Egyenesebb az út az oroszoknak Hévíz felé

Hévíz orosz testvérvárosának, Pjatyigorszknak születésnapi ünnepségére kapott és fogadott el meghívást a közelmúltban városunk. Az orosz városnapon Papp Gábor polgármestert és Kepli József János alpolgármestert fogadta Lev Travnev, Pjatyigorszk polgármester és az ottani képviselő-testület tagjai, valamint az Észak-kaukázusi Szövetségi körzet (ennek központja Pjatyigorszk) elöljárói fogadták.

Egyenesebb az út az oroszoknak Hévíz felé

A polgármester és az alpolgármester részt vett a város napi díszebéden és hivatalos ünnepségen, és találkoztak a pravoszláv egyház vezetőjével is.

Az oroszországi tartózkodás során Moszkvában is tárgyaltak a városvezetők. Balla János nagykövettel és Fábián Sándor turisztikai szakdiplomata tanácsossal, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai irodavezetőjével a jelen gazdasági helyzetről és turisztikai lehetőségekről, dr. Gegeny Olga első konzullal a vízumkiadás kérdéseiről egyeztettek, a Balassi Intézet képviselőjével, Hegyi Anitával pedig a jövő évi lehetséges oroszországi hévízi megjelenésekről tárgyaltak.

Papp Gábor elmondta: Moszkvában a Moszkvai Turisztikai Hivatal vezetőjével és vezető-helyettesével találkoztak, illetve megismerkedtek a Pony Expressz cég üzemeltetésében működő vízumkiadó központ munkájával is, melynek az a célja és feladata, hogy az orosz turisták kiutazásához szükséges vízum ügyek intézését felgyorsítsa. A vízumkiadó központok oroszországi létesítéséről a magyar kormány gyors és hatékony intézkedései eredményeként nyithatott meg. Ennek következményeként épültek ki a moszkvaihoz hasonló központok, közel 60 az ország területén.

A központ a korábbi vízumkiadási gyakorlattal szemben egy hét alatt útlevélhez tudja juttatni a turistákat, mely Hévíz számára is fontos kérdés, hiszen – ahogy a polgármester elmondta – több ízben előfordult már, hogy az orosz vendégek a késlekedő útlevél miatt nem tudtak eljutni a már lefoglalt hévízi (és magyarországi) szálláshelyekre.

Miután Budapest után Hévíz a második legkedveltebb magyarországi célpontja az orosz turistáknak, kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon a vízumkiadás gyakorlatának megkönnyítése – jelezte Papp Gábor.

Kapcsolódó cikkek


Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. március 08. 11:49

Hévíz is akciócsoportot indít!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!