Melyek a legfenntarthatóbbnak ítélt úticélok Magyarországon? Rangos helyen Hévíz!

Az ENSZ már évek óta vizsgálja, hogy vajon mekkora a szolgáltatók, a közösségek, az intézmények és az egyének felelőssége egy fenntarthatóbb világ eléréséhez. Ezen törekvések egyik területe a turizmus, melyben folyamatosan szaporodnak az ilyen jellegű fejlesztések, beruházások, erősödnek a fogyasztói igények és előtérbe kerülnek a „zöld szolgáltatások”.

Melyek a legfenntarthatóbbnak ítélt úticélok Magyarországon? Rangos helyen Hévíz!

A jellemzően Észak-Európából induló szemléletváltás ma már számos hazai régióban is jól érzékelhető.

A Green Destinations magyarországi képviseletében az Innotime Hungary Kft. által készített felmérés során a válaszadókat arról kérdezték, mennyire fontos számukra, hogy fenntartható-e egy turisztikai úticél. A kérdőívből az is kiderült, mely 5 hazai desztinációt értékelték a legfenntarthatóbbnak. Büszkék vagyunk rá, hogy Hévíz a második legmagasabb értékelést kapta az utazók körében, városunkat csak a Tokaj-Hegyalja régió tudta megelőzni.

Ez elmúlt években, a legjelentősebb szolgáltatók részéről számos környezettudatos, fenntartható beruházás történt, és a Hévízi Tófürdő, valamint Hévíz város vezetése is elkötelezett a fenntarthatóság, a zöld és a környezetbarát megoldások mellett. A város 2020-ban megújult arculata és a Hévízről és közvetlen környezetéről alakított kép is egyre inkább a természetes, egészséges, tiszta, fenntartható, zöld értékeket hangsúlyozza mind belföldön, mind a külföldi célcsoportok felé. Ilyen szemlélettel valósultak meg a hévízi Véderdőben az Erdei Misztérium, avagy Játék Zöldben programok, ilyen értékek mentén újították fel a Hotel Európa Fit szállodát, megvalósult a Hévízi Tófürdő és Szent András Reumakórház energetikai felújítása, napelempark létesült a város mellett, és továbbra is minden pályázati lehetőséget megragadunk újabb „zöld” projektek megvalósításához.

Ígérjük, a jövőben is azért dolgozunk, hogy Hévíz zöldebb, fenntarthatóbb, környezettudatosabb turisztikai célpontként legyen jelen a hazai turisztikai választékban. Mert #azöldaztrendi !

A listában Hévízt az Esztergom-Dunakanyar régió, a Balaton és Eger követték a top 5-ös listában!

A teljes cikk itt olvasható el:

https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/ezek-a-legfenntarthatobb-uti-celok-magyarorszagon-1188820?utm_source=turizmus.com+bulletin&utm_campaign=312072dfab-EMAIL_CAMPAIGN_2023_09_25_05_43_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_a522800983-dc6f302a18-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

 

A témában korábban írt cikkeink:

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!