10 bennfentes tipp egy hévízi spa szakértőtől – 1. rész

Sok pénzt megspórolhat, ha megfelelő belépőjegyet választ és sok időt is megtakaríthat, ha nem a legnagyobb csúcsban érkezik a Hévízi Tófürdőbe. Horváth-Czene Alexandra a Tófürdő vezetője, személyes tapasztalatai alapján árul el pár trükköt, amivel még gördülékenyebb és pihentetőbb lesz a nyaralás.

10 bennfentes tipp egy hévízi spa szakértőtől – 1. rész

Parkolás egyszerűen, jegyváltás kedvezően és gyorsan

A Hévízi Tófürdő 4000-5000 vendéget fogad naponta, a nyári szezonban 8:30 és 19:00 óra között. A nagy létszám ellenére mégsincs zsúfoltságérzete senkinek, mivel 4,4 hektáros vízfelület és hatalmas kültéri és beltéri pihenő és napozó területek fogadják a fürdőzőket. Nem mellesleg több mint 2000 napágy ingyenesen használható egész nap.

Jöjjenek a szakértői jó tanácsok:

  1. Melyik fürdőjegy a legkedvezőbb?

Különböző fürdési idejű és árú Tófürdő belépők vannak. Aki családdal érkezik, legjobban a 4 órás családi jeggyel jár, mert ehhez a belépőhöz plusz egy óra fürdési idő ajándék! Az unokákkal érkező nagyszülő jegy is nagyon népszerű, hiszen 3 órás 3000 forintos jegy ellenében 5 órás jegyet kapnak a nagyszülők. Bővebben a jegy árakról és akciós belépőkről itt található információ >>>

  1. Kerülje ki a sorban állást!

Sokan már kapunyitáskor szeretnének bemenni a Tófürdőre, ezért a Schulhof Vilmos sétány felöli Főbejáratnál és a Festetics fürdőház bejáratánál reggel sor alakulhat ki. Érdemes inkább 9 órakor vagy később érkezni, így tovább is alhatnak és a sor is eltűnik, vagy legalább sokkal kisebb lesz! A Deák tér felől a nyári-bejáratnál általában nincs sor, itt a reggeli nyitáskor is hamarabb be lehet jutni. Ezen kívül ez esik legközelebb a nyári öltözőkhöz, ahol mindig kevesebben vannak, így kényelmesebb, mint a Főbejárat épületében lévő öltöző. Térképezze fel a terepet előre, virtuálisan >>>

Mikor a Balatonon nincs strand idő, a Hévízi-tó vize ekkor is biztosan 30°C fölött alakul. A Tófürdő vezetője elárulta azt is, hogy a Tófürdő látogatóinak a számát nem befolyásolja, hogy épp nyári kánikula, kellemes strandidő vagy borúsabb időjárás van.

  1. Hol lehet parkolni kerékpárral, autóval?

Mindhárom bejáratnál van kerékpártároló. HEBI városi kerékpárral az Ady Endre utcában, a Festetics fürdő bejárata előtt, lehet dokkolni. Autóval az Ady Endre utcából nyíló parkolóban vagy a Széchényi utcai nagyparkolóban egyszerű megállni. A nagyparkoló is csak 5 perc sétára van a Tófürdőtől, ráadásul november végéig INGYENESEN használható.

  1. Hova teheti értékeit a vendég fürdőzés alatt?

Legjobb a strandolás és fürdés idejére az értékeket otthon hagyni! Az ezüst ékszer a víz kéntartalma miatt pillanatok alatt fekete lesz, ezért ezekkel semmiképpen se menjenek gyógyvízbe. Ha mégis vannak Önöknél féltett értékek, akkor használják a zárható széfeket. 100 forintos érmével működik, és minden öltöző mellett több széf áll rendelkezésre. Egy kevés készpénzt azonban mindenkinek érdemes magával vinni, mivel a belépésnél kapott mágneses órára nem lehet a fürdőn belüli fogyasztást felíratni. A Tófürdő területén büfé, étterem, bár és kölcsönző is üzemel, ahol forintban lehet fizetni. Bankautomata a Főbejáratnál található.

További tippeket a gyerekmedencéről, wellness lehetőségekről, vizimentőkről egy hét múlva olvashat.

Kapcsolódó cikkek


Módosul a parkolási rend Hévízen

Módosul a parkolási rend Hévízen

2020. július 31. 09:40

A kijelölt parkolók használata az egész városban 2020. július 31-ig díjmentes, a képviselő-testület által újonnan elfogadott szabályozás 2020. augusztus 1-től lép érvénybe.

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

2020. április 28. 09:33

A vendégeknek április 26-tól nem kell idegenforgalmi adót fizetniük ez év december végéig, a döntést a kormány hozta meg a közelmúltban. A 2018. évi ifa utáni állami adótámogatások sem járnak április 22-től a településeknek, ezek az összegek az állami járványügyi védekezés támogatását szolgálják.

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

2020. július 24. 15:17

Országosan 14.000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összeértékben nyert támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!