Használja ki az ősz utolsó meleg napsugarait Hévízen!

Nem kell, hogy az ősz a ködöt, esőt, hideget, szürke hétköznapokat juttassa az eszébe, hiszen az ősz csupa melegség, ajándékba kapott napsütés, pompázatos színek, illatok, borok és gyümölcsök kavalkádja. A kerti munkák, kirándulások, hosszúra nyúlt séták és borozós beszélgetések évszaka.

Használja ki az ősz utolsó meleg napsugarait Hévízen!

Augusztus 31-e elmúltával sokakban megfogalmazódik, hogy vége a nyárnak, a melegnek, jönnek a szürke hétköznapok. Pedig az indián nyár akár október végéig színes programokkal hívogat.

Íme 10 hévízi tippünk ahhoz, mivel töltse a legszebb őszi napokat!

1. Sétáljon dús lombú, 'meseszínekben' pompázó erdőkben, ahol madárcsicsergéssel, gombászással töltekezhet. Válassza akár a Hévíz-tó melletti véderdő sétányait vagy a közeli Keszthelyi-hegység túraútvonalait, nincs, ami jobban megnyugtatja és kikapcsolja a szervezetet, mint egy kellemes séta tiszta levegőn, csodás környezetben.

2. Vegyen részt szüreti mulatságokon, közös szüreten, élvezze ki az utolsó szabadtéri koncertek élményét.

3. Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy két keréken barangolja be a Nyugat-Balatoni térséget, fedezze fel a helyeket, ahonnét a legszebb kilátás nyílik a Balatonra.

4. Hagyja magát elcsábulni a termelői piac íz-kavalkádjának. Egyen őszi gyümölcsöket, kóstoljon csemegeszőlőt, harapjon bele a fáról frissen leszedett almába, szüreteljen szilvát, körtét, süssön édes sütőtököt és illatos gesztenyét.

5. Hívja meg barátait egy borozgatós esti beszélgetésre, vagy vegyen részt borvacsorán, borkóstolón, hiszen ez az évszak leginkább a bor ünnepe.

6. Másszon meg egy közeli várromot, és csodálja meg a vörösen izzó naplementét, miközben élvezi, hogy szinte egyedül az Öné ez az élmény.

8. Hidegebb napokon irány egy kényeztető wellness masszázs, vagy szauna felöntés, de ha ezek pont nem állnak rendelkezésre, kényeztesse magát otthon, egy forró, illóolajos fürdővel.

9. Kezdjen bele a könyvbe, aminek az elolvasását, már régóta halogatja, és egy friss kávé mellett az erkélyen/kertben/ablakban ülve élvezze ki az ősz utolsó meleg napsugarait.

10. Ültessen színes virágokat, hogy minél tovább megőrizze az élet lüktetését növényekbe zárva.

+1 Fürödjön a világ legnagyobb termál tavában, ami ősszel mutatja meg igazi szépségét és vonzerejét! Ilyenkor a levegő hőmérséklete már nem ad feltétlenül okot a strandidőre, de a 33°C -os vízben úszkálva, a lengedező fák és vadkacsa családok között kívánhatna-e tökéletesebb pillanatot egy napsütéses őszi napon.

Egy kis sorvezető, hogy merre induljon, mert ezek után biztosan kirándulni támadt kedve:

Csodálatos Nyugat-Balatoni természet:

Várak, kastélyok, várromok a környéken:

Még több környékbeli program és látnivaló tippünkről ide kattintva olvashat!

Felfedezné Hévízt, de nem tudja hogyan kezdje? Van néhány jó öltetünk! Kattintson ide!

Kimondottan túrázáshoz vagy kerékpározáshoz keres túraútvonal ötleteket? Íme a környék útvonalai! Kerékpárral, gyalog!

Programkínálat ősszel Hévízen!

 

 

Minden hévízi program megtalálható Hévíz weboldalán a Programok menüpontban!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!