Szurkoljon Hévízen a Giro d'Italia kerékpáros verseny mezőnyének május 11-én!

A Giro d'Italia Európa egyik legnagyobb kerékpáros körversenye, amit a világ minden tájáról több száz millió tévénéző követ élő adásban.

Szurkoljon Hévízen a Giro d'Italia kerékpáros verseny mezőnyének május 11-én!

Május 11-én Hévíz is azon szerencsés városok között lehet, ahol a teljes mezőny átkerekezik, így ha csak néhány perc erejéig is a világ figyelmének középpontjába kerülhet ez a csodálatos magyar kisváros.

Nem csoda hát, ha Hévíz számos programmal, látványossággal készül erre a napra!

A rendezvény beharangozójára 2020. január 22-én került sor Hévízen a Széchenyi utca elején, ahol kijelölésre került a május 11-i szakaszhajrá rajtvonala, leleplezték a szakaszhajrá alapkövét és a résztvevők megkóstolhatták a Segreto által, kimondottan a Giro d'Italia 2020 Hungary kedvéért készített, természetesen "Giro rózsaszín" desszert különlegességet. Ezt az utóbbi finom süteményt egész évben, bárki megkóstolhatja a hévízi Macchiato Cafe & Lounge-ban.

A hévízi sajtóeseményen részt vett Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A megtartott avató ünnepségre és sajtótájékoztatóra Hévízre érkezett Szilasi László, a magyarországi verseny sportszakmai vezetője, Kamuti Balázs, a hazai verseny vezető szakmai tanácsadója, a sajtó és hévízi szállodák, turisztikai szervezetek képviselői.



Giro-s esemény legközelebb január 30-án lesz Hévízen, amikor a versenyt megelőző 100. napon, a rózsaszín fények éjszakáján Hévízen is felgyúlnak majd a város 'Giro rózsaszín' fényei.

A május 1-jei város napi ünnepségek egyik központi eleme is, a 10 nappal későbbi, május 11-i hévízi Giro d'Italia szakaszhajrá lesz.

A versenynapra Hévíz már most készül. Annál is inkább érdemes figyelemmel követni a várható programlehetőségeket a városban, mert a május 11-i, hétfői napot megelőzően május 9-10-én a III. Hévízi Futófesztiválra is sor kerül a városban.

Május második hétvégéjén így egészen biztosan számos program fogadja majd a Hévízre érkező vendégeket. A sport programokon kívül kulturális programokkal, ingyenes esti koncertekkel, gyerekprogramokkal is várják a közönséget.

Azok a versenyen részt vevő kerékpározók, akik az összesen mintegy 3500 kilométeres útvonalon, komoly hegyi és gyorsasági szakaszokon végighajtanak, nem véletlenül számítanak világsztároknak. Szinte emberfeletti teljesítményük és nem utolsó sorban az egész versenyt körüllengő felfokozott hangulat és médiaesemény miatt nem véletlen, hogy sokan szurkolnak nekik mind a televízión keresztül mind élőben, a helyszínekről.

Szurkoljon Ön is a Giro helyszínein élőben, vegyen részt a kísérő rendezvényeken!

Foglalja le szállását már most május 2. hétvégéjére kedvenc városában, és szurkoljon a kerékpározás sztárjainak élőben, Hévízen!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!