Szaunamester továbbképzés Hévízen, avagy hogy legyünk az „élmény orgiák” szakértői

Első alkalommal tartottak Magyarországon olyan szaunamester továbbképzést, amin hazai, élvonalbeli szaunamesterektől tanulhattak a hallgatók.

Szaunamester továbbképzés Hévízen, avagy hogy legyünk az „élmény orgiák” szakértői

A program fő szervezője és ötletgazdája Szabó Zoltán keszthelyi szaunamester, korábbi országos bajnok, mindenképp szerette volna, ha Hévíz, mint világon egyedülálló fürdőváros, a hazai wellness egyik központja ad otthont a képzésnek.

Az ötlet sikerességét jól mutatja, hogy a maximum 18 fő részére meghirdetett képzés már a meghirdetés napját követően betelt, és a résztvevők Zalakarostól, Budapesten át egész Tiszakécskéig érkeztek.

A két napos képzés egyaránt magába foglalt elméleti tananyagot, mint technikai oktatást, de mint azt a gyakorlati oktatóktól Ambrus Bálinttól (2019. évi szaunameseter országos bajnok) és Tótfalusi Rólandtól (2019. évi országos szaunamester bajnokság második helyezett) megtudtuk: a továbbképzések lényege épp az „iskolapadban” nem megszerezhető, gyakorlatias tudás átadása, egymás kölcsönös segítése, praktikák, apró ötletek, új technikák, trendek megismerése.

Mindazon túl ugyanis, hogy szaunamester szakvizsgát 2007 óta már egy nagyjából 4-5 napos tréninget követően lehet szerezni Magyarországon, profi szaunemesternek lenni sokkal többet jelenti, mint egy kis locsolást meg legyezést a megfelelően beállított hőfokban. Mint Szabó Zoltán nagyon jól rávilágított: Egy profi szaunamesternek a szaunázás alapszabályain túl tisztában kell lennie elsősegély nyújtási ismeretekkel, legyezés-technikával, aromaterápiával, kozmetikumok hatóanyagaival, ételek-italok használatával és nem utolsó sorban egy tematikus szauna show felépítéséhez szükséges ismeretekkel, mint koreográfia, zenekeverés, fények használata. Ezeket a plusz ismereteket és a folyamatosan változó trendeket pedig csak a hévízihez hasonló tréningeken, továbbképzéseken lehet elsajátítani.

Mindezeket hallva érthető, hogy egy a felhasználó számára csak 15-20 perces szauna program a szaunamester számára komoly előkészítő munkát igényel.

A mostani képzés szervezői és oktatói célul tűzték ki, hogy ezt követően rendszeresen szerveznek Hévízen továbbképzéseket, mindig kicsit újabb témában, mást területét érintve a szaunamesterségnek. Sőt, további cél egy több napos edzőtábor megszervezése is, ahol a szaunamesterek arra koncentrálhatnának, hogy hogyan tudják regenerálni saját szervezetüket, hiszen a  szaunában eltöltött rendszeres munkavégzés nagy fizikai igénybevételt jelent számukra.

Amennyiben kíváncsi a Szabó Zoltán szaunamesterrel készült teljes interjúra, kérem kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek


Top látnivalók és családi programtippek - Új, ingyenes kiadvány a Hévízi Tourinform Irodában

Top látnivalók és családi programtippek - Új, ingyenes kiadvány a Hévízi Tourinform Irodában

2020. augusztus 14. 08:32

Nem csak a világon egyedülálló Hévízi-tó és a klasszikus hévízi gyógyászat miatt érdemes Hévízen tölteni a nyaralást. Hévíz és környéke tele élményígéretekkel. Aki egyszer már járt a környéken, tudja, hogy évszakról-évszakra tele van programlehetőségekkel, amiket most össze is gyűjtöttek egy ingyenes kiadványba.

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. március 08. 11:49

Hévíz is akciócsoportot indít!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!