Újra lehet használni a HeBi kerékpárokat Hévízen

Mindamellett, hogy köszönjük a hévízi lakosoknak, hogy maximálisan igyekeznek betartani a járványügyi óvintézkedéseket. Annak érdekében, hogy gyorsítsuk a városban a távolabbi helyekre való eljutást, újra kölcsönözhetővé teszi az önkormányzat a HeBi kerékpárokat.

Újra lehet használni a HeBi kerékpárokat Hévízen

Mi a HEBI?

HeBi egy kerékpáros kölcsönző rendszer, amely egy egyedi azonosítóval ellátott plasztikkártyával használható. A kártya tulajdonosát egy időben, egy kerékpár kikölcsönzésére jogosítja fel. A kártya a város Tourinform irodájában (Hévíz, Rákóczi utca 2. Tel.: +36 83 540 131) 1000 HUF kaució ellenében szerezhető be, tölthető fel. Egy felhasználó maximum 3 kártyát birtokolhat.

Az igényléshez, feltöltéshez kérjük, előzetesen egyeztessen kollégáinkkal akár e-mailben vagy telefonon, akik lehetővé teszik a kártyák kiváltását teljesen érintkezés mentesen!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kártyák aktiválásához minden esetben elkérjük az Ön személyes adatait, ezért kérjük az igényléshez készítse elő személyazonosító okmányát.

További tájékoztató, szerződési feltételek és a kiváltás folyamata a mellékletben található!

Hol használható

A kerékpárok Hévíz város közigazgatási határain belül használhatóak, helyzetük a GPS rendszernek köszönhetően nyomon követhető, ellenőrizhető.

Egyenlegfeltöltés menete a járvány időszakában

Kérjük, előzetesen egyeztessen kollégáinkkal az iroda nyitvatartási idejében akár e-mailben vagy telefonon, akik lehetővé teszik a kártyák kiváltását teljesen érintkezés mentesen!

  • Feltöltendő kártyáját helyezze az irodánk bejárata mellett található postaládába!
  • Kollégáinkkal szíveskedjen egy időpontot megbeszélni, akik az adott időpontra feltöltik kártyáját!
  • A feltöltött kártyát irodánk szeparált előteréből van lehetősége elvinni az előre megbeszélt időpontban.

Új kártya kiváltásának folyamata a járvány időszakába:

  • A vendég telefonon vagy e-mailben megbeszél egy időpontot kollégánkkal.
  • A vendég a kártya kiváltásához szükséges adatokat telefonon vagy e-mailben közli kollégánkkal.
  • Kollégánk e-mailben vagy telefonon tájékoztatást nyújt a kerékpárok használati feltételeiről, majd az előre egyeztetett időpontra elkészíti a HeBi kártyát illetve a hozzátartozó szerződést és kauciós bizonylatot a vendég részére, amelyet irodánk szeparált előterébe helyezünk el.
  • A vendég a megbeszélt időpontban megérkezik irodánkba, az előtérbe kihelyezett szerződéseket aláírja (1 példány saját, 1 példány az irodáé, melyet ott hagy az asztalon), a kártyát és kauciós bizonylatot elteszi, a kauciós költséget pedig az erre a célra kihelyezett dobozba helyezi. (Kérjük, pontosan 1 000 Ft-ot szíveskedjen magával hozni!)
  • A kártya érvényessége 1 év, a kauciós költséget a kártya kiváltásától számított 1 éven belül áll módunkban visszaváltani. Kérjük, amennyiben lehetősége van rá, a kártyát minél későbbi időpontban váltsa vissza a kialakult járvány helyzetre való tekintettel!

A kártyákat illetve az előterünket, ahonnan kártyájukat el tudják vinni, minden esetben fertőtlenítjük!

Kerékpárok használata HeBi kártyával

A tulajdonunkban lévő kártyával közvetlenül a dokkolónál, a kiválasztott kerékpár mellett tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. Használat során érintsük kártyánkat a dokkoló oldalán található HeBi kártya olvasóhoz, ezután egyszeri hang- és villogó fényjelzést kapunk, melynél a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztülvillog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. Ha esetleg hibát észlelünk a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), visszahelyezheti a hibás kerékpárt a dokkolóba. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

Elővigyázatosan a járvány időszakába

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a HEBI kerékpáros rendszer közösségi közlekedési eszköznek minősül. Ezt figyelembe véve kérem használja a kerékpárokat fokozott elővigyázatossággal. Lehetőség szerint használjon kesztyűt, a kerékpár kormányát használat előtt és után fertőtlenítő kendővel törölje át, a kerékpár kosarába közvetlenül ne helyezze be értékeit, használjon egy eldobható táskát vagy dobozt és abba helyezze el a szállítandó tárgyakat.

Segítség, segélykérés

Használat során felmerülő kérdések, problémák esetén, napközben hívható telefonszám: +36 30 791 1232

Irodánk elérhetőségei

Hévíz TDM Egyesület – Tourinform Hévíz

8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.

Tel.: +36/83/540-131

E-mail: heviz@tourinform.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - péntek: 9.00 - 17.00,

Szombat - vasárnap: 10.00 - 15.00

Letölthető dokumentumok:

Általános Szerződési Feltételek

HeBi szórólap

Szerződés

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!