Megújult a Hotel Európa Fit Hévízen

A HOTEL EURÓPA FIT**** Hévíz zöldövezetében található, 400 m-re Európa legnagyobb meleg vizű gyógytavától. A 231 jól felszerelt szobával, gyógyászati, wellness és rekreációs részleggel rendelkező, exkluzív gasztronómiai élményeket kínáló szálloda a 20 éves működése alatt számos fejlesztésen, átalakuláson ment keresztül. Ennek eredményeképpen mára Hévíz egyik legkedveltebb szálláshelyévé vált. 2014-ben elnyerte az „Év szállodája” díjat, a Tripadvisor utazók szerint a 3. legnépszerűbb családi hotel hazánkban, 2020-ban pedig a szállás.hu által megszerezhető legrangosabb „Az év szállása” díjjal lett gazdagabb

Megújult a Hotel Európa Fit Hévízen

A Kisfaludy pályázat által elnyert források segítségével a cél a HOTEL EURÓPA FIT**** általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, kapacitáskihasználtságának javítása, árbevételének növelése, és a fenntarthatóság biztosítása évi 365 napos nyitvatartás mellett.
Az élménykeresés és ezzel együtt az utazások száma és jelentősége világszerte és hazánkban is folyamatosan növekszik, de az erősödő turizmus egyben fokozódó versenyt is jelent az iparágban dolgozóknak. Az innovációnak, a kiválóságnak, a minőségnek megkülönböztető szerepe lesz abban, mely térségek, régiók tudnak ebben a versenyben sikeresen helytállni.

A minőséget, egyediséget és kreativitást képviselő HOTEL EURÓPA FIT**** meghatározó szereppel bír a régió és a nemzeti turisztikai fejlődés folyamatában.

A most megvalósuló Kisfaludy projekt „Minőségi megújulás és szolgáltatásfejlesztés a HOTEL EURÓPA FIT****-ben” nettó összköltsége: 1 424 000 000 Ft, amelyből a támogatási intenzitás 35 %. A mai projektátadóig nagyságrendileg a beruházások 55 %-a valósult meg: 730 000 000 Ft értékben.

A megvalósult fejlesztési projekt elemei:

· Főbejárat előtti tér megújulása: parkosítás, parkoló modernizálása elektromos autótöltő berendezések kihelyezésével.
· Belső udvar és növénykert kialakítás: az apartmanszárnyban található superior szobák kilátásának vonzóbbá tétele növények, sétány és növényfal kialakításával, valamint ülőpadok kihelyezésével.
· A szálloda északi és észak-keleti oldalán új kerítés és növényültetés.
· Az apartépület 74 db tágas, családi szobáinak (kb. 40 m2 ) felújítása: A tervezéskor az impozáns enteriőr mellett a
hangsúly a szobák energiafelhasználására esett, melynek eredményeképpen születtek meg az okos apartszobák. Automatizált felügyeleti rendszer szabályozza a világítást, fűtést, hűtést, melynek segítségével a Vendég érkezése előtt „távolról” beállítható a szoba hőmérséklete, vagy áram alá helyezhetők az eszközök. Mindezt a tudatos áramfogyasztás, környezetvédelem jegyében. A szobai berendezések működtetéséhez sincs szükség a nyitókártyákra. A szobák jelenlét- és mozgásérzékelőkkel vannak felszerelve, a Vendég szobába léptekor a rendszer érzékeli a nyitást és áram alá helyezi a szobai berendezéseket. A szenzorok működésbe lépnek, és távozásig „ébren” tartják a rendszert. Távozást követően az áram lekapcsol. Jelenlét érzékelő gondoskodik róla, hogy az esetlegesen szobában maradók ne maradjanak
áram nélkül. A tágas egylégterű szobákat – melyek családok részére is kényelmesek – komfortos bútorokkal, izgalmas térelválasztóval rendezték be. Az apartmanszárny közlekedő folyosóit is érintette a belsőépítészeti és gépészeti megújítás, valamint a tűzjelző- és kamerarendszer átalakítása és felújítása is megtörtént.
· A főépület 6 db lakosztályának felújítása: válaszként az egyre nagyobb igényre az exkluzív megjelenésű magasabb komfort fokozatú szobák kínálatára.
· Főépületi vendégliftek cseréje.
· Uszodai nyílászárók cseréje homlokzati szigeteléssel.
· A Tradicionális Hévízi Gyógykúra elemeként az iszapkezelők megújítása a kor elvárásai szerint a Vitalium Health and Beauty Központban.
· Acapulco Grill terasz átépítése és bővítése a nagyobb vendégkör kiszolgálása érdekében a szabadban, kellemes környezet mellett.
· A kinti medencék környezetének megújítása a mai kor igényeinek megfelelően burkolatcserével és az épített környezet korszerűsítésével.

A pályázathoz kapcsolódó további beruházások ütemterv szerint haladnak, a tervezett befejezés 2022. december 31.

A projekt további, megvalósulásra váró beruházásai:

· Kapacitásbővítés a Tradicionális Hévízi Gyógykúra súlyfürdő szolgáltatását illetően: hétállásos pavilon kialakítása.
· Citrus Étterem átalakítása és bővítése, konyhatechnológiai fejlesztése: cél az éttermi kínálat választékának növelése új tálaló pultok kialakításával, igazodva a különböző étrendű vendégek igényeihez (vegetáriánus, glutén- és laktóz intolerancia).
· Vitalium Laser Centre átalakítás és bővítés: az önálló részlegként működő országos ismertségnek örvendő és a külföldi vendégek által is nagyra tartott részleg bővítése további ambuláns szolgáltatásokkal.
· Hulladéktároló átalakítása és felújítása a megfelelő szeparáció biztosításának érdekében, kazáncsere, valamint több kisebb gépészeti és energetikai fejlesztés.

A pandémiás helyzetet kihasználva a szálloda további felújításokat is eszközölt a saját költségén:
Az uszodatérben új úszómesteri kabin kialakítása és az uszodai bejárat korszerűsítése, a szellőzőrendszer felújítása, az uszodatér mennyezeti festése, valamint a szaunatérben burkolatcsere és festés.

A felújítások nagyban hozzásegítették a szállodát ahhoz, hogy az elmúlt vészterhes év ellenére kiváló eredményeket érjen el, 2020-ban a szállás.hu által legjobb magyarországi szállodának ítélt „Az év szállása” díjat, valamint 2021. augusztusban minden idők legmagasabb árbevételét.

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!