10 bennfentes tipp egy hévízi spa szakértőtől – 2. rész

A bennfentes tippek 1. részében, megtudhatta, hol érdemes parkolni és milyen kedvezményes Tófürdőjegyet érdemes vásárolni. A folytatásban Horvát-Czene Alexandra, Tófürdő vezető további praktikus tippjeit olvashatja, mellyel még kellemesebbé teheti a hévízi pihenését.

10 bennfentes tipp egy hévízi spa szakértőtől – 2. rész

5. Modern technika és szakértő személyzet segíti a kikapcsolódást.

  • A vendégek jegy helyett egy chippel ellátott karórát kapnak, melyek különböző színe jelzi, hogy milyen típusú belépésre jogosítja a vendéget a megváltott jegytípus, e mellett a karórák működtetik az öltözőszekrényeket és a wellness részlegbe is ezek segítségével lehet átjutni a forgókapukon.
  • Szekrényválasztó automata minden öltöző mellett van, és a jegyellenőrző személyzet is segíti a fürdővendégeket. Az öltözőszekrény térítés mentes használatát a jegytípusok mindegyike magában foglalja.
  • Időmérő, a fürdő területén több helyen található, így azon folyamatosan mindenki tudja ellenőrizni, hogy mennyi ideig élvezheti a Tófürdőt a megvásárolt belépőjével.
  • A népszerű, és kaució ellenében a Tófürdőn is kölcsönözhető vagy megvásárolható polifoam szétnyitható úszógumit hátul érdemes összecsatolni, így ha fürdéskor véletlenül szétnyílik, továbbra tart úszás közben

6. Hol és milyen kezeléseket lehet igénybe venni a Tófürdőn?

A Festetics Spa terápiás centrumban a masszázs és a súlyfürdő a legnépszerűbb kezelés, ezért ezeket érdemes pár nappal előre lefoglalni. A Festetics Spa 9-17 óráig van nyitva. A Vital bárral szemben lévő iszapmedence is nagyon népszerű, ennek használata a fürdőbelépővel rendelkezőknek INGYENES. Közveltlen szomszádságában sószoba is található és egy fittness terem is várja a vendégeket, kilátással a Tófürdőre. A tófürdőn lehet kipóbálni az egyedi gyógyiszapos masszázst is, amire ugyancsak előre kell időpontot foglalni. Bővebben a Festetics spakezelésekről itt olvashat >>>

7. Mit tudnak csinálni a gyerekek a Tófürdőn?

A gyógyvíz a kisgyerekeknek nem ajánlott! A Tófürdő azonban 30-120 cm mélységű 30-32 fokos gyerekmedencékkel várja a legkisebbeket is. A gyerekmedence mellett hamarosan elkészül a pelenkázó és a szabadtéri öltöző kabin is. Hidegebb idő esetére a beltériben is kialakításra került egy kis gyereksarok, ahol a gyerekek szabadon játszhatnak. A belépő 6 éves korig INGYENES.

8. Szemet gyönyörködtető virágok földön, vízen

Jellegzetessége a Hévízi-tónak a szemet gyönyörködtető különleges növényzet, ami a lélek megnyugtatására is alkalmas. Ne hagyja ki úszás közben megcsodálni a rózsaszín, lila, fehér tavirózsákat és a tópartján árnyékot adó mocsári ciprusokat. A tavirózsáról több titkot talál  korábbi cikkünkben>>>

9. A Hévízi-tó vizének hőmérséklete nem hűl!

... és a vízhozam is évek óta állandó - tájékoztatott a fürdővezető. A víz hőmérsékletét több helyen, beépített szondákkal, naponta mérik és rögzítik az adatokat. Ezekből látszik, hogy a víz hőmérséklete évek óta állandó. A napi levegő- és vízhőmérsékletről a Főbejáratnál és a belső medencék mellett elhelyezett táblán olvashatók rendszeresen a friss adatok. A belső két medence vízhőmérséklete azért mindig pár fokkal melegebb, mert ide víz alatti csövön keresztül direkt a forrásbarlangból érkezik meg a gyógyvíz. A mai napon a víz hőfoka 33-34°C!

10. Személyzet az Ön biztonságáért

A fürdőzők biztonságára folyamatosan 5 vízimentő vigyáz. Ketten a partról hárman a piros katamaránokról látják el folyamatosan a szolgálatot. A Tőfürdőn összesen 60 fős személyzet gondoskodik arról, hogy az év során érkező majd egymillió vendég folyamatosan élvezhesse a természeti kincsünket a Hévízi-Tavat.

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!