Giro d'Italia Grande Partenza – Szurkoljunk együtt május 8-án Hévízen is!

2022. május 8-án Hévízen és környékén is áthalad a Giro d’italia kerékpáros körverseny mezőnye.

Giro d'Italia Grande Partenza – Szurkoljunk együtt május 8-án Hévízen is!

A világ második számú kerékpárosversenye páratlan lehetőséget nyújt hazánknak, hiszen több mint 800 millió nézőhöz jutnak el a közvetítés képei a televízión és egyéb sajtóorgánumokon keresztül. A versenyzők biztonsága érdekében több útszakasz már az áthaladás előtt 3 órával zárva lesz az autós forgalom elől.

Május 8-án 15.10 és 15.30 közötti időszakban várható, hogy megérkezik a verseny élmezőnye, a világ legjobb kerékpárosaival, akik között 3 magyar versenyző is szerepel.

 

 

Kísérőprogramok

Közös nagy szurkolásra várunk mindenkit a Festetics Fürdőház előtti sétányra, az Ady utcán. A Tófürdőben május 8-án egy speciális GIRO jegy váltható, aminek egy része a part menti spinning-edzés zenei aláfestéssel, a beszélgetések a kerékpározásról kerékpárosokkal, illetve a jegyek mellé koktélkupon is jár ajándékba. A verseny időszakában látványos út melletti spinninggel is készülnek fürdő munkatársai az Ady utcai sétányon, rózsaszín pom-pom lányok szurkolnak majd Valter Attilának, Peák Barnabásnak és Fetter Eriknek, továbbá rózsaszínbe öltöztetett fák és egy Giro selfie- pont is színesítik a helyszínt. Ráadásként, aki a bringás selfie pontnál fotót készít a verseny időszaka alatt egy értékes rózsaszín kerékpárt is megnyerhet!

 

Szurkolói pont létesül a Hévízi úton, a körforgalom mellett található Dübörgő Elefántnál. Várnak a szervezők minden bicajos rajongót, szurkolót, érdeklődőt, aki élőben szeretné látni ennek a fantasztikus kerékpárversenynek az áthaladását ezen a szakaszon!

Ami biztos lesz:

  • sör
  • fröccs
  • limonádé
  • csípős pacal
  • Penne di Giro (rózsaszín színekben pompázó tésztakülönlegesség)
  • Segreto di Giro (desszert)
  • frenetikus hangulat

 

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!

#HévízGiro

Nyerj egy csodaszép rózsaszín kerékpárt!

NÉZD MEG ITT MIT KELL TENNED!

 

Lezárások, átengedési pontok

Összeállítottunk Nektek egy listát, hogyan és mikor tudjátok Hévízt megközelíteni vasárnap délután

Hévízre Alsópáhok felől érnek be a versenyzők a 75-ös úton. Ez a szakasz már 3 órával (12.30-tól) a menet érkezése előtt le lesz zárva. A városba bevezető körforgalomnál úgynevezett keresztirányú átengedési pont lesz, ami azt jelenti, hogy keresztirányú forgalmat átengednek még a menet érkezése előtt, azaz 12.30 – 14.35 között.

A verseny az Ady Endre utcán a Festetics Fürdőház előtt elhaladva a Hévízi úton kanyarodik majd Keszthely irányába. Ez a szakasz teljesen zárva lesz 12.45 és 15.50 között. A Hévízi út és a 71-es főút találkozásánál levő körforgalomnál lesz majd a következő keresztirányú átengedési pont, ami 12.45 és 14.50 között üzemel majd.

A Tófürdőn a főbejárat felől zavaratlan lesz a gyalogos forgalom. A Festetics Fürdőt autóval azonban a lezárt időszakban nem lehet megközelíteni.  Az Ady utcai parkolókból a lezárás ideje alatt (12:45 -15:50 között) nem hajthat ki autó.

A lezárásokról pontos térképes segítséget időpontokkal itt találhattok:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1IeAr0moOcF5GyYnsO_2-mqWJB6sDn5wz&usp

 

Alternatív útvonalak Hévíze történő bejutáshoz

Az M7-es autópálya irányából érkezők
Lehajtás után az M76-os, majd 75-ös és 760-as utat követve érhetünk el az Alsópáhok felőli átengedő körforgalomhoz. Egyenesen tovább haladva a várost a következő nagy kereszteződésnél közelíthetjük meg.

A Sárvár felől közlekedők részére több alternatív útvonal is jut.

  1. útvonal: Sárvár – 84-es út – Sümeg – Sümegcsehi – Kisgörbő – Vindornyaszőlős – Zalaköveskút – Nemesbük – Hévíz
  2. útvonal: Sárvár – 84-es út – Jánosházánál 8-as útra Bögöte irányába – Türje – Zalaszentgrót – Zalacsány – Hévíz
  3. útvonal: Sárvár – 84-es út – Sümeg – Bazsi– Zalaszántó – Karmacs – Sümegi út – Bikedi Sor – Tomaji Sor –keresztirányú átengedőpont körforgalom – 71-es út – 75-ös út – 760-as út – keresztirányú átengedő körforgalom

A Keszthely felől érkezők a 75-ös és 760-as útra kanyarodva az Az Alsópáhok felőli keresztirányú átengedő körforgalomnál, szintén hátulról juthatnak a városba.

Alternatív útvonalak térképes nézete:

https://www.google.com/maps/d/u/1/edit?mid=1m1sZjqyMqNi8CdhhpUkYve8_mbLnIey5&usp=sharing

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!