tó vize pedig napról-napra lesz egyre melegebb. A tavasz életöröm, a város születésének és újjászületésének évszaka, a Boldog Békeidők fesztivál időszaka, az anyák, a nők, a gyerekek és a hit ünnepei. Előkerülnek a túracipők, a kerékpárok, e-bike-ok, rollerek. Újult erővel szabadulunk bele a természetbe, a frissen vágott fű illatába. Élvezzük az első napsugarakat, és hihetetlennek tűnő élményként strandolunk egy meleg vizű tó partján, akár már áprilisban is.

Mit csinálj itt?

Csobbanj a 30°C-os termál-tóban a nyári strandidőszak előtt, töltődj fel friss energiákkal a természetben járva, akár egy könnyű túra során, akár kerékpárral túrázva. Mászd meg a várromokat, a kilátókat és gyönyörködj a Balaton vagy a Kis-Balaton csodás látványában, a vízimadarak násztáncában.

Vagy inkább kényeztesd magad a wellnessben, töltődj fel, sportolj, válts életmódot, diétázz, ápold a bőröd vagy űzd ki a fájdalmat merev tagjaidból értő kezek segítségével, mert bizony hosszú volt a tél. Használj ki minden hosszú hétvégét, hogy elszökj a hétköznapokból!

 

Miért pont a nyár?

Mert nyáron tele van a környék élettel, vidámsággal, programokkal. Mindenki strandol Hévízen a tó vagy a medencék partján, vagy a Balcsi legjobb strandjain /Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök/, esetleg rossz időben a környék élményfürdőiben /Kehidakustány, Zalakaros/. Mert a településeken fesztiválok, a várakban várjátékok a kastélyban nyári színházi játékok nyújtanak élményeket szinte minden napra. Ekkor van a legtöbb sör-, bor- és gasztro fesztivál, a futó- és kerékpáros versenyek a zenés-táncos fesztiválok. És egyébként is "Süt a nap, nehogy szomorú légy...."

Mit csinálj itt?

Örülj a nyárnak, élvezd a nyaralást, fedezd fel Hévíz és a környék legjobb helyeit. Ez az időszak az aktív kikapcsolódás, a fesztivál hangulat, a vidámság a gyerekzsivaj és az esti koccintások időszaka. Éld át te is, add át magad a változatos élményeknek. Garantáltan nem fogsz unatkozni, kivéve ha te magad inkább csak a lábad lógatnád naphosszat a Hévíz-tó nagyon kellemes, jó meleg vizébe.

 

Miért pont az ősz?

Mert az ősz tele van a nyár utórezgéseivel, a bőrünk alatt őrzött napsugarakkal, csodás ízekkel, illatokkal, színekkel. A bor, a szőlő, a sütőtök, a libasült dicséretével. Az ősz minden meleg napja ajándék, lezárás és készülődés. Az ősz minőség, vágy, érzékiség. Az ősz időt ad és figyelmet. Arra buzdít élvezz minden pillanatot amíg lehet, de lassan, élvezettel, mert mindjárt elillan. Miről másról is szólna, mint a gasztronómiáról, a ízek, illatok, színek harmóniájáról, Variációk ABORRA borvacsorákról és Márton-Napról, befelé figyelésről, törődésről.

Mit csinálj itt?

Élvezd ki amíg csak lehet az októberig elnyúló strandszezont, mikor a Hévíz-tó vize még megőrzi nyári melegét. Élvezd az ősz gasztrorendezvényeit és a kora esti könnyűzenei koncerteket egy hangulatos teraszon vagy az Egregyi borhegyen. Hajókázz még egyszer utoljára a Balatoni naplementében, fuss, kocogj, sétálj, kerékpározz a hulló falevelektől zizegő sétányokon. Gyógyulj, pihenj, lassulj le, légy kicsit önző és törődj egy kicsit magaddal.

 

 

Miért pont a tél?

Mert a tél tele van fényekkel, ízekkel, hangulatokkal, meghittséggel. Adventi vásárral, karácsonyi koncertekkel és persze szilveszteri utcabállal. A tél csodás, főleg, ha fehér. Mikor a hóesésben kenuzol a gőzölgő Hévíz-patakon, mikor a befagyott Balaton végtelennek tűnő korcsolyapályává válik, mikor a párolgó Hévízi-tóban úszkálsz, miközben körülötted minden deres és fehér. A tél tele van melegséggel, a medence termál vizében ülve, a szaunaszeánszokat élvezve, a karácsonyi forró italokat szorongatva két kezed között. És a tél tele van romantikával, kettesben töltött napokkal, csenddel és szeretettel. És ha a végéig maradsz, tele van mókával és vidámsággal is, mikor a farsangi karneválon elegünk lesz belőle és elűzzük végleg.

Mit csinálj itt?

Élvezd a nyugalmat, a fényeket, a finom ízeket. Kényeztesd magad és párod masszázsokkal, lazuljatok el a szaunaprogramokon, oldódjatok fel egymásban a gőz erejével. Kenuzzatok télen a Hévíz-patakon, hiszen nyáron nem is lehet, este pedig menjetek moziba, tévézés helyett. Vegyetek részt gasztrorendezvényeken de ne hagyjátok ki a téli Balaton csodás látványát sem a Szigligeti vár legmagasabb tornyából. A tél rólatok szól. Rólad és Róla. Lepd meg!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!