Közelít az év végi hajtás? Töltse fel magát még októberben!

Október végén szusszanjon egy nagyobbat, töltse fel magát 100 százalékra, mert Mindenszentek után jön a 2019-es év - Mi mindent kell még az idén elintéznem, lezárnom, megvalósítanom? - megállás nélküli utolsó két hónapja.

Közelít az év végi hajtás? Töltse fel magát még októberben!

Mit ajánl egy életvezetési tanácsadó?

Augusztusban még sokan élvezik a strandidőt, kihasználják az utolsó nyári ünnepi hétvégét. Szeptember a visszarázódás hónapja. Még akinek nincs gyereke is megérzi, hogy egy kicsit más az időszámítás, más a tempó. Örülni lehet a melegebb napoknak, de ez már nem ugyanaz. Ahogy aztán jönnek a hidegebb őszi napok, úgy október közepe táján, már érezzük, hogy fogynak a nyárról elraktározott energiák.

Vigyázzon, mert messze van még a karácsonyi leállás! Október végén elérkezik a pillant, amikor itt az idő még utoljára feltöltődni, hiszen november középétől kezdődik a sokak által rettegett karácsonyi rohanás és az év végi zárások melós, és stresszes, több mint másfél hónapja.

5 tipp, a feltöltődéshez:

  • Fürdőzzön gyógyvízben! Hagyja, hogy izmai ellazuljanak, a meleg vízben feloldódjon a napi stressz. Még jobb, ha erre a természet nyugtató környezetében van lehetősége, mint például Hévízen, ahol fürdés közben tavirózsák, lengedező fák és vadkacsák veszik körül.
  • Lepje meg magát egy különleges wellness kezeléssel, amire a hétköznapokban nem lenne se ideje, se lehetősége. Válasszon akár egy frissítő svéd masszázst vagy egy különlegesebb wellness kezelést, biztosan érzi majd a megújulást.
  • Menjen moziba! Szakadjon ki az otthoni mókuskerékből, vegyen fel egy különlegesebb ruhát és élvezze a mozizás önfeledt élményét.
  • Egyen finomakat, és hagyja magát elcsábulni egy finom borra vagy esti koktélra. Próbáljon ki új ízeket és engedje meg magának, hogy főzés és mosogatás nélkül teljen az este egy nyugodt helyen azzal, aki közel áll Önhöz.
  • Kössön kívánságszalagot Hévízen a római kori romoknál, hogy más vágyai is teljesüljenek, és még több ideje legyen feltöltődni.

Milyen pihentető ajánlatokat kínálnak az őszi szünetre azok, akik a pihenés szakértői?

A Hotel Európa fit munkatársai az őszi iskolaszünet időszakára számtalan pihentető lehetőséget kínálnak "Énidő az egész családnak" címmel több korosztály számára is. A hotel szakemberei azt állítják programjaik középpontjába, hogy ha már az őszi szünetben a családoknak meg kell oldaniuk az iskolás/óvodás korosztályú gyerekek lehetőleg hasznos lefoglalását, akkor miért ne történhetnék ezt az időt úgy, hogy közben mindannyian pihenjenek.

  • A 7-15 éves korosztály számára Minecraft napokkal készülnek, ahol több napos programon a programozás élményével, a digitális tudás alapjaival, és a céltalan kütyüzés helyett valós, élménygazdag tudással ismertetik meg a résztvevőket. 
  • E mellett, az őszi szünetben különböző gyermekanimácikat kínálnak: ügyességi interaktív játékokat, vízi játékot, mini discot, csillámtetoválást, kreatív foglalkozásokat, GameRoom-ot (X-BOX, PS4 vadonatúj játékok).
  • November 2-én Torres Dani lép majd fel, október 28., 29., 30-án pedig a Gasztroshow Séfjei várják a gyerekeket-felnőtteket egyaránt egy interaktív főzőprogramra.
  • Esténként a felnőttek számára Hitchkok mentes Pszicho Estekprogram keretében vendégelőadókkal, szakértőkkel, pszichológusokkal járják körül a mai családokat érintő témákat, problémákat, esetleges nehézségeket. Az interaktív beszélgetéseken a szülőknek is lesz lehetőségük kérdezni, beszélgetni.
    Előadóik lesznek: Wolher Veronika dietetikus-egészségfejlesztő, Kádár Annamária pszichológus, tréner, Dr. Baracsi Katalin internetjogász, Dr. Gőbel Orsolya pszichológus, gyógypedagógus, Bereczki Enikő ifjúsági- és generációs szakértő, Ferenczy Júlia Waldorf pedagógus, Bothmer gimnasztika tanár, asztrológus.

A Kolping hotel kifejezetten az iskolai szünidő miatt készül napi 20-30 programlehetőséggel. A fő szempont, hogy ebben az időszakban a gyerekek sok élménnyel töltődjenek fel, ami energetizálja őket a következő hosszabb, viszonylag monoton iskolai időszakra, miközben a szülőknek is tudnak időt biztosítani a pihenésre. Mert amíg a gyerekek bandáznak, addig a szülők vagy kedvükre csatlakoznak, vagy elvonulhatnak egy kis én-időre.

Tematikus programjaik:

  • A szünetindító hétvége 25-27. Le az iskolatáskával és ovis batyuval és induljon a bábszínház, kézműveskedés. Válts vissza vakáció üzemmódba!
  • Őszi szünet 27-31. Gokartozás, családi csobbanás, bűvész show és tökfaragó verseny feledtetik a héköznapi stresszt és suli üzemmódot.
  • Halloween hosszú hétvége 31-11.03. Újra hosszú hétvége, hogy ne legyen probléma az elutazás. Bobóország Halloweeni hangulatban szellemeskedik. Nevetős hétvége bábszínházzal, grafológiával, spéci gasztro élményekkel és picit hátborzongatós halloweeni kiegészítőkkel.

Inkább csendre, nyugalomra, természetes környezetre és welleness élményekre vágyna? A Hunguest Hotel Hélios 4.5 hektáros természetvédelmi parkja csodás őszi színekben pompázik és fűtött kültéri medencével várja Önt. Őszi ajánlatukban számos wellness élményt kínálnak, délben leves büfét, hetente több alkalommal esténként élő zenét a lobby bárban. Aki ellenben a Panoráma hotelben foglal magának helyet, reggelente nem csak a Hévízi-tó csodásan párolgó látványában gyönyörködhet, hanem akár minden nap élvezheti is a tó gyógyító vizét, hiszen a vendégek részére minden foglalt éjszakához egy 3 órás Tófürdő belépő jegyet adnak ajándékba.  

A hévízi Palace Hotel igazi city hotel, a város központjában, csodás wellness élményekkel. Az ide érkezőknek az őszi szünetre nem csak pihentető napokat de aktív kikapcsolódási lehetőségeket is ígérnek, hiszen még ha pihenni is érkezünk, nem kell minden időt a szállásunk 4 fala között tölteni. Fedezze fel a kisváros őszi hangulatát, látogasson el az Egregyi borhegyre, kiránduljon a közeli Keszthelyi hegységben, és csodálja meg a feledhetetlen őszi Balatoni panorámát Hévízről csak karnyújtásnyi távolságra. Aktív őszi szünetre fel!

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:
www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!
Facebook | Blog | Instagram | Youtube

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!