Tavaszi színek, tavaszi programok áprilisban Hévízen

Áprilisban a tófürdőzésen kívül már egyre több a szabadtéri program várja a Hévízen pihenőket. A hévízi Tourinform iroda új kerékpárjait érdemes 1-2 napra kibérelni, hiszen kerékpárral könnyen eljuthat a Balatonhoz vagy a Kis-Balatonhoz.

Tavaszi színek, tavaszi programok áprilisban Hévízen

Április 2-től naponta foglalhat helyet az ország legnagyobb hőlégballonjára. A Hévízi-tó felett repülve a ballonból csodálatos panoráma nyílik a Keszthelyi-hegységre és a Balatonra.

Április 6. 16:00 óra Folytatódik Sztana Ferenc séf főzőiskolája a Zala Sprigsben! A golf club séfje húsvéti receptek elkészítésébe avatja be a résztvevőket. Részvételi díj: 13.900 Ft, amely tartalmazza az ételeket, a helyszínen a limonádé és ásványvíz fogyasztást.

Április 13. 19:00 óra 13 séf örömfőzése a NaturMed Hotel Carbonában. Immár 3. alkalommal főznek együtt a hévízi szállodák séfjei egy közös est alkalmával. A rendezvény ötletgazdája Farkas Bálint, a Hotel Carbona séfje, akinek az eseménysorozattal az ismerkedésen és baráti összefogáson túl az örömfőzés a célja. A mostani alkalommal a reformkor elfeledett alapanyagait felhasználva készítik el a séfeka hatfogásos menüsort. A tematika és az alapanyagok kitalálója a rendezvény házigazdája, Barcza Zoltán.
A jegy ára: 13 000 Ft/fő. Az ár tartalmazza az ételek és ahhoz felszolgált borok árát is. Jegyvásárlás: március 13-tól.

Április 13. 19:00 Kabaré Szombat Fábry Sándorral a Városháza Dísztermében (Hévíz, Kossuth u. 1.)

A jegyek elővételben 3000 Ft-os áron vásárolhatók a Fontana Filmszínházjegypénztárában (Hévíz, Rákóczi u. 9.)

Április 17. 14:00 Hévízi Tó TT túra a Balatonfelvidéki Nemzeti Park Természetvédelmi őrének (Búzás Elődnek) vezetésével a Festetics fürdőház bejárata elől a Hévízi tó és Természetvédelmi Területének (TT) a természeti értékeit és élővilágát bemutató kétórás túra. A részvétel ingyenes.

Április 19-22. Húsvéti Míves portékák hétvégéje a Festetics téren és a Deák téren

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is változatos programokon vehet részt a szezonnyitó ünnepi hétvége rendezvényein, felelevenítheti a húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit.

Április 21-én Húsvéti zenés interaktív gyermekműsor és a Gajdos Népzenei Együttes koncertje várja az érdeklődőket.

Április 22-én Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, Táncszínházi előadása és néptánc gála lesz a Misina Néptáncegyüttes előadásában.

A fesztivál minden napján a kézműves vásár és a népi játszótér mellett hagyományos étkek is várják az idelátogatókat.A rendezvény minden programja ingyenes!

Április 24. Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgonaművész koncertje a hévízi, Szentlélek Templomban (Széchenyi u. 38.)Jegyek a helyszínen a koncertek előtt 1 órával illetve a hévízi Tourinform Irodában nyitvatartási időben kaphatóak 2500 és 2200 Ft-os árakon!

Április 24-én 17:00 órakor ,,A Zsolnay főkötők” a Zsolnay-lányok néprajzi gyűjteményéből kiállítás megnyitója a Belvárosi Múzeumban. (Hévíz, Rákóczi u. 9.) A kiállítás június 20-ig látogatható. (ingyenes)

Április 26. 19:00 órakor Viva la Musica komolyzenei est a hévízi Református templomban (Hévíz, Helikon u. 2.)

 

Hévízi Termelői Piac
A Hévízi Termelői Piac április 9-től már heti három alkalommal várja a vásárlókat.
Kedden: 7:00-13:00
Csütörtökön: 13:00-18:00
Szombaton: 7:00-13:00 között.

 

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

Tourinform Iroda Hévíz

Tel: +36 83 540 131 | 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu 

Kövessen minket!  www.facebook.com/heviz.info | www.instagram.com/iloveheviz

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!