A hosszan tartó egészség hévízi titka: a fitt ősz!

5 egyszerű tipp, ami segít megőrizni fittségét. Mert az ősz arról szól, hogy felkészítse testét és lelkét a néha szürke, máskor csillogással teli, de általában hosszú télre.

A hosszan tartó egészség hévízi titka: a fitt ősz!

Az ősz is strandszezon a világ legnagyobb termáltavánál

Fürdőzzön 30°C-os meleg vízben a világ legnagyobb természetes termál-tavában Hévízen! Nem kell lemondani a strandolás élményéről, hiszen az utószezon Hévízen, olyan, mint egy ajándékba kapott nyaralás. Lehet akár borús idő vagy csepergő eső, a meleg víz simogatása elűzi majd a szomorú őszi hangulatot, és ha van, a sajgó izmok/ízületek érzését. Ha pedig esik és fúj, a fedett fürdőben vagy a wellnessben akkor is bőven van lehetőség elmerülni a kényeztető spa élményekben.

Aktív élmények helyben és egy karnyújtásnyira

Fedezze fel Hévíz csodás környezetét, ahol várja Önt a Balaton nyugati csücskének számos csodája. Fedezze fel Szigliget, Rezi, Tátika, Csobánc, Sümeg, Nagyvázsony romjait, járja be a kerékpár- és túraútvonalakat, látogassa meg a kilátókat, ahonnét páratlan Balatoni panoráma tárul Ön elé. Mindehhez a hévízi Tourinform iroda is biztosít Önnek térképeket, kerékpárt, e-bike-ot. Hajókázzon az öbölben vagy látogasson el Keszthelyre, ahol Magyarország 3. legnagyobb barokk kastélyát tekintheti meg 6, a maga nemében egyedülálló kiállítással. Nincs ideálisabb időszak az aktív pihenésre, mint a pompás színekben játszó, kellemesen 20°C körüli kora ősz.

Itt az ideje kicsit lelazulni, feltöltődni a hosszú tél előtt

Ilyenkor ősszel, nem árt egy kis immunerősítés, aminek az alapja a test és lélek regenerálása. Pihenni, ellazulni, stresszt oldani pedig egyszerűbb úgy, ha profikra bízza magát. Fáj a háta,  válla? Visszanyerné fittségét? A hosszú tél előtt erőt merítene? Adjon esélyt magának a minőségi pihenésre. Kényeztesse magát egy frissítő masszázzsal, iktasson be napi fél óra sportot a friss levegőn, válogasson bátran az őszi zöldségek, gyümölcsök kínálatából és végül lazítsa el izmait a meleg gyógyvízben. Egy 5 napos hévízi pihenés is már csodákra képes, ha szeretne nyugodt környezetben, zsúfoltságmentesen feltöltődni. Hévíz és környék hangulatos utcáin, terein, a parkok és erdők sétaútvonalain, a vízpartok melletti sétányokon nem számít idő és tér(erő). Csak a minőségi idő, amit Önmagára szán.

Az ősz a jó borok és a gasztro kalandok évszaka

Legyen szó borokról, baráti vacsorákról, egy őszi grill-partyról vagy gasztro estről, ilyenkor ősszel számos lehetőség vár Önre Hévízen. Látogasson Hévízre és válogasson az éttermek széles kínálatából, hiszen legyen szó hagyományos magyaros ízekről, street food ételekről vagy fine dining vacsora estekről az őszi ízek, a gombák, gesztenye, sütőtök, szőlő, körte, szilva, barack minden étkezést igazi élménnyé változtatnak. És ha mégsem találná meg az ízt, amit igazán szeret, keresse fel a Hévízi Termelői Piacot, ahol helyi sajtok, füstölt húsok, gyümölcslevek, lekvárok és savanyúságok között is válogathat.

Nincs jobb, mint romantikus esti séta közben belebotlani egy hangulatos koncertbe

Bár az idei év nem a rendezvényektől és fesztiváloktól volt hangos, de így ősszel már amúgy is sokkal inkább vágyunk egy hangulatos kis koncertre, egy szüreti főzögetésre, romantikus mozizásra. Az egyre hosszabbra nyúló őszi esték és még kellemesem meleg délutánok ideális alkalmat adna arra, hogy ellátogasson a Belvárosi Múzeum kiállítására, sétáljon a római romkertben, belehallgasson egy szabadtéri koncertbe vagy jegyet váltson egy színházi előadásra Keszthelyen. Válasszon idén is legalább egy olyan kulturális programot a környékről, ahol még nem járt, amit még nem látott, és koronázza meg pihenését egy csipet művészettel.

Kattintson és válogasson a hévízi szállásajánlatok közül, hogy még időben lefoglalja őszi pihenését Hévízen!

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!