Rossz idő nincs, csak rossz öltözet! De mi van, ha Hévíz környékén nyaralsz és esik az eső?!

Nyaraláskor senki nem vágyik esős időre, a pihenést sokan a napozással és a fürdőzéssel azonosítják. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy pár napra más program felé kellett nézni és el kellett felejteni a napozást és a strandolást.

Rossz idő nincs, csak rossz öltözet! De mi van, ha Hévíz környékén nyaralsz és esik az eső?!

Esernyővel strandolni?!

Igen! Nem kell se megalkudnod, se a strandolási vágyat feladni, Hévízen esős, vagy hűvösebb időben is élmény a fürdőzés! A Hévízi-tó hőmérséklete, ha esik, ha fúj nyáron 35-36 fok körül alakul. Ha zavar, hogy esik az eső, akkor a tó fölé emelt épületben is lazíthatsz a meleg vízben. A tavirózsák esőben is nyílnak, ha a levegő hőmérséklete hűvösebb, mint a víz hőmérséklete még csodában is lehet részed, hiszen a melegvizű tó szabály szerint gőzölög.

A strandon kívül is van nyár!

A Nyugat-Balatonon van bőven program esős vagy borongós időben is, íme néhány ajánlat.

5 programtipp Hévíz környékén esős időben:

  • Hévízi Termelői Piac heti három alkalommal, szombaton, kedden délelőtt, csütörtökön pedig délután.
  • Bobo Fun Park. A Balaton és Magyarország legnagyobb adrenalin arénája. Ne csak akkor gyere, ha gyerekekkel érkezel. Felnőtteknek is önfeledt kikapcsolódást és izgalmakat tartogat a park.
  • Helikon Kastély kiállításai, a Festetics kastélyban lehetőséged van kombinált jeggyel több kiállítást is meglátogatni, mint a Főúri életformák, Hintómúzeum, Vasútmodell és Vadászati kiállítás, Pálmaház és Madárpark.
  • Hévízi Fontana Filmszinház kényelmes székében pattogatott kukoricával a kézben a legújabb premierek vetítését élvezheted.
  • Belvárosi múzeumok: Keszthelyen kilenc különböző témájú kiállításon, mind a történelmi vagy erotikus panoptikum, a Babamúzeum, a Rádió és Televízió múzeum, Játékmúzeum, Nosztalgia és giccs múzeum, Horrorárium, Matulárium garantáltan mindenki megtalálja a neki kedves kiállítást.

5 programtipp esős időben, ha családdal nyaralsz:

  • Sümegi várjátékok: nyári szezonban minden szerdán szombaton délutáni kezdettel lovagi torna bemutatót nézhetsz a sümegi vár alatti lovagteremben. Várlátogatás vagy a lovarda és a kocsimúzeum meglátogatása után 3 fogásos középkori lakomán is részt vehetsz. A komplex programot szerdánként a hévízi Eni Travel utazási irodánál is lefoglalhatod, így nyugodtan élvezheted a lovagi lakomához járó korlátlan borfogyasztást.

  • Természet Háza látogatóközpont A Bakonyerdő interaktív kiállításán megismerkedhettek a Keszthelyi-hegység élővilágával, sőt egy csodálatos kisfilmet is láthattok az itt élő állatokról és növényekről.
  • Csónakázás a Tapolcai tavas-barlangban. A nyári hónapokban mindig sokan vannak, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park pár éve megújult tapolcai látogatóközpontjában, ahol 3D kiállításon megismerkedhetsz a föld balangjaival, majd személyesen is átélheted a tavas-barlang kristálytiszta vizén az evezést.
  • Balatoni Múzeum állandó kiállításain megismerkedhetsz a balatoni fürdőkultúrával, Balatoni halakkal, Balaton körüli várakkal, halászattal
  • Hajózás a Balatonon, ha nem is úszol a Balatonban, hajózni mindig jó. A keszthelyi kikötőből a nyári hónapokban 1 órás sétahajójáratok indulnak, de elhajózhatsz Keszthelyről akár Szigligetig vagy Badacsonyig is.

5 Program esőmentes de borús időre gyerekeknek is:

  • Kirándulások gyalog és kerékpárral a környéken: A Keszthelyi-hegységben a könnyebb gyalogtúrától az extrém túráig, vagy a családi kerékpáros túráktól a profi hegyi útvonalakig válogathatsz a túralehetőségek közül.
  • Kis-balaton Kányavári sziget és Bivalyrezervátum. A Búbos vöcsök 2,5 kilométeres Tanösvényén sétálva csodálkozhatsz rá a vízipókokra vagy a nagykócsagra, a bivalyrezervátumban pedig lovaskocsin ülve magyar „szafari” programon vehetsz részt.
  • Őshonos magyar állatfajtákkal ismerkedhettek meg a keszthelyi Festetics Imre állatparkban, a balatonedericsi Afrika Múzeumban és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén a Salföldi majorban is.
  • A környéken 3 Kalandparkban is próbára teheted az állóképességed, mint a hévízi Tavirózsa kalandparkban vagy a sokkal nagyobb Zobori kalandozóban. De dinoszauruszok között is kalandozhatsz Reziben a Dinóparkban.

 

Azért számítsatok rá, hogy mindenki akkor indul el felfedezni a környéket, mikor nem lehet strandra menni, mert „rossz az idő”. Ezeket a programokat napos időben biztos kevesebb sorban-állással élvezheted.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!