Közérdekű közlemény - szúnyoggyérítési munkálatok

Hévíz Város Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezete értesíti Hévíz város lakosságát, hogy a Szerocor Konzorcium (Tel.: 06-62/438-239) Hévíz város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkálatokat végez.

Közérdekű közlemény - szúnyoggyérítési munkálatok

Munkavégzés időpontja: június 13. (napnyugta utáni időszakban)

Tartalék időpontok (rossz idő esetén): június 14-15. (napnyugta utáni időszakban)

Felhasználásra kerülő irtószerek: Deltasect Plus 1,2 ULV

 

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.  A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közlében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek közötti kisebb, pangó vízgyülemeket.

Az első dátum az irtás tervezett napját jelenteni, akadályoztatás esetén (erős szél, eső, köd, lehűlés, stb.) a kezelést a további napokon végzik. Amennyiben a terveztet időpontokban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontokban történik a munkavégzés.

Hévíz, 2022. június 9.

Gönye József
igazgató - GAMESZ

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!