Gyere be! De miért? - Mire jó a Tourinform Iroda hálózat?

Sokan nem tudják, de a Tourinform Iroda nem utazási iroda, vagy ha van is ilyesmi, hasonló tevékenysége, elsősorban nem az.

Gyere be! De miért? - Mire jó a Tourinform Iroda hálózat?

Amikor belföldön nyaralunk, sokszor elbizonytalanodunk, hol is kaphatnánk egy jó helyi térképet, hol tudnak segíteni, hogy milyen programokon vehetünk részt, vannak-e vezetett városnéző programok, esetleg hol lehet kerékpárt kölcsönözni? Nos, a Tourinformokban pont az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben tudnak nekünk segíteni az ott dolgozó kollégák.

Keresd tehát a jelet!

Mert a Tourinformoknak szerencsére egységes táblarendszerük van, így könnyű rátalálni és mindenütt hasonló dolgokban tudnak segíteni. Ráadásul legtöbbször ezeken a helyeken kaphatjátok meg a legfrissebb információkat, legyen szó szálláslehetőségekről, menetrendekről, programokról vagy autentikus helyi ajándéktárgyakról.

Jelenleg Magyarországon 105 helyen, lényegében minden turisztikai szempontból kiemelkedő településen, helyszínen találtok ilyen irodát, amik bár helyi szinten eltérő módon, de a legtöbb esetben hosszított nyitvatartással és hétvégén is fogadják ügyfeleiket.

Természetesen Hévízen is van Tourinform Iroda

Íme néhány hasznos segítség, hogy miben tudnak segíteni a mi hévízi Tourinform Irodánkban dolgozó lányok / Vivien, Nóra, Renáta, Sára és Krisztina/ a látogatóknak:

 • Ez a Hévízre érkezők első számú információs bázisa, ha az aktuális programokról, rendezvényekről, szolgáltatásokról van szó.
 • Rengeteg prospektust és tájékoztató anyagot kínálnak az ide betérőknek, akiknek csupán a városközpontot kell emiatt felkeresni, ugyanis az iroda a sétálóutcában, a város szívében található. (Rákóczi utca 2.) Legyen szó városi információ anyagról, várostérképekről, helyi vagy környékbeli látnivalók szóróanyagáról, környékbeli látnivalós flyerről, kerékpáros- vagy túratérképről, nálunk van. Sőt, nem csak környékbeli prospektusainkból válogathatsz, mert az ország más tájairól is vannak kiadványaink.
 • Tudunk információkat adni magyarul, angolul, németül, franciául, kicsit oroszul is. Mindezt személyesen, e-mailben, telefonon és chat formájában is bonyolítják a kolléganők.
 • Kaphatsz busz-, vonat-, vagy hajó menetrendet.
 • Ha csak pár oldalra van szükséged, nálunk gond nélkül kinyomtathatod a dokumentumaidat, de tudunk fénymásolni illetve szkennelni is.
 • Rendelhetsz transzfert, vagy akár ballonrepülést is, de taxi rendelésében is segítenek a kolléganők.
 • Számos „Hévíz-logós” terméket lehet vásárolni a shopban az egyszerű bögrétől egészen a messze földön híres hévízi gyógyiszapig. Ha pedig termelői termékekre vágynál, a hévízi Termelői Piac jó pár kézműves termékét is megtalálod nálunk.
 • Ha éppen egy belépőjegyes orgonakoncertet szeretnél meglátogatni, akkor a jegyvásárlást is lebonyolíthatod az irodában, emellett egynapos szervezett utakra is van lehetőség foglalást leadni.        
 • Lehetőség nyílik elektromos és hagyományos kerékpár, elektromos roller kölcsönzésre, HeBi (Hévíz Bike közösségi kerékpár kölcsönző rendszer) kártya aktiválásra.
 • Csatlakozz a szervezett programokhoz: e-bike kerékpártúrák, nordic walking, kenutúra, segway-túrák (akinek nem ugrik be, ez egy önegyensúlyozó, két kerekű elektromos meghajtású eszköz, amivel csoportokban szoktak a turisták száguldozni a város látványosságai közt).
 • Egyre népszerűbbek a hetente csütörtökönként tartott gasztroséták, de a gyerekeknek szervezett meseséták is nagy népszerűségnek örvendnek, ahol a Hévízi Tótündéreket kell megtalálniuk a kicsiknek.
 • Kevésbé szakmai feladat, de van nálunk ingyenes viszed-hozod könyvespolc, nyáron frissítővel kínálunk, bármikor bejöhetsz lepihenni, olvasgatni, volt már, hogy őriztünk fél napig bőröndöt, segítettünk megtalálni elveszett mobiltelefont. Ha elektromos kerékpárral jössz, nálunk a feltöltésre is lesz lehetőséged.
 • Nyitvatartási időben ingyenes csomagmegőrzési lehetőséget biztosítunk.
 • Gyerekekkel érkeztél? A Tourinformban lehetőség van a Kajla útlevelekbe is pecsétet kérni! Ha nincs még útleveled, diákigazolványod felmutatásával igényelhetsz új útlevelet, kérhetsz Kajla képeslapot vagy foglalkoztató könyvet is! Ha még nem tetted volna meg, nálunk átveheted a Kajla7határban könyvedet is, ha pedig Kajla matricákat gyűjtesz, kérj ingyenes matricacsomagot vagy keresd meg a hiányzó matricáidat a cserebere-kosarunkban!

Utazz te is belföldön, és ha kérdésed van, fordulj bizalommal a Tourinformban dolgozó kollégákhoz!

 

További információk

Hévízi Tourinform Iroda

Hévíz, Rákóczi u. 2.

Telefonszám: 06 83 540 131

E-mail: heviz@tourinform.hu

Facebook | Instagram | Blog

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!