Mozi, koncertek, fesztivál Hévízen, a múzeumkertben!

Ha nyár, akkor fagyizás, strandolás, fesztiválok és kertmozis filmezés a csillagos ég alatt! Programokkal élményekkel, telik meg az Egregyi Múzeum kertje Hévízen!

Mozi, koncertek, fesztivál Hévízen, a múzeumkertben!

Most Hévízen is átélheted!

Július 29. és augusztus 6. között, egy héten át, több mint a 10 filmet vetítünk Hévízen, az Egregyi Múzeumkertben és ez még csak a programok egyik része!

A hagyományos vásznas vetítés helyett nálunk LED falon nézhettek örök klasszikusokat, gyerekfilmeket, természetfilmeket július 29. szombat, és augusztus 6. vasárnap között, amikor pedig épp nem filmeket vetítünk, akkor más érdekes programokkal várunk a múzeumkertben.

 

Minden program, a filmvetítések és koncertek is ingyenesek!

Az Egregyi Múzeum kertje könnyen megközelíthető az Attila utca irányából akár gyalogosan és kerékpárral is. A Zrínyi utca felől pedig autóval, E-goval, Dottóval juthatunk ki a helyszínre. A parkolási lehetőség csak korlátozott, ezért kérjük, aki teheti helyi közlekedéssel, bringával, HeBi-vel vagy akár gyalogosan látogasson ki a helyszínre! Köszönjük!

 

MúzeumKerti Mozi - filmvetítés sorozat

Július 29. és augusztus 1. között a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg a MúzeumKerti Mozi program, amiben 8 filmet, vetítünk. Minden nap 19:00 órakor és 20:30-kor kezdődnek a vetítések.

Szombaton, az első napon két örök klasszikus magyar kalandfilmet vetítünk Bujtor Imre és Kern András főszereplésével. Vasárnap egy klasszikus magyar rajzfilmmel kezdünk majd az ország leghíresebb versenylováé és lesz a főszerep. Hétfőn Koltai Róbertet láthatjuk két egészen eltérő szerepben, kedden viszont nemzetközi vizekre evezünk, és az ABBA örök slágereit élvezhetjük Oscar-díjas színészek előadásában.

Íme az első 4 nap programja!


Csütörtökön koncertekkel várunk a Múzeumkert Színpadán!

Egy lélegzetvételnyi szünet után csütörtökön, augusztus 3-án a filmek helyett a klasszikus zenei koncertekben lehet részünk, ha az Egregyi Múzeumkert színpadához látogatunk. 20:00 órakor a norvég Trio Brax ad koncertet, 21:00 órakor pedig a Bossa & More koncertjét lehet meghallgatni.

 

Péntektől – vasárnapig! Fűre lépni szabad! első egregyi ökofesztivál

Augusztus 4-én pénteken délután veszi kezdetét az Egregyi múzeum körüli parkban a Fűre lépni szabad! első egregyi ökofesztivál. A fesztivál keretein belül számos program várja a látogatókat, így természetesen koncertek, gyerekprogramok is lesznek, de filmekkel is készülünk minden nap.

Pénteken délután egy kis matiné vetítéssel kezdünk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park klímafilmjét lehet majd megnézni. Szombaton, augusztus 5-én 15:00 órakor a Vad Vizek természetfilmet nézhetik meg a látogatók, de a filmek mellett aznap számos planetáriumi kisfilmvetítés is lesz a kertben, egy különleges félgömb kupolába vetítve.

A fesztivál záró napján, vasárnap délután újra több egész estés filmmel is kedveskedünk kicsiknek és nagyoknak. 15:00-kor a régi, klasszikus Tüskevár filmet lehet megnézni, 16:00-tól pedig a Nagy HoHoHorgász lesz műsoron. A délutánt 17:00-kor egy igazán különleges természetfilmmel zárjuk, amiben Kulka János hangja kalauzolja végig a nézőket Magyarország csodás tájain. A Vad Magyarország természetfilmet mindenkinek érdemes megnézni.

A Fűre lépni szabad! ökofesztivál az Erdei Misztérium programsorozat keretében a VEB2023 EKF program támogatásával valósul meg Hévízen.

A fesztivál részletes programja itt található!

Az Erdei Misztérium programsorozatról itt lehet részletesen olvasni!

 

Minden hévízi program megtalálható Hévíz weboldalán a Programok menüpontban!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!