Jótékonysági koncerttel kezdődnek az idei évi orgonakoncertek a Hévízi Szentlélek Templomban

Az 1999-ben Bocskai János tervei alapján készült különleges galambszárny formájú Szentlélek templom kitűnő akusztikájának köszönhetően rendszeres koncertek helyszíne.

Jótékonysági koncerttel kezdődnek az idei évi orgonakoncertek a Hévízi Szentlélek Templomban

Teleki Miklós, a Majestic Sounds sorozat megálmodója és művészeti vezetője, szerda esténként már több mint nyolc éve rendszeresen koncertezik a Hévizi Szentlélek Templomban. Az Artisjus díjas orgonaművész örömmel mondott igent a Hévíz Turisztikai Egyesület jótékonysági koncert felkérésére, melynek teljes összegét a kárpátaljai gyermekek megsegítésére ajánlják fel. Kiss László esperes úr természetesen szintén örömmel bocsátotta a jótékonysági koncert helyszínéül a templomot, illetve a Katolikus Szeretetszolgálat közreműködésével segít abban is, hogy a beérkező felajánlások eljussanak a rászoruló gyermekekhez.

Teleki Miklós a Zeneakadémián és a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott. Játékát 1993-ban a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaversenyen különdíjjal jutalmazták, 2000-ben pedig Fischer Annie ösztöndíjas volt. Eddig nyolc szóló lemeze jelent meg, valamint sikeres koncertjei voltak szerte Európában és az Egyesült Államokban is. Évente majd száz hangversenyt ad.

Az orgonaművész a következő programmal készül március 19-én 19:00 órára szervezett koncerten:

  1. Bach: h-moll prelúdium és fúga
  2. Pachelbel: f-moll chaconne
  3. Mozart: f-moll fantázia
  4. Franck: h-moll prelude, fúga és variáció
  5. Liszt: Prelúdium és fúga a B-A-C-H témára

A jótékonysági eseményt követően a Majestic Sounds koncertsorozat április 20-án veszi kezdetét. Az orgonaművész minden szerdán 20:00 órától ad majd koncertet Hévíz legnagyobb templomában. A koncerteken rendszeresen vendégművészek is szerepet vállalnak, mint Kováts Kolos, Kossuth-díjas operaénekes vagy a hévízi Musica Antiqua Együttes és Hajas Szilárd fuvolaművész. A rendszeres koncertek mind a külföldi, mind a belföldi vendégek körében nagyon kedveltek és keresettek. Illetve több hévízi lakos is szívesen és rendszeresen hallgatja a színvonalas előadásokat.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!