Állítsuk testünket téli üzemmódra őszi wellnesszel

A világ legnagyobb termáltavát Hévízen ősszel is érdemes felkeresni. Egyrészt, mert az őszi hónapok talán a legszebb hónapok Hévízen, a mocsárciprusok levelei rozsdabarnára változnak, majd lehullva rozsdaszínű szőnyeggel borítják be a párafelhőben öltözött Hévízi tavat, másrészt mert a fürdőváros több szálláshelye különleges őszi csomagot állított össze, amelyben természetesen az egészségé a főszerep.

Állítsuk testünket téli üzemmódra őszi wellnesszel

Wellness = a jól-lét állapota

A wellness jelentése a jól-lét állapota, a testi-lelki-szellemi egyensúly megléte és fenntartása.

A nagyobb Hévízi szálláshelyeken a termálvizes és élmény medencék mellett minden más is megtalálható, ami a jól-léthez, azaz a wellnesshez kell. Ilyenek a jakuzzi vagy a szaunavilág finn-, bio-, infra-, és aroma szaunákkal a méregtelenítésért vagy a gőzkabin és a sóbarlang, ami felszabadítja a légutakat, ezért pozitív hatása egyből érzékelhető.

Az egyik legősibb egészségmegelőzési mód a masszázs, mely számtalan változatban érhető el a hévízi szállodákban vagy a városban. Legnépszerűbb masszázsformák az illóolajos-, a svéd-, thai-, a szőlőmagolajos-, Lomi Lomi, yumeiho-, vagy a meridián. Az Ayurveda méregtelenítő módszereinek, és fiatalító kúráinak is szerves részét képezik a masszázskezelések.

Azonban a wellness még messze nem ért véget a spa és masszázs élményekkel. Sok helyen ingyenes szolgáltatás az aqua fitnesz, mely észrevétlenül megmozgatja az izmokat és növeli az állóképességet. Sőt egyre népszerűbb az aquakerékpár is, mely kíméli az ízületeket, erősít és zsírégető hatása is van. De ide tartozik a jóga, a meditáció, a gerinctorna is.

Azt is érdemes észben tartani, hogy a wellness érzés nem csak a test és az izmok ellazulásáról szól. Ugyanúgy fontos a kipihentség, az aktív mozgás vagy épp az egészséges étrend ahhoz, hogy energiával töltsük fel a szervezetet és oldjuk a hétköznapokban felgyülemlett stresszt.

Miben más, adott esetben több a medical wellness?

Míg a wellnesszel kapcsolatban általában mindenkinek a lazítás élménye jut eszébe egy kellemes szállodában, ahol van fürdő és szauna netán masszázs, addig a medical wellness kicsit tudatosabban foglalkozik a test egészségének megőrzésével, problémák kezelésével, sok esetben valóban gyógyító céllal és hatással, viszont továbbra sem kell ehhez egészségügyi intézményeket látogatni.

Hévízen egyedülálló, hogy a hévízi, kénes magnéziumkarbonátos víz hatása extra lehetőség a medical wellness kezelésekhez, hiszen számos pozitív hatása van az izmokra, ízületekre.  A hévízi iszapmasszázs fokozza a sejtek anyagcseréjét, növeli a kollagén termelést, és az iszapban lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet.

Speciális gerincnyújtó orvosi eszköz a denevérpad, mely lehetővé teszi számos gerincelváltozás gyógyítását és kezelését. Prevenciós céllal is használható, sőt akár otthonra is beszerezhető.

A Kryoszauna, azaz hidegterápia is egy modern medical wellness lehetőség, amely során néhány percet mínusz 100-140 fokon kell eltölteni. A sejtek számára szinte traumatikus hőmérsékleti hatás kiegyenlítésére a szervek fokozott működésbe kezdenek, amely turbó fokozatra kapcsolja az immunrendszert és beindítja a test öngyógyító mechanizmusait.

Egy kellemesebb medical wellness kezelés az egyénre szabott hangterápia, mely az érrendszerre, keringésre hat kedvezően.

Bárki kipróbálhatja?

Nem jellemző, hogy valaki számára nem javasolt egy wellness kezelés, ugyanakkor a medical wellness szolgáltatások esetében érdemes szakértővel is konzultálni, aki az egészségi állapotot figyelembe véve tud javasolni kezelés típusokat. Ilyen szakértő Hévízen mindenütt rendelkezésre áll, ahol medical wellness szolgáltatásokat is kínálnak. Aki tudatosan foglalkozik az egészségmegőrzéssel, érdemes utánajárnia, milyen is az egészség állapota, erre tökéletes lehet most ősszel egy ingyenes állapotfelmérés. Az állapotfelmérés ezért több Hévízi szálloda csomagajánlatában is megtalálható a novemberi időszakban.

Különleges csomagajánlatok: wellness mellé medical wellness

Minimum két éjszakás tartózkodás esetén a Hotel Palace Hévíz gyógyászatán ingyenesen kérhet testzsír, testtömeg index mérést, vagy vércukorszint mérést. A Hotel Európa fit szálloda az Őszi szuper akció csomagban foglaló vendégek részére nyújt ingyenes orvosi konzultációt. Hasonló és medical wellness kezelésekkel kombinált ajánlatai több más szálláshelynek is vannak Hévízen. Az ajánlatokat keresse a www.heviz.hu weboldalon, vagy a szállodák honlapján.

Hévízen arra is van lehetőség, hogy szállásfoglalás nélkül vegyünk részt komplex állapotfelmérésen, hiszen a Kinesio Labor bárki számára elérhető áron, több vizsgálati csomagban kínálja ezt a szolgáltatást.

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!