Hévízi Nyár

Élmények és kikapcsolódás kézenfogva

Hévízi Nyár

Hévíz, a világhírű termáltó városa, nyáron is megtelik élettel és kulturális eseményekkel. A város varázsa nem csupán a vízben, hanem a különleges rendezvények sokszínűségében is rejlik, amelyek megfűszerezik a nyári időszakot.

A zene mindenkié

Május 30-án kezdődik egy zenei programsorozat, ami egészen szeptember végig tart. Heti két alkalommal ingyenes koncertek kerülnek megszervezésre a Festetics téren és a Dr. Schulhof Vilmos sétányon található Zenepavilonnál. Helyi és Hévízhez kötődő művészek lépnek fel, kellemes hangulatot teremtve a zene és a fürdőzés szerelmeseinek.

 

Sportesemények és szabadidős programok

A város környéke kiváló lehetőségeket kínál a sportolásra és a szabadidős tevékenységekre. Május 26-án sem lesz ez másként, hiszen megrendezésre kerül a 6. Intersport Hévízi Futófesztivál. Felnőttek és gyerekek egyarát tesztelhetik kitartásukat és összemérhetik teljesítményüket. A jó hangulat és az izomláz garantált!

Aki nem szeretne versenyezni, az kényelmesen kerekezhet vagy túrázhat a környék kijelölt útvonalain. Felfedezheti saját maga is, de vezetett túrák keretében is. Hévízről kényelmesen elérhető a Balaton brinakörút is.

A legkisebbeknek is

Június 1-én gyerekzsivajjal telik meg az Egregyi Múzeum kertje a városi gyermeknap alkalmából. Légvár, kincses térkép, arcfestés, kézműves foglalkozások, madárgyűrűzés, rajzverseny és mesefilmek várják egész délután a kicsiket és a kicsit nagyobbakat is.

Sörre bor, vagy borra sör…?

Nyugalom senkinek sem kell választania, hiszen mindkét italhoz kapcsolódó fesztivállal találkozhat idén nyáron is a sétálóutcában. Július 11-14. között a sör lesz terítéken először. Csíki, cseh, vagy HB, pohárral, vagy korsóval, szűrve vagy szüretlenül – bárhogy is szereted biztosan találsz ínyedre valót italt. Zenés programokban sem lesz hiány, minden napra jut koncert. Zenél nekünk DR BRS, Sipos F. Tamás, Király Viktor, Kefir, Auth Csilla, de velünk lesz DJ SOMX, Németh Fáni és zenekara, valamint a Zalaapáti Harmonika Zenekar is.

Aki inkább kedveli a bort, annak ajánljuk figyelmébe az augusztusi Bor-, és gasztrokorzót, amikor 5 napon keresztül (augusztus 16-20. között) a boré lesz a főszerep. A kézműves standok mellett gyermekprogramok foglalják majd le a kicsiket. A színpadon itt lesz Dér Heni, a Beatles Emlékzenekar, az Unisex, Szulák Andra, Szalonna és Bandája, a Bácska Tambura zenekar, a Happy Dixieland Band, és a Bősárkányi Társulat István a Király adaptációja.

Indián nyár

Augusztussal még nem kell, hogy véget érjen a nyár, hiszen szeptemberre is tartogatunk még programokat. Egészen a hó végéig tartanak a fent említett zenés estek. A hónap közepén pedig újabb Holdfényfürdő program várja az éjszakai fürdőzésre vágyókat. Szeptember végén pedig megrendezik az immár hagyományossá vált Tündérrózsa Folkfeszt néptáncos, népzenés programot is.  

Hévíz nyári nagyrendezvényei és programjai így minden korosztály számára tartogatnak élményeket és kikapcsolódást. A város nyüzsgő élete és kulturális sokszínűsége garantáltan emlékezetessé teszi a nyári vakációt mindazok számára, akik ellátogatnak ide. Ne hagyd ki a lehetőséget, és fedezd fel Hévíz nyári varázsát!

 

Minden hévízi program megtalálható Hévíz weboldalán a Programok menüpontban!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

 

Címkék:

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!