Kinesio Mozgásanalizáló Labor

"Az egészség szoros összefüggésben áll a mozgással, amelynek alapfeltétele a járás. A járás az egyik legtermészetesebb mozgásunk, amely hatással van az egész szervrendszer működésére..."

Ezzel a gondolattal kezdődik Magyarországon első olyan mozgásanalizáló laborjáról szóló kiadvány, ahol Ön akár magánemberként is részt vehet egy komplex mozgás vizsgálaton.

Mire jó a Kinesio mozgásanalizáló laboratórium?

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház Festetics Fürdőházában kialakított mozgáselemző laboratóriumban (Kinesio-Lab) speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálatot végeznek, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi az emberi szervezet mozgásrendszerének pontos, mélyreható vizsgálatát.

A Kinesio-lab néven ismert 3 kezelőből álló vizsgálóban szakképzett gyógytornászok segítenek abban, hogy a vendégek/betegek teljes képet kapjanak csontjaik, ízületeik, izomzatuk állapotáról, testösszetételükről, járásképükről.
A gép által készített eredmények elemzése után a beteg kézzelfogható szakorvosi véleményt és szükség esetén kezelési javaslatot is kaphat, amit igény szerint akár dietetikus szaktanácsadás is kiegészít.

Mint Dr. Kvarda Attila a reumakórház főigazgatója hangsúlyozta, a mozgásanalizáló labor fontos részét képezi a Hévízi Tradicionális Kúrának, hiszen segítségével pontos képet kaphatnak a beteg kezelés előtti és utáni állapotáról. Ezzel az összetett vizsgálattal objektív módon mérhetővé válik a mozgásterápiában végzett kezelések hatékonysága rövid illetve hosszú távon is.
A vizsgálati eredmények hosszú távon hozzájárulnak ahhoz, hogy egyes tünettípusok esetén specializáltabban állítsák össze a kezelőorvosok a beteg számára a kúracsomagokat, így alakítva ki minél hatékonyabb kezelési folyamatokat. Ezzel a vizsgálattal ráadásul a beteg visszajelzésein túl, az egyértelműen mérhető számítógépes elemzés segítségével időről-időre vissza lehet ellenőrizni a kezelési folyamatok hatásait.

A Kinesio-lab vizsgálatai díjfizetés ellenében bárki számára elérhetők.

Kinek ajánlják a Kinesio-Lab szolgáltatásait?

Fiatalabbak számára preventív jelleggel, sportolók számára pedig azért, hogy az átlagosnál jobban terhelt ízületekről és izomzatról, akár sportsérülések megelőzése vagy már meglévő sérülések utánkövetése céljából pontos képet kapjanak a test állapotáról.

Vizsgálatok, melyek a Kinesio-Laborban kérhetők:

  • Testösszetétel mérés
  • Törzs több irányú vizsgálata
  • Főbb izomcsoportok izometriás izomerő vizsgálata
  • EMG
  • Állás, Járáskép
  • Talpnyomás eloszlás

Panasza van, vagy csak kíváncsi? Jöjjön el, kérjen időpontot és tudjon meg többet saját testéről!

Helyszín: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Festetics Fürdőház 2. emelet

Bejelentkezés:

  • Nyitvatartási időben személyesen a helyszínen, telefonon: + 36 83 501-700 / 530-as mellék (nyitvatartási időben) vagy e-mailen: mozgaslabor@spaheviz.hu
  • Festetics Fürdőház Terápiáján személyesen, telefonon: + 36 83 501-700 / 528-as mellék vagy e-mailen:  toterapia@spaheviz.hu

A Kinesio-lab elérhető szolgáltatásainak listája

További részleteket itt olvashat a Kinesio-lab szolgáltatásairól!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!