Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

Több mint 7 heti bezárás után, május 9-én 9 órakor az előírt biztonsági intézkedések betartásával kinyit a Hévízi Tófürdő szabadtéri része. A vendégeket kérik a higiéniai szabályok betartására, a kültéri zuhanyzók használatára. Az épület fedett részét folyamatosan fertőtlenítik.

Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

A Hévízi-tó abban a különleges helyzetben van, hogy a 4,4 hektáros természetes, tiszta gyógyvíz másodpercenként 410 literes vízhozamával folyamatosan cserélődik és természetesen tisztul.  A tó vizének hőmérséklete a hévforrásoknak köszönhetően májusban már 30 °C körül alakul, ahol a szabadtéri fürdőzés valóban kellemes. A Hévízi-tavat 60 hektáros erdő veszi körbe, ahol a Hévízre érkező vendégeknek a friss, szabad levegőn csodálatos mocsári ciprusok árnyékában könnyen elkerülhetik a zsúfoltságot, hogy átadják magukat egy különleges májusi strand élménynek.

Már a szálláshelyek is készülnek a nyitásra

Egyes Hévízi szállodákban és panziókban már Pünkösdtől lehet szobát foglalni, azonban a következő pár hétben a hotelek még zárva lesznek. Jelenleg a személyzet zárt ajtók mögött dolgozik azon, hogy mikorra május végén, június elején az első vendégek megérkeznek, a szálloda minden részlege tökéletesen tisztán és felkészülten várja a pihenni vágyókat. Most a biztonság a legfontosabb és a szálláshelyek a következő heteket arra használják, hogy tökéletesen megfeleljenek a kormányzati rendeletben és a Magyar Turisztikai Ügynökség által a szolgáltatók számára kiadott kézikönyvben előírt biztonsági előírásoknak. A hévízi szálláshelyeken a vírus előtt sem volt probléma a tisztasággal, az éttermekben és a közösségi terekben ezt követően is kézfertőtlenítők állnak a vendégek rendelkezésére. Jelenleg a büféasztalos étkezések 100%-os biztonságossá tétele vár megoldásra, fontos az érintkezés elkerülése és a biztonságos távolság megtartásának feltétele.

Hévízi Termelői Piac és egyéb attrakciók

Május 4-e után lassan, de biztosan éledezik Hévíz, sorra nyitnak a kávézók és éttermek teraszai. Az üzletek legtöbbjében szintén a takarítás folyik, átrendezik a kirakatokat.

Kinyitottak a parkok a játszóterek, a virágágyásokban a napokban már a frissen ültetett egynyári virágok színkavalkádja csodálható meg egy kellemes városi séta során. A város egyik legjobb fagyizójában, a Rózsakert Étteremnél is hamarosan megkóstolhatja kedvenc fagylaltját, az Egregyi borozósoron kedvenc borát.

A Termelői Piacon már heti három alkalommal a megszokott nyitvatartási időben korosztályos korlátozással vásárolhat epret, mézet, savanyúságot, friss zöldséget, sajtot és húsokat a helyi termelőktől.  A szabadtéri piacon a maszk használata kötelező!

A mozi és a múzeumok nyitására még várni kell. Rendezvények még szintén nem lesznek, a város vezetősége azonban keresi a módját, hogy júniustól mozgó zenével csoportosulás nélkül még kellemesebb hangulatot teremtsen Hévíz utcáin. A város vezetése bizakodó, ha a helyi lakosok és a városba érkező vendégek továbbra is betartják a biztonsági előírásokat, lassan de fokozatosan újraindulhat az élet.

A hévízi Touriform Iroda munkatársai továbbra is e-mailben és telefonon elérhetők, bármilyen kérdésben igyekeznek naprakész válaszokat adni. Az iroda nyitása május második felében várható.

 

Friss hírekért kövesen minket:

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!