Tippek Hévíz felfedezéséhez

Tavirózsa túra - 1 napos városlátogatáshoz ajánlott

A Tavirózsa túra akár egy délutáni programba is belefér, ugyanakkor tartalmazza a város legfőbb nevezetességeit, amiket semmiképp nem érdemes kihagyni, ha valaki először jár Hévízen!

 1. Kellemes délelőtti fürdőzést követően indulás a Tófürdő főbejárata előtt álló Kerub szobroktól.
 2. Rövid séta a dr. Schulhof Vilmos sétányon több száz éves platán fák árnyékában, melyet egyik oldalról a Tófürdő, másik oldalról az egykori fürdővillák (ma kórház épületek) sora szegélyez.
 3. A Hévízgyógyfürdő Szent Antal Reumakórház Főbejárati épületében az hévízi gyógyvízes ivókút felkeresése, víz kóstolás.
 4. A Festetics téren álló Braille-terepasztal megtekintése után egy könnyű ebéd elfogyasztása a belvárosban.
 5. A Szentlélek Római Katolikus Templom megtekintése, ami a Tófürdő mellett a mai város egyik legjellegzetesebb épülete.
 6. Indulás Egregyre dottóval, vagy HeBi városi kerékpárokkal, ahol a Római-kor romkertben a romok mellett megtekinthetjük Flavius és dajkája szobrát, valamint kívánság szalag felkötésére van lehetőség.
 7. A Tavirózsa túra az egregyi borhegy tetején álló Árpád-kori templom megtekintésvel zárul, melyet mi sem koronázhat meg jobban, mint egy finom zala bor mellett elköltött házias vacsora az egyik egregyi pince étteremben.

térkép

 

Kerub túra - azoknak, akik több napot töltenek Hévízen

 1. Indulás a Tófürdő főbejárata előtt álló Kerub szobroktól.
 2. Rövid séta a dr. Schulhof Vilmos sétányon több száz éves platán fák árnyékában, melyet egyik oldalról a Tófürdő, másik oldalról az egykori fürdővillák (ma kórház épületek) sora szegélyez.
 3. A kórház B épületében a Dr. Moll Károly emlékszoba megtekintése.
 4. A Hévízgyógyfürdő Szent Antal Reumakórház Főbejárati épületében az hévízi gyógyvízes ivókút felkeresése, víz kóstolás.
 5. A Festetics téren álló Braille-terepasztal és gróf I. Festetics György mellszobrának megtekintése. 
 6. Séta a Rákóczi utcában, ahol a Fontana Filmszínház és a Belvárosi Múzeum, valmaint Dr. Moll Károly bronz szobra tekinthető meg.
 7. A hévízi Termelői Piacon kedden, csütötökön és szombaton helyi termelők finomságai és kézműves termékek vásárolhatók.
 8. A Szentlélek Római Katolikus Templom megtekintése, ami a Tófürdő mellett a mai város egyik legjellegzetesebb épülete.
 9. A temlommal szeközt álló Városháza épületének falán egy Szent Istvánt ábrázoló mozaikkép látható, a Városháza központi tornyán pedig a városi harangjáték kapott helyet.
 10. Indulás Egregyre dottóval, vagy HeBi városi kerékpárokkal.
 11. A Római-kor romkertben a romok mellett megtekinthetjük Flavius és dajkája szobrát, valamint kívánság szalag felkötésére van lehetőség.
 12. Az Egregyi Múzeumban jelenleg átépítés alatt áll.
 13. Az Egregyi borhegyre indulva a Korok és Borok túra útvonalra érünk, melynek első állomáshelye a 2016-ban renovált római katona sírja.
 14. A Kerub túra legmagasabb pontja az egregyi borhegy tetején álló Árpád-kori templom.
 15. A borhegyen ha tehtjük fogyasszunk finom zalai borokat és zalai ételeket, miközben a csodás panoráma tárul elénk.
 16. A városba visszatérve a tavat körülölelő véderdő sétányai nyújtanak kellemes feltöltődést.

 

Legendák ösvénye - Városfelfedezés kisgyerekekkel

Aki volt már kisgyerekkel várost nézni, tudja, hogy nehéz hosszú távon fenntartani a gyerekek érdeklődését, ugyanakkor egész élvezetessé tehető számukra is a városi séta, ha közben apró játékokkal lehet őket lefoglalni. Ehhez nyújt segítséget a Legendák ösvénye túra, amihez a hévízi Tourinform Irodában egy ingyenes interaktív kiadvány is jár ajándékba. A kiadvány végigkalauzolja a gyermekes családokat Hévíz nevezetes helyein, miközben rejtévényekkel, színezőkkel, feladatokkal szórakoztatja a kisebbeket.

 • A Tó tündére - Dr. Schulhof Vilmos sétány
 • Kerubok - Tófürdő főbejárat
 • Ivókút - Szent András Reumakórház fogadóépület
 • Véderdő
 • Hévíz Patak
 • "Kék" templom - Szentlélek Rómaikatolikus Templom
 • Városháza, harangjáték
 • Buba éneke játszótér
 • Római kori romkert
 • Római katona sírja
 • Árpád-kor templom

 

Nézd itt jártam! - Selfie pontok Hévízen

Mindemellett, hogy a legjobb képeket a vízben, tavirózsák közt lehet készíteni, valamint a Hévízi-tó északi partján, háttérben a gyógytóval és a jellegzetes Tófürdő épülete, a modern kor igényeivel lépést tartva városunkban létrehoztunk úgynevezett „Selfie Pontokat”. Ezeken a megjelölt helyeken kiváló fotókat készíthetünk magunkról illetve másokról is, mert Hévíz egy-egy nevezetessége kerül a kép fókuszpontjába.
 
A Selfie Pontok listája:
 1. Berki sétány (zsilip)
 2. Dr. Schulhof Vilmos sétány
 3. Tótündér szobor  (Dr. Schulhof Vilmos sétány)
 4. Tófürdő Főbejárat (Dr. Schulhof Vilmos sétány)
 5. Braille terepasztal (Festetics tér)
 6. Fontana Filmszínház (Rákóczi utca)
 7. Moll Károly tér
 8. Református templom (Helikon utca)
 9. Római kori romkert
 10. Római katona sírja
 11. Egregyi Múzeum
 12. Egregyi Rendezvénytér
 13. Egregyi szőlősor (Dombföldi utca)
 14. Árpád kori kápolna

 

Pocket Guide Túra - azoknak, akik az okostelefonjukat használják segítségül

Ha szívesebben fedezné fel a várost vezetett túra során, akkor javasoljunk, hogy töltse le okostelefonjára a Hévízről készült Pocket Guide túrákat. 3 túraútvonal vezeti végig a felhasználót Hévízen, a város látványosságaira támaszkodva. A túrák különlegessége, hogy a tematikus útvonalakon található látnivalókról szóló információk, érdekességek nem csak szövegesen olvashatók, hanem hallhatók is.

Pocket Guide

3D virtuális túra azoknak, akik otthonról szeretnék bejárni Hévízt

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!