Gasztro élmény Hévízen: Pisztráng és bulgur

Az Egregyi Múzeum nemrég indult Lukulluszi lakoma elnevezésű programjának vendége augusztus 16-án Szokai Imre séf úr, akivel a program szakmai vezetője és szervezője, Miklós Beatrix beszélgetett.

Gasztro élmény Hévízen: Pisztráng és bulgur

Hol, hogyan ismerkedett meg a főzés művészetével? Milyen tapasztalatokkal gazdagodott az évek során?

Nincs családi indíttatás, de nagymamám, édesanyám mindig ízesen és jókat főzött. Az iskolai évek során alakult ki a vonzalom a főzés iránt és Török Ferenc tanár úr segítségével kezdődött a pályám. Azt tanultam, hogy csak szívvel-lélekkel, szeretettel és gondossággal lehet ezen a pályán eredményesnek lenni bármilyen szinten is. Ha sikeresek vagyunk a szakmánkban, az  boldogságot ad.

Amikor nem Hévízen főz, akkor hol kóstolhatjuk meg az ételeit?

Békés megye számos kis- és nagy rendezvényén, legyen az városnapi esemény, fesztivál, esküvő vagy ünnepi fogadás. A hétköznapokban az egyik legnagyobb, több intézményt is ellátó konyha főnöke vagyok.

Mit főz ma és milyen alapanyagokból? 

A mai főzést a pisztráng és vegetáriánusok által is kedvelt bulgur inspirálta. Reggel elmentük a Hévízi Termelői Piacra és csodaszép spenótot kaptunk, így adódott egy újabb ötlet. A fokhagyma egészséget őriz, így erre is gondunk lett. A paradicsomok sokszínűsége ösztönözte a  rögtönzött  „árubemutatót”. A burgonyafélék pedig mindig kihívást jelentenek, tudni kell azokat jól elkészíteni.

Miért éppen ezt az ételt választotta?

A pisztráng készítése kihívás,  a vegetáriánus ételekkel és ízekkel pedig  szívesen foglalkozom. A piacon igazán jó zöldségeket találtunk, így egyik ötlet hozta a másikat.

Milyen technológiával készül az étel?

Ma a technológiák  hagyományos formáit használtuk: pároltunk, pirítottunk, sütöttünk és örömmel főztünk

Főzni mindig öröm, legyen részese a Lukulluszi Lakomának, főzzön velünk keddenként az Egregyi Múzeumban!

Kapcsolódó cikkek


Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Szúnyoggyérítési munkálatok

Szúnyoggyérítési munkálatok

2019. június 17. 12:36

Közérdekű közlemény

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!