Vízitúra a Hévíz-patakon 2021-2022

  • Szombat
  • Vasárnap

Hévíz , Hévíz-patak

A Hévíz-patak vízitúrán vár ránk a havas táj, a melegen gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak. Ilyen gyönyörű környezetben vehettek részt egy hévízi evezésen 2021. október 30. és 2022. március 15. között!

Vízitúra a Hévíz-patakon 2021-2022

A hévíz vízitúra különlegességét a sehol máshol nem tapasztalható környezeti adottságok, a jó hangulat, és a téli élővilág szépségei adják. Mindez pár lépésre a Hévízi-tó partjától.

Ragadjon kenut és fedezze fel a Hévíz-patak kincseit!

 

Az idei évben a következő csapatoknál lehet vízitúrára jelentkezni:

 

VIDRA VÍZITÚRA

Leírás: A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, A Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban. Ebben a téli időszakban minden szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon van meghirdetett túránk. Ezeken az előre meghirdetett napokon biztosan indul a túra, és ezekre a napokra létszámtól függetlenül lehet jelentkezni, akár 1 fővel is.

Mikor? szombat, vasárnap, igény esetén hétköznap is

E-mail: info@vidra-vizitura.hu

Telefon: 06 30/216-4668, 06 30/238-5600

Weboldal: http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/sikvizi-turaink/heviz-patak/

A kép forrása: vidra-vizitura.hu

 

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK

Leírás: A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal idéntől egy felejthetetlen vízitúra keretein belül lehet megismerni a Hévíz-patak illetve a Kis-Balaton különleges növény- és állatvilágát. A programra akár online is lefoglalhatja jegyét!

Mikor? szombat-vasárnap

E-mail: bfnp@bfnp.hu

Weboldal: https://www.bfnp.hu/hu/viziturak-1/hevizi-csatorna-vizitura

A kép forrása: bfnp.hu

 

EURO VÍZITÚRA

Leírás: 1995 óta, baráti társaságunkkal zajló kenus túrákból szerveződött vállalkozás, hazai vízitúrák szervezésével kezdte működését. Kezdetektől felismerve a biztonságos vízitúra alapfeltételeit, komoly tapasztalattal rendelkező vízitúra vezetőkkel és legjobb minőségű felszerelésekkel bonyolítjuk a túrákat. A programjaink nem csupán a hagyományos módon szervezett igen népszerű vízitúrák megvalósulását jelenti, hanem a családok számára biztonságos útvonalon szervezett vízitúrákat, cégek számára kikapcsolódást jelentő kirándulásokat, jó hangulatú biztonságos osztálykirándulásokat, és érdekes csapatépítő programok megvalósítását eredményezi.

Mikor: előre egyeztetett időpontban

E-mail: major.tamas@eurovizitura.hu

Telefon: +36 (30) 204 – 6386

Weboldal: https://eurovizitura.hu/vizitura/heviz-patak/

 

A kép forrása: eurovizitura.hu

 

FODOR VÍZITÚRÁK

Leírás: A Fodorsport a családi túrák specialistájaként a Hévíz-patakon is szervez túrákat a kis-, és nagygyerekes családok számára. Tündérrózsák között evezni különleges élmény és ideális program kezdőknek is. A túra kb. három órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vízű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

Mikor: decembertől márciusig hétvégenként
E-mail: fodoristvan@fodorsport.hu
Telefon: 06 70 363 0756
Weboldal: https://fodorsport.hu/tura/egynapos-csaladi-tura-a-heviz-patakon-1638619200

A kép forrása: fodorsport.hu

 

INDIÁN VÍZITÚRA

Leírás:  Több mint 20 éve szervezünk élményekben gazdag vízitúrákat az egyedülálló természeti kincsekben bővelkedő Hévíz-patakra. A túra természetvédelmi területen halad keresztül, amelyhez az engedélyeket mi beszerezzük, így gondtalanul élvezhetitek a hévízi-patakon való evezés örömeit. Más időpontokban is lehetséges túraidőpontot kérnetek. 15-72 fő közötti jelentkezés esetén, szóljatok 8 nappal előre és ha van még szabad hely a nemzeti parknál, lefoglaljuk nektek a belépőket. A programot legalább 15 fős létszámtól indítjuk. Az elmúlt években mindegyik hévízi vízitúránkat megtartottuk. A limitet esetlegesen el nem érő túra esetén a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@indian-vizitura.hu

Telefon: 06 20/ 321 08 11

Weboldal: https://indian-vizitura.hu/heviz-vizitura/

A kép forrása: indian-vizitura.hu

 

VIZITURA.HU

Leírás: A vizitura.hu a meghirdetett időpontokra intézi a Nemzeti Parki engedélyek beszerzését, neked csak jelentkezni kell a túrára. A résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@vizitura.hu

Telefon: 06 70/577-5351

Weboldal: www.vizitura.hu/viziturak/heviz-vizitura/

A kép forrása: vizitura.hu

 

Foglalási információk:

Vízitúrára időpontot foglalni a választott túraszervező által megadott elérhetőségeken lehet. Érdemes minél előbb foglalni, ugyanis hamar megtelnek a meghirdetett időpontok. Lemondási feltételekről ill. rossz időjárási viszonyokkal kapcsolatos információkról tájékozódjon a szervezőknél.

Vízitúrák ára:

A vízitúrák ára túraszervezőnként változik, de alapvetően 6.000 és 8.000 Ft között mozog. A túrák árát a weboldalakra kattintva lehet megtekinteni.

+1.000 Ft

Minden túrázónak be kell fizetnie 1.000 Ft-ot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részére (ezt a túraszervezők szedik össze). Amennyiben egy túraszervezőnél nincs feltüntetve a +1.000 Ft Nemzeti Park díj, akkor érdemes érdeklődni, hogy be van-e építve az árba, vagy pluszban kell-e majd a helyszínen fizetni. Ezt az összeget minden túraszervező kötelezően ki kell, hogy fizesse a Nemzeti Park részére, amikor lejelenti az adott napi vízitúrázók létszámát. A Nemzeti Park engedélyével, egy nap legfeljebb 250 ember evezhet a Hévíz-patakon.

 

Térkép


útvonaltervezés

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!