A sokszínű május

Május – a hónap, ami már nem igazán tavasz, de még nem igazán nyár. Nevét Maia görög istennő római alakjáról Maia Maiestasról kapta, a 18. századi nyelvújítók szerint „zöldönös”. De nevezik még pünkösd vagy az Ikrek havának is. Számunkra a május kezdtet, az igazi turisztikai szezon kezdete, amikor már többször van szép idő, meleg, lehet tervezgetni a hétvégi programokat, hiszen biztosan jut mindegyikre valamilyen esemény, vagy fesztivál. Íme össze is szedtük Nektek az év ötödik hónapjának eseményeit

A sokszínű május

Hévízi programok

Május 4., 11, 18, 25. Majestic Sound - Orgonakoncertek Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész közreműködésével

Május 4. Kifogtuk - kiállítás a Belvárosi Múzeumban a FISE gyűjteményéből, mely június 18-i látogatható

Május 6. Ízek és élmények a Brix Bistroban! A 18:00 órakor kezdődő halvacsora alkalmával hazai vizekre avagy borokra evezhettek. Ezúttal a zalaszentgróti Dóka Éva Pincészet kiválóságai emelik az est fényét, Józsi Norbert Chef- halkülönlegességeivel.

Május 7. Tavaszindító séta a Véderdőben a víz világnapja alkalmából - ismerjétek meg az új Tavirózsa tanösvényt a Lombkoronakilátót, a hévízi tó körül kialakult élőhely sajátságos növény- és állatfajait egy különleges séta alkalmával!

Május 8. Szurkoljunk együtt a Giro d’Italia kísérőprogramjain. Légy részese te is, ennek a különleges élménynek

Május 8. Sunday Brunch a Hotel Európa Fit ****superior-ban! Ezúttal határon átívelő gasztrokalandban lehet részed, hiszen a szálloda séfjei a magyar ízek mellett francia, olasz, mexikói és a spanyol konyha ízvilágába repítenek.

Május 9. Tematikus hévízi városnéző séta, helyi idegenvezetővel. Ismerd meg, hogyan lett a hévízsárként emlegetett mocsaras vidék nemzetközi hírnevű fürdőhely

Május 11. Templomlátogatások idegenvezetővel, E-Go utazással. Tudtad, hogy Hévízen 5 felekezet, 7 templom/imaház van, melyek mindegyike építészeti csoda?

Május 12. Ökotúra – geotúra a Véderdőben. Közel 2 órás INGYENES geotúrán a mocsárciprustól a tavirózsáig számos egyedi, a hévízi mocsárvilágra és véderdőre jellemző fajt ismerhetünk meg.

Május 13. Holdfényfürdő a Hévízi-tavon – Kellemes este, meleg víz, forró hangulat és andalító zene vár a Tófürdő éjszakai programján.

Május 21. II. Hévízi kutyás nap – Finom ételekkel, gyermekprogramokkal várunk benneteket, hogy együtt ünnepeljük négylábú barátainkat

Május 21. Ökotúra – geotúra a Véderdőben. Közel 2 órás INGYENES geotúrán a mocsárciprustól a tavirózsáig számos egyedi, a hévízi mocsárvilágra és véderdőre jellemző fajt ismerhetünk meg.

Május 22. Villaséta: Interaktív időutazás a boldog békeidőkbe -Keressük meg képek alapján a még álló vagy teljesen átépült villák emlékeit Hévízfürdőn!

Május 24. Gasztroséta helyi idegenvezetővel Gasztronómiai élmény-séta Hévízen, melynek során személyesen megismerheted, a  Hévízi Termelői Piac népszerű árusait és megkóstolhatod a finomabbnál finomabb házi szalámikat, sajtokat, szörpöket. 

Május 28. Tematikus élményfőzés - a FitKitchen kínálatában Főzni tudó és szerető, fejlődni vágyó Érdeklődőink számára elindítjuk minden hónapban megrendezésre kerülő tematikus Főzőiskolánkat a Hotel Európa fitben.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK HÉVÍZEN

Hévízi Termelői Piac Helyi termékek a környékbeli termelőktől hetente három alkalommal (kedd, csütörtök, szombat) a 10 éves termelői piacon.

Minden hétfőn másfél órás jóga a Tófürdőben

Filmvetítések a Fontana Filmszínház mindkét termében.

Extra élmények a minden napos Gyrokopter és motoros sárkányrepülés és Ballonos repülések alkalmával

Napi rendszeres sportprogramok spinning, jóga, zumba, köredzés Hévízen a Dombföldi úton található BÁZIS-on Torsa Dani csapatával.

Kirándulási lehetőségek Hévízen és környékén egész évben.

Nordic Walking túrák Hévíz környékén Papp Anikóval.

 

Hévíz környékén

Keszthely

Május 6. Hegedűs-Szlavicsek Judit- Író-olvasó találkozó, az írónővel Keszely Ágnes újságíró beszélget. Helyszín: Fejér György Városi Könyvtár

Május 8. Zenés Táncos est a Halászcsárdában. A finom ételek mellett a jó hangulatról a Gábor&Gábor Band biztosítja.

Május 8. Bringára Keszthely – tematikus programok a Giro d’Italia alkalmából.

Május 8. Giro d’Italia élő bicikli challenge 2022 a Festetics Kastély parkjában  

Május 9. Kedd-VELEM – beszélgetések hivatásokról, a hivatása mögötti emberről, meghívott vendégekkel

Május 10. Knecht Viktor stand up előadása a Fejér György Városi Könyvtárban

Május 11-12 XXVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok Keszthely – A Georgikon Campus májusi programja

Május 11. Ökológiai gazdálkodási szakmai-tudományos online workshop- A Georgikon Campus májusi programja

Május 13. Sárgulás – furcsa név, de a név mögött régi hagyomány áll. A Georgikon Campus diákjai számár ez az esemény jelzi, hogy „véget ért az öreg gazdász vidám élete”.

Május 13. Regatta – az angol Oxford-Cambridge egyetemekhez hasonló szellemiségben rendezett regattán az evezés értékeit, a csapatmunkában fejlő erőt és nemes küzdelmet idézik fel.

Május 14. ARANYAKKORD koncert a Balaton Színház színháztermében. Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által létrehozott formáció koncertjén saját számaik mellet, helyet kapnak improvizációk és kedvenc feldolgozásaik is.

Május 15. „Másodszor is célba érünk!”  Jótékonysági futás a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szervezésében

Május 16. „Páratlan páros” – Ray Clooney vígjátéka színházi előadás keretében a Balaton Színházban a Bánfalvy Stúdió művészeinek előadásában.

Május 17. Író-olvasó találkozó Anne Ravennel a Fejér György Városi Könyvtárban, Beszélgetőtárs Hegedüs Éva pedagógus, a Keszthelyi Televízió felelős szerkesztője

Május 24. „Balkon kilátással” címmel láthatják az érdeklődők Weill Calhoun vígjátékát a Balaton Színházban Kocsis Gergely rendezésében

Május 25. Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán c. regényciklusának bemutatója a Fejér György Városi Könyvtárban

Május 25. Koncertfilm vetítő előadás sorozat keretében a Balaton Színházban ezúttal Roger Water - In The Flesh - PINK FLOYD & Roger Waters c. koncertjét vetítik

Május 27. Emléknap Bereczky Kálmán tiszteletére a a Fejér György Városi Könyvtárban

Május 29. Városi Gyermeknap - Játszóház és kézművesek, előadások, táncház, és sok meglepetés várják a legkisebbeket és szüleiket a Balaton-parton

Május 29. Magyar Hősök emlékünnepe a keszthelyi Fő téren.

 

Gyenesdiás

Május 5. csütörtök 18 óra: Anikó & Lecsó a Pál utcából – Zenés est a Községházá

Május 6-7. péntek-szombat: Cseppek a tengerbe(n) – Animációs minifesztivál a Ligetplex Cinema-ban

Május 7. szombat: Kiskondás családi nap  (Festetics Imre Élményközpont)

Május 8. vasárnap: Giro d’Italia

Május 14. szombat: Sport- és egészségnap a Festetics Imre Élményközpontban– lövészet, lézerharc, sportversenyek, egész napos rendezvény

Május 27., péntek: Szezonkosár Bevásárlónap a Gyenesdiási Piacon

Május 28., szombat: Nyárváró evezés a Balatonon SUP-pal (Kajaksziget, Diási Játékstrand)

Május 28., szombat: 10 óra Májusfa-kitáncolás (Kárpáti korzó)

Május 30., hétfő: Kiállítás megnyitó, Gyenesi Miska pince avatása (Kerámiaház)

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!