Nyári tippek kicsiknek és nagyoknak!

Fesztiválok, programok, amik a nyári szünidőben gyerekekkel is izgalmassá teszik a mindennapokat!

Nyári tippek kicsiknek és nagyoknak!

Nyáron, részben a gyerekek sok-sok szabad ideje, részben a jó idő sokakat csábít a szabadba, egy-egy különleges helyre, vagy fesztiválra.

Íme néhány ötlet azoknak, akik a nyári hónapokban Hévízen, vagy Hévíz környékén szeretnének minél több kalandban részt venni.

Elsőként lássuk a nagyobb fesztiválokat:

Pünkösd hétvégéjén (június 8-10.) szinte mindenhol színes, családbarát programokkal várják a vendégeket. Hévízen szombattól hétfőig kézműves vásár, népi mesterség bemutatók, népi játszóház, pünkösdi király és királynő választás és természetesen koncertek várják a vendégeket. Ugyanezen a hétvégén Keszthelyen futóverseny, és pünkösdi regatta, Balatongyörökön szezonnyitó, Gyenesdiáson strandkézilabda torna rendezvények lesznek.

Június 16-án a régi és különleges autók és motorok szerelmeseit várja a XIV. Lotus Retor Concours D’Elegance veteránautó szépségverseny és Luxusautó Kiállítás a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa parkjában.

Június 20-a a Múzeumok Éjszakája, amihez egyre több helyszín csatlakozik évről évre. Hévízen ezzel a nappal indul az Angyalok és Csavargók fesztivál, amikor mutatványosok, tűzzsonglőrök, utcazenészek, grafikusok lepik el a belvárost, Keszthelyen pedig a városi múzeumok várják színes programokkal a családokat.

Július első hétvégéjén Hévízen az Ízek, táncok, jó szomszédok folklór és világzenei fesztivál, Keszthelyen a Keszthely-Fest rendezvények, Gyenesdiáson pedig a XI. Keszegfesztivál kínál érdekes programokat.

Július közepétől augusztus végéig egymást váltják a környék településein a bornapok, boros fesztiválok. Először Gyenesdiáson (július 11-14.), majd Balatongyörökön (július 18-21.), harmadikként Vonyarcvashegyen (július 24-28.), július végén Keszthelyen (július 31. – augusztus 4.), majd újra Vonyarcvashegyen (augusztus 16-19.) év végül Hévízen ( augusztus 16-20.) várnak mindenkit finom borokkal és természetesen minden korosztály számára érdekes programokkal, kirakodó vásárral, zenés és színházi előadásokkal a szervezők.

Augusztusban ajánljuk még a Gyenesdiáson megrendezésre kerülő Festetics Vágta rendezvényt (augusztus 18.), ami az országos Nemzeti Vágta térségi előfutama.

Helyek, múzeumok, látogató központok, ha netán nincs strand idő:

Egregy! A közigazgatásilag Hévízhez tartozó városrészen nagyon jó játszótér, római kori romok, a térség régészeti leleteit bemutató múzeum és árpád-kori templom kínál felfedezni valót.

Kalandparkok! A hévíz melletti Tavirózsa Kalandpark, kötélpályával, mászófallal és minigolffal várja a látogatókat, a Reziben található Dinó park pedig számos játéklehetősége mellett még életnagyságú, mozgó és hangot adó dinókkal is elkápráztatja vendégeit.

Múzeumok! Gyerekekkel érkezőknek Hévízen szívesen ajánljuk a különleges halakat és hüllőket bemutató Akvárium Terrárium Hévízt. A közeli helyek közül leginkább családbarátnak a keszthelyi Festetics Kastélymúzeumot, a hozzá tartozó Vadászati és Modellvasút kiállítást, valamint a Balaton történetét bemutató Balatoni Múzeum állandó kiállítását tartjuk. Ezek mellett Keszthelyen található jó néhány kisebb, tematikus múzeum is, mint például a Népviseletes Babamúzeum, a Cadillac Múzeum vagy a Csigaparlament. Aki kicsit távolabb is szívesen utazik, ne hagyja ki Gyenesdiáson a Természet Házát vagy a balatonszentgyörgyi Csillagvárat. Mindkét helyszínen érdemes érdeklődni az aktuális programokról, foglalkozásokról is.

Élményfürdők! Ha a Hévízi-tó partján szeretne pihenni, akkor sem kell otthon hagynia a legkisebbeket, hiszen őket normál vizes gyerekmedencék és gyermek animációs programok várják. Ha viszont nincs strand idő, akkor a Kolping Hotel & Family Resort élményvilágát ajánljuk!

Várromok! Bár Hévízen csak római kori romkert található, a környék bővelkedik megmászható várromokban. Igazi kalandvágyóknak a Tátika vagy Rezi vár romja ajánlott, azok azonban, akik várjátékokra, programokra is vágynak a Szigligeti, Sümegi várak meglátogatása nyújt majd felejthetetlen élményt.

Nemzeti park látogatóhelyek! Nem kell feltétlenül nagy természetjárónak lenni ahhoz, hogy a Balaton Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyein önfeledten érezze magát és elkápráztassa gyermekeit. Válassza akár a Kis-Balaton mellett található Kutatóházat vagy a Balatonmagyaródi bivalyrezervátumot netán a Tapolcai-tavasbarlangot, ezek a helyek minden évszakban jó programlehetőségnek bizonyulnak majd.

Még ennél is több gyerekbarát információra vágyik? Íme témába vágó korábbi cikkeink!

Gyerekkel tervezi a nyaralást? Mutatjuk mit ajánlunk a Balaton nyugati csücskében!

A tökéletes nyár nyomában - Európafit nyár 2019

Kikapcsolódás űrtechnológiával? IGEN! Mi kipróbáltuk!

Felnőtteknek termál, gyerekeknek normál...

10+1 szuper hévízi program gyerekekkel a nyári szünidőre!

Éljen a VAKÁCIÓ! Na de mi legyen a gyerekkel nyáron?

 

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!