Hol, hogyan ismerkedett meg a főzés művészetével? Milyen tapasztalatokkal gazdagodott az évek során?
Nincs családi indíttatás, de nagymamám, édesanyám mindig ízesen és jókat főzött. Az iskolai évek során alakult ki a vonzalom a főzés iránt és Török Ferenc tanár úr segítségével kezdődött a pályám. Azt tanultam, hogy csak szívvel-lélekkel, szeretettel és gondossággal lehet ezen a pályán eredményesnek lenni bármilyen szinten is. Ha sikeresek vagyunk a szakmánkban, az boldogságot ad.
Amikor nem Hévízen főz, akkor hol kóstolhatjuk meg az ételeit?
Békés megye számos kis- és nagy rendezvényén, legyen az városnapi esemény, fesztivál, esküvő vagy ünnepi fogadás. A hétköznapokban az egyik legnagyobb, több intézményt is ellátó konyha főnöke vagyok.
Mit főz ma és milyen alapanyagokból?
A mai főzést a pisztráng és vegetáriánusok által is kedvelt bulgur inspirálta. Reggel elmentük a Hévízi Termelői Piacra és csodaszép spenótot kaptunk, így adódott egy újabb ötlet. A fokhagyma egészséget őriz, így erre is gondunk lett. A paradicsomok sokszínűsége ösztönözte a rögtönzött „árubemutatót”. A burgonyafélék pedig mindig kihívást jelentenek, tudni kell azokat jól elkészíteni.
Miért éppen ezt az ételt választotta?
A pisztráng készítése kihívás, a vegetáriánus ételekkel és ízekkel pedig szívesen foglalkozom. A piacon igazán jó zöldségeket találtunk, így egyik ötlet hozta a másikat.
Milyen technológiával készül az étel?
Ma a technológiák hagyományos formáit használtuk: pároltunk, pirítottunk, sütöttünk és örömmel főztünk
Főzni mindig öröm, legyen részese a Lukulluszi Lakomának, főzzön velünk keddenként az Egregyi Múzeumban!