25 éves a Kolping Hotel!

„Amíg Isten erőt ad, cselekedjünk bátran és határozottan, mert a jövő Istené és a bátraké.”

25 éves a Kolping Hotel!

Az elmúlt időszak tükrében még aktuálisabban cseng Adolph Kolping gondolata. Bátorság kellett a 90-es években az alapításhoz, utána sok éven keresztül a fejlesztésekhez, majd a világot megállásra kényszerítő pandémia idején a folytatáshoz. Az alsópáhoki Kolping Hotel a napokban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját.

Az ünnepségsorozat nyitó fogadásán beszédet mondott Szabó János, a Magyar Kolping Üdülési Alapítvány ügyvezetője és Baldauf Csaba a Kolping Hotel igazgatója. Díszvendégek a szálloda jubiláló munkatársai voltak, akik 5-10-15-20-25(!) éve erősítik a csapatot. Baldauf Csaba kiemelte, hogy egy alkotó és erős hittel bíró munkatársi közösség dolgozik a hotelben. Röviden összefoglalta a siker receptjét: „Ha van egy jó csapat, jó a szándék, valamint beletolunk rengeteg munkát, akkor lesz rajta áldás is, és meg is vagyunk. Hát ilyen egyszerű ez."

Szombaton Dr. Udvardy György, veszprémi érsek által celebrált misét követően a szálloda üzemeltetőinek új létesítménye – a Bobo Fun Park - adott otthont az ünnepségnek.

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszédében kiemelte, hogy a semmiből alkottak maradandót az alsópáhoki domboldalon a kolpingosok. Megköszönte a támogatók nagylelkűségét, aminek köszönhetően sok család tölthet itt el boldog napokat.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő felidézte, amikor felröppent a szálloda építésének gondolata. Az a hír járta: „Nagy baj nem lehet, hiszen innen már látszik Hévíz, ellesz az új hotel Hévíz árnyékában”. Azóta már tudjuk, hogy egyedülálló turisztikai látványosság jött itt létre.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese szerint a „családbarát” fogalom Alsópáhokon született. A szállodában dolgozó csapatot jól ismerő szakember biztos abban, hogy a fejlesztések hamarosan folytatódnak.

Gebhard Kaiser, hotel felügyelőbizottságának elnöke visszatekintett, hogy is jött létre a Kolping Hotel. Külön kiemelte a példaértékű magyar-német együttműködést, és a két ország kormányainak támogatását is. A siker titka emellett szerinte a dolgozókban rejlik, és köszönetet mondott a Kolping Hotel munkatársainak, hogy az elmúlt időszak nehéz hónapjaiban is kitartottak a munkahelyük mellett.

Végül Baldauf Csaba maga mellé hívta a színpadra – az általában háttérben dolgozó – ügyvezető társát, Werner Moritzot. Kettejük közötti kiváló munkakapcsolat is jelképezi azt az erős magyar és augsburgi szövetséget, aminek köszönhetően a Kolping Hotel az ország piacvezető családbarát szállodájává vált. Természetesen nem maradt el a köszönet a kormány, a turisztikai döntéshozók és a helyi önkormányzat irányába sem. Ahogy az igazgató fogalmazott, hiába vannak jó ötleteik, a támogatások nélkül nem tudták volna megvalósítani őket.

A hivatalos programot szabadtéri piknik követte, az estét gálavacsora és műsor zárta.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!