Olasz meghívás az európai tavak találkozójára

Az európai tavak városainak olaszországi találkozójára hívták meg Hévízt.

Olasz meghívás az európai tavak találkozójára

Eulakes, azaz híres európai tavak, illetve az ezeket a tavakat gondozó vagy birtokló települések adnak egymásnak randevút május 27-én Olaszországban. A településeket nem csupán tavaik puszta létezése köti össze, hanem az is, hogy valamennyi tó környezeti, turisztikai kihívásokkal küzd; hogy melyek ezek, és hogyan lehet velük megbirkózni, a projektben részt vevők többek között erre is megoldási lehetőségeket kívánnak felvetni. A Tavak fesztiválja elnevezésű programba Hévíz, mint az Európában egyedülálló tőzegmedrű meleg vizes tó városa is felkérést kapott, a közös gondolkodásban Olaszország, Ausztria, Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Macedónia, Írország, Spanyolország, Finnország és Magyarország vesznek részt országok szintjén. A találkozóra az olasz Iseo városában kerül sor. A település polgármestere, Riccardo Venchiarutti és kísérete személyesen jött el Hévízre és invitálta Hévíz város vezetését.

A küldöttséget a városházán Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadta, akik prezentáció segítségével bemutatták a vendégeknek a várost, a tavat, az arra épülő szolgáltatásokat, majd az olaszok személyes benyomásokat is gyűjthettek a tónál történt látogatásuk során.

Kapcsolódó cikkek


Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

2019. július 11. 11:00

A 113 nyertes összesen 14.739.735,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

2019. augusztus 08. 08:00

Új arculata és lógója van a Tourinform hálózatnak, amelyet már a Hévíz Tourinform Iroda épületén is láthatnak a turisták és a helyi lakosok.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!