Luxemburgban járt Hévíz és a Hungarikumok

Minden 4. évben Luxemburgban a „BOX”-ban gyűlnek össze a világ séfjei, hogy összemérjék tudásukat.

Luxemburgban járt Hévíz és a Hungarikumok

A LuxExpo idén november végén adott újra helyszínt a gasztronómiai világbajnokságnak, amin 57 nemzet nagyjából 1200 séfje vett részt, hogy bemutassa tudását.

A 6 napos rendezvényen egy 4 napon át tartó gasztronómiai verseny jelenti a legnagyobb attrakciót, de az expo területén számos egyéb program, stand várta a látogatókat. Az elsősorban a vendéglátást és az élelmiszereket bemutató rendezvényen idén újra Hévíznek és a 83 Hungarikumnak is jutott egy saját stand.

Az Agrárminisztérium pályázatán, melynek célja az volt, hogy a hungarikumokat milyen módon lehetne megfelelően népszerűsíteni sikerrel pályázott a Hévíz Turisztikai Egyesület. A pályázati ötlet alapján az egyesület berendezett egy saját standot Luxemburgban, hiszen a Hévízi-tó és a rá épülő gyógyászat is Hungarikum.

Magukkal vitték nem csak Hévíz hírnevét, de egy kisebb Hungarikum gyűjteményt, jó néhány Hévízre csábító kisfilmet, kóstolni való finomságokat, egy plüss pulit, és kiadványokat Hévízről és a hévízi szolgáltatókról.

4 standnál Miklós Beatrix (elnök, Hévíz Turisztikai Egyesület) mellett 3 hévízi kolléga és vendégséfek invitálták Magyarországra és természetesen városunkba a látogatókat, hogy népszerűsítsék a magyar vendégszeretetet a gasztronómia nemzetközi nyelvén. A sajtó munkatársainak 300-500 közötti sajtócsomagot osztottak szét.

Mint Miklós Beatrix elmondta: A Lux Expon egy nagyon exkluzív minőségi gasztronómia iránt érdeklődő közönség van jelen, akik nyitottak az újdonságokra és a minőségi szolgáltatásokra. A visszajelzések és a személyes beszélgetések azt mutatták, hogy a stand látogatóit meglepte az a sok szépség és hazai érték, amit akár a termékekkel, akár az erre az alkalomra készített videóval be tudtak mutatni. Bíznak benne, hogy ezek a személyes élmények inspirálni fogják majd a hévízi stand látogatóit, hogy kedvet kapjanak egy magyarországi, valamint hévízi utazáshoz.

 

 

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!