Kinesio-lab a Festetics Fürdőházban!

Avagy nézze meg, hogy mit mond a legmodernebb digitális technológia a csontjai, ízületei, izomzata állapotáról!

Kinesio-lab a Festetics Fürdőházban!

"Az egészség szoros összefüggésben áll a mozgással, amelynek alapfeltétele a járás. A járás az egyik legtermészetesebb mozgásunk, amely hatással van az egész szervrendszer működésére..."

Ezzel a gondolattal kezdődik Magyarországon első olyan mozgásanalizáló laborjáról szóló kiadvány, ahol Ön akár magánemberként is részt vehet egy komplex mozgás vizsgálaton.

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház nagyközönség számára is megnyitotta hónapok óta tesztelt és saját betegei körében már alkalmazott mozgásanalizáló laboratóriumát.

Na persze ez nem az a fajta laboratórium, ahol védőszemüvegben, bohém professzorok, kémcsövekben állítanak elő fura anyagokat, és mikroszkópon keresztül vizsgálják testünk minden egyes apró sejtjét.

A helyiek körében csak Kinesio-lab néven emlegetett, 190 millió forintos saját erőből létrehozott eszközparkban szakképzett gyógytornászok segítenek abban, hogy teljes képet kapjunk csontjaink, ízületeink, izomzatunk állapotáról, testösszetételünkről, járásképünkről és teszik ezt a legmodernebb digitális technológiával felszerelt, számítógép vezérelt eszközökkel.
A gép által kapott eredmények elemzése után természetesen a beteg számára fontos, és nem utolsó sorban kézzelfogható szakorvosi véleményt és szükség esetén kezelési javaslatot is kapunk, amit igény szerint akár dietetikus szaktanácsadás is kiegészít.

Mint Dr. Kvarda Attila a reumakórház főigazgatója hangsúlyozta, a mozgásanalizáló labor fontos részét képezi a Hévízi Tradicionális Kúrának, hiszen segítségével pontos képet kaphatnak a beteg kezelés előtti és utáni állapotáról. Ezzel az összetett vizsgálattal objektív módon mérhetővé válik a mozgásterápiában végzett kezelések hatékonysága rövid illetve hosszú távon is.
A vizsgálati eredmények hosszú távon hozzájárulnak ahhoz, hogy egyes tünettípusok esetén specializáltabban állítsák össze a kezelőorvosok a beteg számára a kúracsomagokat, így alakítva ki minél hatékonyabb kezelési folyamatokat. Ezzel a vizsgálattal ráadásul a beteg visszajelzésein túl, az egyértelműen mérhető számítógépes elemzés segítségével időről-időre vissza lehet ellenőrizni a kezelési folyamatok hatásait.

A Kinesio-lab vizsgálatait a kórházba érkező betegek beutalóval vehetik igénybe, de lehetőség van díjfizetés ellenében bárki számára a vizsgálatok elvégzésére, természetesen ez esetben is jár az orvosi szakvélemény.

A mozgásanalizálást azonban nem csak már kezelt betegek számára ajánlják.

Fiatalabbak számára preventív jelleggel, sportolók számára pedig azért, hogy az átlagosnál jobban terhelt ízületekről és izomzatról, akár sportsérülések megelőzése vagy már meglévő sérülések utánkövetése céljából pontos képet kapjanak a test állapotáról. Az ilyen típusú vizsgálatokba a hévízi Kinesio-lab munkatársai aktívan együttműködnek a hévízi kézilabda csapat sportolóival és sportorvosával.

Panasza van, vagy csak kíváncsi? Jöjjön el, kérjen időpontot és tudjon meg többet saját testéről!

A Kinesio-lab elérhető szolgáltatásainak listája

További részleteket itt olvashat a Kinesio-lab szolgáltatásairól!

Kapcsolódó cikkek


Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

2019. április 08. 10:32

Nyugdíjba vonult a Hévíz TDM Egyesület egy zászlós tagja, Töreky Tamás, akinek munkáját hálásan köszönte az Egyesület Elnöksége, egyúttal szeretettel búcsúztak Tőle.

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!