Ízek, éttermek, ételek Hévízen

Aki Hévízen a „strandolás” illetve Tófürdőzés után megéhezett biztosan megtalálja a számára legkedvezőbb éttermet. Amennyiben tudja, vagy amennyiben nem tudja mit enne, cikkünkben mutatjuk a lehetőségeket.

Ízek, éttermek, ételek Hévízen

Akkor ajánljuk, ha gyorsan megenne valamit:

  • A belvárosban több pékség árul szendvicset, vagy sonkás, tonhalas paninit, amihez olaszosan helyben kávét is rendelhet.
  • A strandbüfék hangulatát a Nagyparkoló büfésora idézi, ahol több büfében is kedvére választhat lángos, sültkolbász, hekk és pacal közül. A Tófürdő nyári bejárata mellett szintén van 1-2 gyorsétterem, a Tavirózsa utcában pedig hamburgerek, gyros, hotdog és gyors kiszolgálás várja az amerikai gyorséttermet kedvelőket.

Magyaros éttermek, csárdák:

  • Magyaros ételeket Hévízen több helyen is ehet, a Magyar Csárdának már a neve is elárulja, hogy tipikus magyar ételeket kínál, melyekhez jól passzol a hangulatos élő cigányzene is.
  • A Kocsi Csárdában szintén rendelhet a hortobágyi húsos palacsintától a cigánypecsenyén át a somlói galuskáig tipikusan magyar ételeket.
  • A Gyöngyösi Betyárcsárda a Dunántúl legrégebbi és legismertebb csárdája pár perces autóútra található Hévíztől. A magyaros ételválaszték mellet Vak Illés és Savanyú Jóska kedvenceit is megkóstolhatja a majd 100 éves csárdában.

Nemzetközi hangulatban Hévízen:

  • Amennyiben eredeti olasz sonkára vagy sajttálra vágyna és kicsit több időt és pénzt költene szendvicsre a Macchiato Caffe & Lounge-ban San Daniele és pármai sonkából készült tálat kínál. Ha már a kávézó, akkor itt biztosan aromadús illy kávészemekből készült kávét kap.
  • Hévízen pizza is több helyen kapható: a La montanara pizzériában az étlapon a nevek is olaszul szerepelnek. A belvárosban a Liget Étteremben házi készítésű kemencés pizzát rendelhet.
  • A la Hosteria étterem olasz tulajdonossal igyekszik Hévízre hozni az olasz ízeket.
  • Bajor konyha remekeit Hévízen a Hofbräu Vendéglőben találja meg, ahol a magyaros ételek mellett például eredeti nürnbergi grillkolbászt, kacsasültet bajor káposztával, vagy leberkäse-t is felszolgálnak.
  • Hévíz egyik legrégebbi éttermében, a Rózsakert Étteremben nemzetközi ételek széles palettájából választhat. Ne hagyja ki az itt készült kézműves főzött fagylaltot sem!

Éttermek a „borhegyen” azaz Egregyen

Az egregyi borozósoron több étterem kínál családias hangulat, csodálatos panoráma és finom borok mellett kellemes időtöltést és finom ételeket. Egregy kapujában lévő Teri mama vendéglője, szintúgy, minta a Római pince, a Reblaus pince, vagy a Vilmos pince majdnem egész évben várja a vendégeket.

Napi menü 1000-3000 forint között:

  • Liget Étterem, a Gyöngyvirág Étterem a belvárosban csakúgy, mint a Palace Hotel Monarchia Étterme vagy a Hotel Bonvital, Brix Bistro nevű étterme kínál napi menüt.
  • Autóval vagy kerékpárral egyszerűen megközelíthető az ÉnAnyósom Étterem, mely a környék legnépszerűbb Önkiszolgáló Étterme.

Büféebéd bőséges ételválaszték:

  • Több hévízi étterem szállodája is várja a külsős vendégeket büféebéddel, mint például a NaruMed Hotel Carbona Attila étterme, ahol a hagyományos nemzetközi ételek mellet biztosan megtalálja a reform ételeket, vegetáriánus és diétás ételeket is. A szálloda wellness brunch szolgáltatása egész napos wellness élményt nyújt.

Fine dining irány Hévízen is:

  • A Korona Étterem konyháját és sör,- és borválasztékát mindazoknak ajánljuk, akik szeretik kipróbálni a minőségi alapanyagból készült különleges ízeket.
  • Az Öreg Harang Borozó hagyományos íz világot képvisel, és kizárólag minőségi alapanyaggal készített ételeket kínál.
  • Hévíz sétálóutcáján a Brix Bistro-ban, új, a modern kulináris trendeket követő gasztronómiával, folyamatosan változó szezonális étlappal várja mindazokat akik igazi fine dining éttermet keresnek Hévízen.

Húsmentesen is változatosan:

Vega burger és a Fish burger az Old smokey-ban. Salátát talál majd minden étteremben. A Magyar csárda eredeti erdélyi padlizsánkréme, a Római Pince, a Magyar Csárda zalai dödölléje vagy tócsija biztosan ízlik majd azoknak, akik a rántott zöldségeken kívül más húsmentes ételt ennének. A Korona Étterem tökmagolajos vitaminsalátája vagy káposztás kockája biztosan siker a vegán vendégek körében.

Ételintolerancia vagy mindenmentes:

Szállóvendégként több hévízi szálloda is kínál glutén, laktóz, és dietetikus ételeket. A Hotel Spa szállodában áprilistól ételintolerancia vizsgálatot is végeznek. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé.

Korábbi blogok a témában:

Lángos, sült kolbász, pacal, hekk?

Magyar,cseh, német? Kézműves vagy világhírű?

Csupa fagyi! Te melyiket választanád?

A heviz.hu oldal étteremkeresőjén több étterem közül, választhat, ha Hévízen jár és megéhezik.

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu

Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!