A hévízi nagy tekerés!

Első alkalommal rendeznek SpinDay Maraton-t Hévízen! Szeptember 28-án 8:30-kor indul a Hévízi-tavon a SpinDay Maraton. A szervezők Torsa Dani és Stujber Zsuzsi beavat a háttér tiktokba és elárulják, milyen érdekességre számíthatnak a versenyzők és a közönség szeptember utolsó szombatján.

A hévízi nagy tekerés!

Volt már máshol is SpinDay Maraton? Honnan jött az ötlet?

A SpinDay Maraton, mint brand, saját ötletünk! Szeretnénk hagyományt teremteni, minél több embert mozgásra ösztönözni! Korábbi években Keszthelyen is tartottak spinning maratont, mi próbáljuk egy másik síkban megfogni ezt. Kreatív anyagunk teljesen saját ötleten alapul.  Az edzéseinken kialakult társaság nagyon összetartó! Fantasztikus volt látni, tapasztalni, hogy milyen izgatottság lett úrrá mindenkin!  Hogy magukénak érzik az eseményt! A szervezők nem csak mi ketten vagyunk, hanem mindenki hozzátette a saját gondolatát

A mozgás mellett kiemelkedő szerepet kap a csapatszellem, hogy egy fantasztikus közösséget alakítsunk ki a helyieknek és a környéken élőknek.

Miért maraton?

A maraton fogalma a versenyszellemet hordozza magában, hosszútávú teljesítmény, akár 8 órán keresztül. Számunkra ez verseny lesz, szeretnénk megmérettetni magukat, hogy milyenek vagyunk más csapatokhoz képest, tudtunk-e fejlődni az elmúlt évekhez képest. E mellett az egymásra figyelés kap még szerepet. Minden csapatban 3-8 fő teker, ismerniük kell a másik terhelhetőségét, hogy ki miben jobb, hol tudunk taktikázni. 8 óra folyamatos csapatmunka. Fantasztikus összhang az, ami a győzelemig visz egy csapatot!

Hévízen SpinRacing edzések egész évben folyamatosak. Torsa Dani edzőtől többet is megtudhatunk erről a különleges sportról. Mióta tartasz edzéseket Hévízen? Milyen gyakorisággal és kinek ajánlod ezt az aerob sportot? Milyen hatással van a SpinRacing az egyészségre?

Másfél éve kezdtem, az elején hetente 1-2 alkalommal tartottam edzéseket. Idén tavasszal Keszthelyre is bővítettünk és így ezzel együtt 12 edzést tartok egy héten. A SpinRacing az egyik legjobb kardió edzés. Hatékonyan fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is.

  • Jó hangulat – a zenének köszönhetően valósággal a pedálra tapad majd a láb, teljes kikapcsolódás.
  • Javul a keringési rendszer, erősödik a szív.
  • Hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal.
  • Javul az állóképesség, ezzel együtt fejlődik a tüdő hatékonysága is.
  • A teremben végezhető mozgásformák közül az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.
  • Kiváló feszültség levezető.

Hány csapat nevezett a hévízi eseményre?

Öt csapatot sikerült összeállítanunk a saját sportolóinkból, összesen pedig 21 csapatot és 134 versenyzőt várunk.

Hány kerékpárral készültök a versenyre?

21 db bringa lendkereke biztosan végig pörögni fog és 10 db bemelegítő kerékpár lesz, amin a versenyzők felkészülhetnek a következő tekerésre és melegen tarthatják az izmaikat, miközben egyedülálló kilátásuk lesz a tóra.

A SpinDay Maraton helyszíne a Medvenapozó, amit a Tófürdő főbejáratán keresztül közelíthetnek meg a versenyzők. Milyen kísérő programok várják a résztvevőket?

Például regeneráló masszázsra lesz lehetőség. Egy kedves hévízi pár Horváth Boglárka és Furján Márk hévízi gyógytornászok közreműködésével. Az smr henger használatát is be fogják mutatni, illetve egyéb nyújtó, lazító technikákat lehet majd elsajátítani.

A Tófürdőzők mire számíthatnak ezen a napon?

Hangos zenére! Talán ettől is félünk a legjobban, hogy a fürdőzők nyugodt életébe, hogyan illeszkedik ez bele. Tekerni zene nélkül olyan, mint az étel só nélkül. Természetesen ők is szurkolhatnak majd, és talán kedvet is kapnak hozzá.

Nem utolsósorban szeretnénk megemlíteni, hogy gyűjtést is szervezünk. Olyan személyt kerestünk, aki a környéken él, sportol, de nehéz körülmények között nevelkedik.

Koller Kevin Dávid egy 9 éves kisfiú, aki a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. d osztályos tanulója. Családjának, aki 6 kisgyermeket nevel, nagy segítség lenne a támogatás. Ő is jelen lesz és kipróbálja ezt a sportot.

Sokan támogatják a SpinDay Maratont Hévízről is?

A legkedvesebb számunkra azok a felajánlók, akik maguk kerestek meg minket, hogy támogatnák az eseményt saját termékükkel. Nem mi őket, hanem ők minket:

  • Jónás Mónika aki a csupaszív ’Szerelem a konyhában’ című szakácskönyveit ajánlotta fel a nyertesek részére;
  • Pollák Zsuzsanna helyi ékszerkészítő, aki a HéVIPart megálmodója;
  • Széll Réka, a Plastr Acessory táska készítője, aki a maratonra külön tornazsákot is alkotott.
  • Asperján Levente, aki fiatal tehetséges drónfelvételeivel támogat;
  • Pusztai Pál Hévízen élő gazdálkodó felajánlása felsőpáhoki almáskertjéből.
  • Fodor Andrea az Astória Panzió vezetője a legidősebb versenyzőnek egy csodás hosszúhétvégét ajánlott fel.
  • Nagyon örülünk a hévízi Dekor Művek csapatának, akik az összes nyomdai anyaggal támogattak minket. Minőségi anyagokat kaptunk, emellett mobilak és kedvesek!

További helyi cégek is támogatják rendezvényünket, köszönjük nekik is a hozzájárulást és reméljük jövőre minél többen indítanak csapatot:  OtpBank, Hévíz Város Önkormányzata, Gelencsér Dentál, Kerub, HéVIPart, Korona Étterem, ArtchitechtBau építész iroda, NaturMed Hotel Carbona, Komáromy Pékség, Wine Direct, Bonvital Wellness & Gastro Hotel, Garai Pívíz, Szobakiadók Szövetsége, Bestewood, Decsics borház, Tesco Kesztely, Intersport Keszthely, DRV, Posta Biztosító, Baráth Mikro, Ensana Hotels.

További információ a SpinDay Maratonról:

www.heviz.hu/hu/programok/sport/spinday-maraton

www.spindayheviz.hu

Kövessen minket! facebook.com/heviz.info és instagram.com/iloveheviz

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!