HEBI

A HeBi olyan közösségi kerékpárrendszer, melyet a város határain belül kedvezményesen van lehetőség igénybe venni. A város 4 frekventált pontján található dokkolóban összesen 30 db kerékpár várja a tekerni vágyókat. Kerékpárt kölcsönözni egy plasztikkártya segítéségével lehet, melyet a Tourinform Irodában (Rákóczi u. 2. ) személyigazolvány és lakcímkártya bemutatásával lehet kiváltani.

A bérléshez tartozó szerződés és általános szerződési feltételek az oldal alján a letöltések menüpontban is elolvashatóak, melyek tartalmazzák a részletes bérlési feltételeket.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kártyák aktiválásához minden esetben elkérjük az Ön személyes adatait, ezért kérjük, hozza magával személyazonosító okmányait.

 

A bérlés menete

A kártya a hévízi Tourinform irodában váltható ki, és egy évig érvényes. A kerékpárok naponta maximum 4 órát használhatóak.

A kerékpáros kártya egyenleg feltöltése után használható, melyre a hévízi Tourinform irodában van lehetőség 2 500 Ft, 5 000 Ft és 10 000 Ft értékben. A kártyán lévő fel nem használt összeget nem áll módunkban visszatéríteni.

Hévízi állandó lakosok számára a HeBi kerékpáros rendszer ingyenesen használható, az azonosításhoz kérjük lakcímkártyáját hozza magával.

A kerékpár használat díja, ami a feltöltött összegből kerül automatikusan levonásra:

  1. az első órában, megkezdett félóránként: 100 Ft
  2. a második órában, megkezdett félóránként: 200 Ft
  3. a harmadik órában, megkezdett félóránként: 300 Ft
  4. a negyedik órában, megkezdett félóránként: 400 Ft

A számláló minden dokkolás alkalmával nullázódik, és a bérleti díj számítása újraindul a 100 HUF-os alapdíjjal.

Elérhető dokkolók a városban:

  1. Egregyi utca 14.
  2. Nagyparkoló tér (Flavius üzletház felől)
  3. Kossuth L. u. (Önkormányzat)
  4. Ady E. u. (Festetics Fürdő)

HeBi kártya kiváltására, egyenleg feltöltésére és a kártya leadására a Hévízi Tourinform Irodában van lehetőség, nyitvatartási időben.

A Hévízi Tourinform Iroda elérhetőségei: Hévízi, Rákóczi utca 2. | +36 83 540 131 | heviz@tourinform.hu

Használat során felmerülő kérdések, problémák esetén, a Tourinform nyitvatartási idejében hívható telefonszám: +36 30 791 1232.

További információk a kerékpárokról

A kerékpár

A kölcsönző állomáshoz egyedi tervezésű kerékpárok tartoznak. A megbízhatóságról, biztonságról, egyedi megjelenésről és vandálbiztosságról tanúskodnak. Minden eleme egyedi speciális szerszámmal szedhető csak szét. Váza erőteljes, hogy a nagy igénybevételt kellőképpen ellássa. A kisebb méretű csomagok, táskák elhelyezésére az elöl felszerelt csomagtartó ad lehetőséget. Az ülés magassága könnyen állítható az egyedi igényeknek megfelelően. A biztonságos esti közlekedés miatt a kerékpárok abroncsa reflektoros fényvisszaverős csíkkal van ellátva a prizmák mellett, valamint kivilágítását az állandóan bekapcsolt lámpatestek biztosítják. A hátsó lámpa megállás után is világít legalább 2 percig így például egy piros lámpánál is jól láthatóak vagyunk a forgalom számára. A kerékpár elöl rollerfékes, hátul 7 sebességes agyváltóval szerelt kontrás rendszerű. A kerékpárok GPS jeladóval szereltek így folyamatosan nyomon követhető haladásuk. Amennyiben a kerékpár hatóközön kívülre kerül úgy a GPS jeladó automatikusan riasztást ad le a diszpécser központnak.

A dokkoló

A dokkoló a kerékpár rögzítéséért felel. A dokkoló fejegységében van elhelyezve a kártya olvasó mely a rendszeres felhasználók tulajdonában lévő HeBi kártyát olvassa le. A rendszeres felhasználók közvetlenül itt a kártya odaérintésével vehetik használatba a kerékpárt. Az HeBi kártya érintése után a dokkoló fény és hangjelzést ad le a felhasználó felé. Ez idő alatt (20mp) a kerékpár használatba vehető. Ha a kerékpárt a 20 mp-es időkereten belül nem emelik ki a dokkolóból a rendszer visszazárja a zárt, dokkolja a kerékpárt. A dokkoló a kerékpárt akkor is tudja fogadni, visszavenni ha a rendszer egy esetleges áramszünet vagy az állomásban lévő akkumulátor lemerülése/meghibásodása miatt ne működne. Az áramszünet alatt a kerékpár kölcsönzésének díj nem emelkedik. Miután a rendszer újra helyreáll a visszahozott kerékpárok díjszabása aszerint történik ,hogy az áramszünet alatti kölcsönzési időtartam nem kerül felszámolásra.

A vezérlő oszlop

A vezérlőoszlopban található a vezérlő számítógép a kártyaolvasó rendszer a kijelző valamint az irányító billentyűzet a felhasználó felé. A vezérlő számítógép közvetlen kapcsolatban áll a diszpécser központtal mely jelzi a kerékpárok kölcsönzésének kezdetét, végét valamint a kikölcsönzött kerékpár sorszámát és a felhasználó minden jellegű adatát. A vezérlő oszlopban elhelyezett kártyaolvasó a felhasználó tulajdonában lévő HeBi kártyát olvassa le. A vezérlőoszlopon fel van tüntetve a város összes kölcsönző állomásának helyszíne, állomásszámai valamint a HeBi kártyaértékesítő helyek.

Egyenleg lekérdezés:

A vezérlőoszlopon lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét valamint hogy milyen kódú kerékpár van nálunk kikölcsönözve.

A kölcsönzés HeBi kártyával

A tulajdonunkban lévő kártyával közvetlenül a dokkolónál, a kiválasztott kerékpár mellett tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. Érintsük kártyánkat a dokkoló oldalán található HeBi kártya olvasóhoz a fentebb látható módon! Ezután egyszeri hang- és villogó fényjelzést kapunk, melynél a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), visszahelyezheti a hibás kerékpárt a dokkolóba. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzéstadhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

 

Amennyiben a város határain túl is kerékpározna, ismerje meg a hévízi Tourinform iroda bérelhető kerékpárjait is!

Tourinform Hévíz Kerékpárkölcsönzés

 

További információ:

Tourinform Hévíz

8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

heviz@tourinform.hu

+36 83 540 131

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!