Lendvával karöltve

A Hévíz-Balaton Airport lehetőségeinek kihasználásáról, kulturális és turisztikai együttműködés formáiról tárgyalt Lendván Papp Gábor hévízi polgármester a közelmúltban.

Lendvával karöltve

A kapcsolatfelvétel a szlovén várossal nem véletlen, hiszen egy elnyert közös pályázat kapcsán a két város már együtt dolgozik.

Az Európa a Polgárokért program Városok hálózatának 2016-os felhívása keretében nyújtotta be Lendva, Hévíz, Csíkszereda és Belgrád a Vita a négy uniós szabadság jövőjéről pályázatát, mellyel a további együttműködést is megalapozták az érintettek.

A pályázat tényleges munkái novemberben kezdődnek, Hévízre vonatkozóan a szolgáltatás szabadságát, a tőke (külföldi piacokon való megjelenés) és a polgárok szabad mozgásának lehetőségeit elemzik majd.

Az előkészületek már elkezdődtek, a közös munka apropóján invitálta tárgyalásra Papp Gábor polgármester Anton Blazek lendvai polgármester és Horváth Ferenc alpolgármester.

A munkamegbeszélés mellett volt szó arról, hogy Lendva turisztikai céljaiban miként tudná hasznosítani a Hévíz-Balaton Airportot, illetve a két város e területen, valamint kulturális témákban hogyan tudja a jövőben együtt dolgozni.

Hévíz meghívást kapott a jövő év augusztusában Lendvában szervezni kívánt  turisztikai témájú konferenciára, illetve az aköré szervezett kulturális programokon való részvételre.

Kapcsolódó cikkek


Szúnyoggyérítési munkálatok

Szúnyoggyérítési munkálatok

2019. június 17. 12:36

Közérdekű közlemény

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

2019. július 11. 11:00

A 113 nyertes összesen 14.739.735,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!