Lendvával karöltve

A Hévíz-Balaton Airport lehetőségeinek kihasználásáról, kulturális és turisztikai együttműködés formáiról tárgyalt Lendván Papp Gábor hévízi polgármester a közelmúltban.

Lendvával karöltve

A kapcsolatfelvétel a szlovén várossal nem véletlen, hiszen egy elnyert közös pályázat kapcsán a két város már együtt dolgozik.

Az Európa a Polgárokért program Városok hálózatának 2016-os felhívása keretében nyújtotta be Lendva, Hévíz, Csíkszereda és Belgrád a Vita a négy uniós szabadság jövőjéről pályázatát, mellyel a további együttműködést is megalapozták az érintettek.

A pályázat tényleges munkái novemberben kezdődnek, Hévízre vonatkozóan a szolgáltatás szabadságát, a tőke (külföldi piacokon való megjelenés) és a polgárok szabad mozgásának lehetőségeit elemzik majd.

Az előkészületek már elkezdődtek, a közös munka apropóján invitálta tárgyalásra Papp Gábor polgármester Anton Blazek lendvai polgármester és Horváth Ferenc alpolgármester.

A munkamegbeszélés mellett volt szó arról, hogy Lendva turisztikai céljaiban miként tudná hasznosítani a Hévíz-Balaton Airportot, illetve a két város e területen, valamint kulturális témákban hogyan tudja a jövőben együtt dolgozni.

Hévíz meghívást kapott a jövő év augusztusában Lendvában szervezni kívánt  turisztikai témájú konferenciára, illetve az aköré szervezett kulturális programokon való részvételre.

Kapcsolódó cikkek


Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

2018. szeptember 24. 09:24

Magyarország Zágrábi Nagykövetségének szervezésében, a rijekai Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozat előfutáraként, üzletember találkozónk vett rész Hévíz 2018. szeptember 20-án.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!