Lengyel standon Hévíz

A közelmúltban írt alá testvértelepülési megállapodást Hévíz a lengyelországi Ustrzyki Dolne településsel, egyúttal Hévíz lengyelországi nagykövetévé nevezték ki Puskás Alexandrát.

Lengyel standon Hévíz

Az új nagykövet máris munkába állt, hiszen a nemrégiben Ustrzyki Dolnéban megrendezett turisztikai kiállításon képviselte Hévízt. A fürdőváros önálló standdal szerepelt a rendezvényen, az azt meglátogató érdeklődök közül sokan már korábbról ismerték a magyar fürdővárost, olyan is akadt, aki már nyaralt is ott. Sokan viszont éppen a lengyel sajtóból a testvérvárosi kapcsolat megkötése kapcsán megjelent hírekből hallottak Hévízről. Akik viszont még nem ismerték, nagyon nyitottan és pozitívan álltak a városhoz mint desztinációhoz.

Puskás Alexandra elmondta: a rendezvényen kint volt a TVP3 Rzeszów is, akik egész nap a helyszínen forgattak (a műsor címe: Lato w regionach, vagyis nyár a régiókban)  és élőben is bejelentkeztek a helyszínről.  Az interjúk során többször is említették Hévízt mint testvérvárost, illetve a rendezvényt megelőzően több promóciós műsorban is bemutatták Hévízt. A lengyel város polgármestere kiemelte többek között a rendezvény nemzetközi voltát Hévíz mint testvérvárosuk részvételével.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!