TOP 5 hévízi tipp családoknak

Idén júniusban még a gyerekeknél is jobban várták a szülők és a tanárok a tanítási év végét. Bár ez a nyár biztosan tartogat még megoldandó kérdéseket a családok számára, most már lehet arra koncentrálni, hogy hol tölthető el tartalmas programokkal a szünidő.

TOP 5 hévízi tipp családoknak

Az, hogy Hévíz egy csendes kisváros, rendezett terekkel, biztonságos környezettel, zöld felületekkel, már önmagában is vonzó lehet idén a kisgyerekes családok számára. Az pedig, hogy Hévíz környéke minden évszakban számos programlehetőséget kínál, elvitathatatlan tény. A lehetőségeket épp nemrég gyűjtötték csokorba az családok számára. A legjobb tippek itt olvashatók.

De íme a TOP5 hévízi programlehetőség kisgyerekekkel akár rövidebb, akár hosszabb időre látogatnak el a fürdővárosba.

Romkert, boszorkány csontváz, játszótér

Hévíz legrégebbi emlékeit őrzi a város határában található egregyi városrész. Az Attila utcán Egregy felé sétálva út közben található a Buba éneke játszótér, ami kellemes árnyékos pihenésre ad lehetőséget út közben, ivókúttal és fa játékokkal. Az Attila utca végén a római kori romkertbe érkezünk, ahol kellemes, játszótérrel kombinált park, barátságos állatszobrok, fűszerkert várja a családokat. A parkban található az Egregyi Múzeum, ahol állandó kiállítás keretében lehet megcsodálni a térség középkorból származó régészeti leleteit. A múzeum nem túl nagy, így még a kevésbé érdeklődő gyerekek számára sem válik unalmassá, viszont a légkondicionált épület kellemes felfrissülést és mosdóhasználati lehetőséget is biztosít. A közelben kellemes hangulat étterem is található, és a helyszínre fel lehet jutni a városból a dottó városnéző kisvonattal is. Az Egregyi dombháton tovább sétálva megtekinthető még egy római kori katona sír, a dombtetőn pedig megcsodálható a 13. század elején épült, és szép állapotban megmaradt kicsi Árpád-kori templom. Visszafelé az egregyi borozóban lehet felfrissülni vagy akár egy finom ebédet, vacsorát elfogyasztani.

Éljen az adrenalin: kötélpálya, gokart

Azoknak, akik már óvodás korosztálynál nagyobb gyerekekkel érkeznek, bátran ajánlható a Hévíz határában található Tavirózsa Kalandpark. A főútról könnyen megközelíthető, saját parkolóval rendelkező, kertészet által működtetett hagyományos kötélpálya több nehézségi szinten várja a látogatókat. A kötélpálya mellett minigolf park is üzemel, nem is beszélve a kertészetben található virágok csodálatos látványáról. Felfrissülésre is van lehetőség, hiszen a büfé egy árnyékos lugas alatt található. Aki a magasság helyett inkább a gyorsaság megszállottja neki a kalandpark mellett található gokart pályát ajánlják. Mindkét helyszín autóval (2 perc) vagy a Keszthely irányába induló helyközi járatokkal (1 megálló) közelíthető meg.

Hal és kétéltű szörnyek Hévízen

A Hévíz belvárosában található Monster Fish Zoo érdekes színfoltja az egyébként békés kisvárosnak. Az akváriumokban aligátorokkal, ragadozó halakkal, piranhákkal ismerkedhetnek a látogatók. Azok, akik szeretik a vizek érdekes világát biztosan elidőznek majd a hatalmas akváriumok között. Az egyébként veszélyes állatokat teljes biztonságban lehet megszemlélni, ráadásul az a tapasztalat, hogy a halak úszkálásának látványa még a legaktívabb gyerekeket is sikerül kicsit lelassítani.

Szép időben két keréken a legjobb

A nyári időszak az, amikor sok család együtt indul útnak, hogy két keréken fedezze fel a környéket. Aki nem tud, vagy nem szeretne kerékpárt hozni magával a pihenésre, a Hévízi Tourinform Irodában modern és több generáció számára is megfelelő kerékpár közül választhat. Kölcsönözhető túrakerékpár felnőttek és kamaszok számára, akár gyereküléssel is. Vannak city bike-ok és idén új elektromos kerékpárokkal is bővült a kínálat, ami azok számára is élvezhető programmá teszi a tekerést, akik egyébként nem gyakorlott bringások, és első pillatatra megrémíti őket egy-egy hegy látványa.  És, hogy miért pattanjon mindenki két kerékre ha erre jár? Mert kerékpárral minden bejárható a környéken. Nem nehéz a terep, biztonságosak a kerékpárutak, több helyen is szegélyezik pihenők, fagyizók, frissítő pontok. Könnyű kijutni kerékpárral Egregyre, lehet kerékpározni a véderdő sétaútjain, a Hévízi-patak partján. A Hévíz-Keszthely kerékpárúton pedig nagyjából 10 perc alatt lehet átérni a Festetics kastélyhoz és további 10 percet, hogy leguruljon egészen a Balaton-partig.

Azok számára pedig, akik a városi közlekedéshez szeretne ingyen kerékpárt, a HeBi bringákat tudják igénybe venni, igaz ezek a kerékpárok sem gyerekek részére, sem gyermek szállítására nem alkalmasak.

Mindig sláger a városnéző kisvonat

Dotto, a városnéző kisvonat. Szinte bármelyik gyereket el lehet varázsolni egy kis városnéző „vonatozással”. A több kis kocsiból álló járműre több helyen is fel-le lehet szállni a városban.  1 jeggyel egy teljes kört lehet utazni, de van arra lehetőség, az utazás megszakítására is. Így tehát ha a belvárosból elzötyög vele a család Egregyre, hogy ott megnézze a borhegyet vagy a római kori romkertet, akár egy később visszainduló járatra is vissza lehet szállni ugyanazzal a jeggyel.

+ egy fagyi, egy süti mindig belefér

Van az úgy, hogy már csak egy indok marad a szülő kezében. Menjünk fagyizni! Ne de milyen fagyizni? Mert van Hévízen óriás adagos, isteni finom kézműves, csavaros, van, amit kehelybe és van, amit kürtőskalácsba adnak. Lépten-nyomon számos fagylaltozó található a városban, nagyon széles forma és íz-választékkal. A Rózsakert fagyizójában díjnyertes fagyik is találhatók, és olyanok, amiket csak Hévízen lehet megkóstolni, pl: a Hévízi-tó kincse! A Puszedliben kürtőskalácsba is lehet fagyit kérni, aki pedig inkább a látványos kézműves sütikre esküszik, neki kihagyhatatlan helyszín a Macchaito Cafe & Lounge.

 

Aktív kikapcsolódás gyerekekkel Hévízen és környékén? Vállalja be! Nem fog csalódni!

Íme a cikk, ami a környék legjobb család programjait gyűjtötte egy csokorba!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!