Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

Több mint 7 heti bezárás után, május 9-én 9 órakor az előírt biztonsági intézkedések betartásával kinyit a Hévízi Tófürdő szabadtéri része. A vendégeket kérik a higiéniai szabályok betartására, a kültéri zuhanyzók használatára. Az épület fedett részét folyamatosan fertőtlenítik.

Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

A Hévízi-tó abban a különleges helyzetben van, hogy a 4,4 hektáros természetes, tiszta gyógyvíz másodpercenként 410 literes vízhozamával folyamatosan cserélődik és természetesen tisztul.  A tó vizének hőmérséklete a hévforrásoknak köszönhetően májusban már 30 °C körül alakul, ahol a szabadtéri fürdőzés valóban kellemes. A Hévízi-tavat 60 hektáros erdő veszi körbe, ahol a Hévízre érkező vendégeknek a friss, szabad levegőn csodálatos mocsári ciprusok árnyékában könnyen elkerülhetik a zsúfoltságot, hogy átadják magukat egy különleges májusi strand élménynek.

Már a szálláshelyek is készülnek a nyitásra

Egyes Hévízi szállodákban és panziókban már Pünkösdtől lehet szobát foglalni, azonban a következő pár hétben a hotelek még zárva lesznek. Jelenleg a személyzet zárt ajtók mögött dolgozik azon, hogy mikorra május végén, június elején az első vendégek megérkeznek, a szálloda minden részlege tökéletesen tisztán és felkészülten várja a pihenni vágyókat. Most a biztonság a legfontosabb és a szálláshelyek a következő heteket arra használják, hogy tökéletesen megfeleljenek a kormányzati rendeletben és a Magyar Turisztikai Ügynökség által a szolgáltatók számára kiadott kézikönyvben előírt biztonsági előírásoknak. A hévízi szálláshelyeken a vírus előtt sem volt probléma a tisztasággal, az éttermekben és a közösségi terekben ezt követően is kézfertőtlenítők állnak a vendégek rendelkezésére. Jelenleg a büféasztalos étkezések 100%-os biztonságossá tétele vár megoldásra, fontos az érintkezés elkerülése és a biztonságos távolság megtartásának feltétele.

Hévízi Termelői Piac és egyéb attrakciók

Május 4-e után lassan, de biztosan éledezik Hévíz, sorra nyitnak a kávézók és éttermek teraszai. Az üzletek legtöbbjében szintén a takarítás folyik, átrendezik a kirakatokat.

Kinyitottak a parkok a játszóterek, a virágágyásokban a napokban már a frissen ültetett egynyári virágok színkavalkádja csodálható meg egy kellemes városi séta során. A város egyik legjobb fagyizójában, a Rózsakert Étteremnél is hamarosan megkóstolhatja kedvenc fagylaltját, az Egregyi borozósoron kedvenc borát.

A Termelői Piacon már heti három alkalommal a megszokott nyitvatartási időben korosztályos korlátozással vásárolhat epret, mézet, savanyúságot, friss zöldséget, sajtot és húsokat a helyi termelőktől.  A szabadtéri piacon a maszk használata kötelező!

A mozi és a múzeumok nyitására még várni kell. Rendezvények még szintén nem lesznek, a város vezetősége azonban keresi a módját, hogy júniustól mozgó zenével csoportosulás nélkül még kellemesebb hangulatot teremtsen Hévíz utcáin. A város vezetése bizakodó, ha a helyi lakosok és a városba érkező vendégek továbbra is betartják a biztonsági előírásokat, lassan de fokozatosan újraindulhat az élet.

A hévízi Touriform Iroda munkatársai továbbra is e-mailben és telefonon elérhetők, bármilyen kérdésben igyekeznek naprakész válaszokat adni. Az iroda nyitása május második felében várható.

 

Friss hírekért kövesen minket:

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

Kapcsolódó cikkek


Top látnivalók és családi programtippek - Új, ingyenes kiadvány a Hévízi Tourinform Irodában

Top látnivalók és családi programtippek - Új, ingyenes kiadvány a Hévízi Tourinform Irodában

2020. augusztus 06. 08:32

Nem csak a világon egyedülálló Hévízi-tó és a klasszikus hévízi gyógyászat miatt érdemes Hévízen tölteni a nyaralást. Hévíz és környéke tele élményígéretekkel. Aki egyszer már járt a környéken, tudja, hogy évszakról-évszakra tele van programlehetőségekkel, amiket most össze is gyűjtöttek egy ingyenes kiadványba.

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

2020. július 24. 15:17

Országosan 14.000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összeértékben nyert támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton.

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!