Megújult a Hévízi-tó szállodájának étterme a Platán Étterem

A különteremmel bővült a patinás Platán Étterem, mely a Zalacarte néven várja a különleges, modern gasztroélmények kedvelőit.

Megújult a Hévízi-tó szállodájának étterme a Platán Étterem

A Zalacarte terem nyitvatartásinak első napján már nagy volt az érdeklődés a különleges zalai ízek iránt. Szakács László a vendéglátás vezető több érdekességet is elmond az új teremmel kapcsolatban.

Olvassa el miért érdemes kipróbálni a Zalacarte étterem egészséges ételeit:

  • Az ételekhez a minőségi alapanyagot helyi termelőktől szerzik be, az étlap pedig a szezonálisan elérhető alapanyagokat követve 2-3 havonta változik majd. Az étlapon olyan zalai különlegességekkel találkozhatnak, mint a lassan sült mangalica szűz friss tojásos lecsóval vagy a szarvas sült erdő javaival és tócsnival. Nyári frissítő: Hideg eperkrém leves „túrógombóccal”, valamint Cseresznyés piskóta fagylalttal.

  • Sommelier minden egyes fogáshoz borkülönlegességet ajánl. A borok többnyire neves helyi borászok által készített borköltemények, mint a Folly Birtok Badacsonyi „Cédrus” Cuveé, vagy az Ikon Pincészet Dél-Balatoni Rajnai Rizling, vagy Mészáros Pál Cabernet Franc Classic.

 

 

  • Aki nem szeretne bort fogyasztani a zalaegerszegi Elf sörfőzde tradicionális szűretlen, felső erjesztésű söreit kóstolhatja meg. A pálinka Cserszegtomajról a limonádé a zalaszentgróti gyógynövény limonádé mind friss gyümölcsből és gyógynövényből készül.

  • A Zalacarte terem hatalmas ablakaiból a Schulhof Vilmos sétány platánfáira és a gyönyörű virágágyásaira nyílik kilátás. A természet szépségei és a klasszikus stílusban berendezett étteremben 32 fő tud egyszerre helyt foglalni, mindez valódi családias hangulatot biztosít az ebéd vagy vacsora mellé.

 

 

13 séf örömfőzése

A Zalacarte étterem olyan különleges rendezvényeknek is helyet ad, mint a 13 Séf örömfőzése, mely immár 2 éve Hévíz legkülönlegesebb gasztro-rendezvénye. A Hévízi séfek ősszel egy hét fogásos borkóstolós vacsora menüsorával várja az érdeklődőket. A 13 séf évente 2 alkalommal jön össze örömfőzésre, melyekre a helyek gyorsan elfogynak, így van a Hotel Spa szálloda éttermében is.

A Zalacarte étterem különleges étlapját egész évben érdemes tesztelni, mind az ételek, a helyszín, az alapanyagok tökéleteses gasztoélményt nyújtanak az egész családnak.


Bővebb információ a Zalacarte teremről:
www.hotelspaheviz.hu/zalacarte

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:
www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.


Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!
Facebook | Blog | Instagram | YouTube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!