Kalandos őszi szünet, naponta változó programkínálattal

Van, aki csak egy kis csendes kikapcsolódásra vágyik, mások azonban aktív pihenésre sok-sok programlehetőséggel. Ön bármelyik csoportba is tartozzon, Hévízen megtalálja a számítását október utolsó hetében.

Kalandos őszi szünet, naponta változó programkínálattal

MILYEN PROGRAMOKON TUD RÉSZT VENNI, AKI AZ ŐSZI SZÜNETBEN OKTÓBER 23 – NOVEMBER 1. KÖZÖTT HÉVÍZEN FOGLAL SZÁLLÁST?

Kihasználva a várható szép időt és a karácsonyi ünnepkör előtti utolsó hosszú hétvégét, valamint az azt követő őszi szünetet sokan indulnak útnak belföldön. Összegyűjtöttünk egy kis kedvcsinálót, mi mindenből tud válogatni az, aki Hévízre érkezik ezekben az utolsó októberi napokban.

Fürdőzzön a Hévízi-tó meleg vizében ősszel is

A kihagyhatatlan programlehetőség: Fürdőzzön ősszel is a világ egyetlen egész évben fürdésre alkalmas termál-tavában, hiszen a Hévízi Tófürdő az év minden napján várja Önt egy kellemes fürdésre, ellazulásra. Nyitva tartás és belépőjegy árakról bővebb információt itt talál.

A Hévízi Tófürdőn van lehetőség kiegészítő wellness jegyet vásárolni, sőt a Festetics Fürdőházban különböző kényeztető kezeléseket, masszázsokon is részt vehet. Részletekért kattintson ide!

Programlehetőségek október 23. és november 1. között

október 23. péntek

16.00 Hévíz: A Tourinform Iroda elől indul a Fürdőkultúra Hévízen vezetett séta Hévíz belvárosában, minek keretében a fürdőváros legérdekesebb legendáit, érdekességeit meséli el Csorja Krisztina idegenvezető. A túra már 2 fő jelentkezésével indul, érdeklődni, jelentkezni itt lehet!

17.00 Hévíz, Festetics tér: Koncertfilm vetítés Hévíz óriás LED falán. Ezen a kora estén az Illés zenekar 2005-i évi csíkszeredai koncertjén készült felvételt élvezhetik a nézők

október 24. szombat

9.00 – 13.00 Hévízi Termelői Piac: az állatok világnapja alkalmából évek óta hagyományosan adománygyűjtést szerveznek a Hévízi Termelői Piacon. Idén az október 24-i szombati piacnapon kerül sor az alkalomra. Segíthetsz: állateledellel, takarókkal, plédekkel, kutyaház adományozással, anyagi támogatással, állatorvosi költségek vállalásával. A helyszínen nem csak adományozásra van lehetőség, de megismerkedhetsz néhány örökbefogadható kisállattal is.

17.00 – 21.00 Shopping Night Hévízen – több, mint 60 üzlet várja az érdeklődőket hosszabb nyitvatartással és kedvezményekkel. Egyes üzletekben a vásárlás mellé éttermi kupon is jár majd, amit akár egy kellemes eseti vacsorához is fel lehet majd használni Hévízen. Részletek és kuponfüzet itt!

17.00 – 19.00 Babos-Piller Jazz Duó koncertje a Festetics téren – a program ingyenes

október 27. kedd

16.00 Hévízi városnézés hintóval (1 óra): sétakocsikázás a belvárosban, majd borkóstoló és gulyás-party Egregyen. Egregyről a vendégeket busz szállítja vissza. A program ára: 12.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

16.00 Fürdőkultúra, fürdőélet Hévízen – vezetett városnéző túra. Tematikus hévízi városnéző séta, helyi idegenvezetővel, melynek során megtudhatja: Hogyan lett nemzetközi hírnevű fürdőhely a hévízsárként ismert mocsaras vidék? Hogyan változtak és alakultak a tó fölé épített fürdőépületek? Hogy ismerték meg a fürdő jótékony hatását elődeink? Milyen csodálatos gyógyulásról mesélnek a legendák? Híres fürdőorvosok, találmányok, a hévízi gyógyászat elterjedése a köpölyözéstől a Hévízi Tradicionális kúravédjegyig. A program ára felnőtteknek 1000 Ft. Részletek és elérhetőség itt!

október 28. szerda

14.00 Hévíz-tó TT (Természetvédelmi Terület) túra szakvezetéssel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében. A program ingyenes és a Festetics fürdőház elől bejáratától indul. Jelentkezés és részletek: buzaselod@gmail.com

október 30. péntek

10.00 órától Hévízen, a Festetics téren gyermekprogramokkal, gyermek foglalkoztatóval várják a családokat. A program pagoda sátor alatt kerül megrendezésre és ingyenes.

14.00 a Festetics téren a Mesélő Bőrönd: Kőleves eladása lesz hallható, látható.

október 31. szombat

10.00 Hévíz, Festetics téri óriás LED falon a Mamma Mia! musical filmet vetítik

16.00 Hévíz, Festetics téri óriás LED falon a Mamma Mia! 2. Sose hagyjuk ABBA musical filmet vetítik

október 23. péntek

13.00 órai indulással, buszos kirándulás keretében lehet részt venni a 750 éves Szigligeti várba szervezett kiránduláson, majd pedig egy 3 boros borkóstolón lehet kipihenni a kirándulást a 260 éves Eszterházy Pincében. A program ára 7.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

13.00 órakor buszos kirándulás indul „Tüskevár” tematikában. A program részei a Diás Szigeti Fekete István emlékház, a Matula kunyhó és a Kis-Balaton Látógatóközpont. A program ára 6.990 Ft.  Részletek és jelentkezés itt!

14.00 Keszthely: térzene kertében a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar tart koncertet klasszikus művekből – a program ingyenes

Ezen a napon még vannak hirdetett sétahajó időpontok a Keszthelyi Kikötőben.

Október 23-án országosan kezdeményezésre több múzeum is ingyenesen látogatható. A mi térségünkben ezen a napon a Balatoni Múzeum és a Helikon Kastélymúzeum kiállításai tekithetők meg díjmentesen.

október 24. szombat

13.00 órakor buszos kirándulás keretében lehet ellátogatni a Salföldi Majorba. Az őshonos magyar háziállatok megtekintése mellett, a program része egy sétakocsikázás, majd egy látogatás Kékkútra a víz és a szépség forrásához.  A program része továbbá Monoszló és Hegyestű, ahonnét csodálatos panoráma tárul a látogató elé.  A program ára 7.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

14.00 Fuss szívből, élj szabadon! Zalakaroson két távon szerveznek országfutást. A kisebb kör 4,5 km, míg a hosszabb 10 km hosszú. Mindkét  táv résztvevői a zalakarosi Tourinform Iroda elől indulnak és oda is érnek vissza. A futáson való részvétel ingyenes.

18.00 Keszthely, Balaton Színház szervezésében teraszkoncert keretében BB Jazzy Pop Duó koncertjét lehet meghallgatni.

Ezen a napon még vannak hirdetett sétahajó időpontok a Keszthelyi Kikötőben.

Nyitott Pincék napja Balatongyörökön a Becehegyen. 14.00 órától van lehetőség a kóstolópoharak megvásárlása a Szépkilátói büfésornál, ami egyben feljogosít a dottó használatra. A dottóval körjárat keretében lehet ellátogatni a becehegyi pincékhez. A Szépkilátónál kézműves portékák is vásárolhatók. A dottó 15.00 – 19.00 között közlekedik a Szépkilátó és a Becehegyi  Szentháromság kápolna között. Minden egész órában indul a Szépkilátótól, minden fél órában vissza kápolnától.

október 25. vasárnap

10.00 – 17.00 Keszthely, Festetics Kastély: Esküvői Nyílt Nap a kastélyban:  kastélyhelyszínek bemutatása, smink- és hajköltemények, ceremóniamesterek, esküvői ruhák, tortacsodák, dekorációs ötletek. A belépés díjtalan.

19.00 Keszthely, Balaton Színház: Imi, mondj egy verset! – Csuja Imre önálló estje. A program ára 1.900 Ft

Ezen a napon vannak az idei szezonban az utolsó hirdetett sétahajó időpontok a Keszthelyi Kikötőben.

október 26. hétfő

14.00 Szervezett csoportos kirándulás Európa legnagyobb buddhista szentélyéhez a zalaszántói Sztupa-hoz. A program részeként akár egy meditációba is becsatlakozhat. A program ára: 6.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

19.00 – 20.00 Keszthely, Helikon Múzeum – Vasútmodell Terepasztal: Az éjszaka fényei a modellvasúton: rendhagyó éjszakai látogatás a modellvasút-kiállításon Keszthelyen. 500 m2-es terepasztal éjszakai megvilágításban, vezetéssel. Különleges program kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A program ingyenes de a regisztráció  kötelező! modellvasut@helikonkastely.hu

október 27. kedd

13.00 Szervezett buszos kirándulás Tapolcára. A program részei: Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, csónakázás a város alatt a Tapolcai tavas-barlangban, séta a Malom-tónál, kávé, sütemény. A program ára: 6.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

október 28. szerda

14.00 Buszos kirándulás Sümegre: középkori várjáték, lovagi torna majd középkori lakoma cigányzenével de evőeszköz nélkül. A program ára: 12.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

18.00 Keszthelyen a Balaton Színházban: Bruce Springsteen & E Street Band: Born in the USA LIVE koncertfilm vetítésre került sor.

október 29. csütörtök

13.00 Szervezett kirándulás a Kis-Balatonhoz: a program része: Zalavári Kis-Balaton Ház, Kányavári-sziget, Bivalyrezervátum majd városnézés Zalakaroson. A program ára: 7.490 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

13.00 Buszos kirándulás a badacsonyi borvidékre Bor-Barangolás címmel. 3 családi pincészetnél balatoni borkülönlegességek kóstolása, a pincészetek bemutatása. A program ára: 9.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

október 30. péntek

13.00 órai indulással, buszos kirándulás keretében lehet részt venni a 750 éves Szigligeti várba szervezett kiránduláson, majd pedig egy 3 boros borkóstolón lehet kipihenni a kirándulást a 260 éves Eszterházy Pincében. A program ára 7.990 Ft. Részletek és jelentkezés itt!

13.00 órakor buszos kirándulás indul „Tüskevár” tematikában. A program részei a Diás Szigeti Fekete István emlékház, a Matula kunyhó és a Kis-Balaton Látogatóközpont. A program ára 6.990 Ft.  Részletek és jelentkezés itt!

16.30 Alsópáhoki Alkotóház szervezésében ingyenes előadást lehet meghallgatni: Tollvarázs – Írd át az életed! címmel. „A sorok, melyeket kézzel írva papírra vetsz, megváltoztathatják az életed. A szavak új jelentést adnak annak, ami bánt, ami fáj. A betűk füzérével szövöd a jövődet...”

október 31. szombat

14.00 – 17.00 Családi körben a múzeumban! A keszthelyi Balaton Színház szervezésében a néprajzi látványtár legérdekesebb darabjait mutatja be interaktív előadás keretében Gyanó Szilvia néprajzkutató. Pásztorfaragásokról fafaragó mester tart bemutatót, amit a délután folyamán ki is lehet próbálni. A gyermekek kisebb őszi termésekből készíthetnek díszeket.

Kölcsönözzön túra vagy elektromos kerékpárt a Tourinform Irodában és barangolja be a várost és a környéket két keréken. Hévízről kiépített és biztonságos kerékpárút vezet át Keszthelyre, így akár a Festetics kastély, akár a Balaton-part könnyen és gyorsan megközelíthető drótszamárral. A Kis-Balaton és a Keszthelyi-hegység irányába is számtalan kijelöl kerékpáros úton fedezhetők fel a természet csodái.

Próbálta már az űrtechnológiát? Jelentkezzen segway túrákra és élje át a gurulás élményét Hévízen. Túrák már 2 fő jelentkezésétől indulnak, több tematikában és egyénre szabott időpontokban. További információk

Estefelé már jobb lenne egy romantikus program? Üljön be egy romantikus vagy izgalmas vetítésre a Fontana Filmszínházba, Hévíz népszerű mozijába, amit a sétáló utcán talál. Foglalja le helyét akár előre.

A magasból csodálná meg a Balaton és a Hévízi-tó különleges látványát? Semmi akadálya. Akár gyrokopterrel, akár sárkányrepülővel is része lehet ebben a különleges élményben. Október végéig a Balaton Ballooning hőlégballonja is fogadja még az utasokat. A várható repülési időpontokról és a szabad helyekről tájékozódjon itt.

Szigliget a Balaton vára! Október 31-ig, még az utószezoni nyitva tartás szerint, minden nap 9.00 és 17.00 között lehet látogatni az idén felújított Szigligeti várat. Nem csak a várrom nyújt egyedi élményt, de a várromokról fantasztikus Balatoni panorámában is része lehet.

Szívesen túrázna a Keszthelyi-hegység rejtett kincseit felfedezve? Szereti a logikai és fizikai kihívásokat? Mindenre van lehetőség a GyenEscape különleges kalandtúrája keretében. November 1-ig lehet még jelentkezni erre a különleges programra. Részletek itt.

November 1-jén zár, tehát az őszi szünetben még látogatható a Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson. Kellemes szabad téri program kisgyerekekkel, ahol zoocsemegével etethetők a kisebb-nagyobb házi és vadállatok. Ha már erre jár és érdekli a természet látogasson el a Természet Háza Látogatóközpontba is, ahol a Keszthelyi-hegység élővilágát lehet megismerni interaktív kiállítás keretében.

Adrenalin függőknek sem kell messze menniük. Választhatják a Gyenes Paintaball pályát, ahol épített pályán mérhetik össze tudásukat kisebb-nagyobb csapatok, vagy ellátogathatnak Zalaszabarra, ahol a Zobori Élményparkban próbálhatják ki a legkülönlegesebb csúszópályákat, hullámvasutat, bel- és kültéri kalandpark élményeket. A kalandpark ősszel szombat és vasárnaponként tart nyitva.

Hévízen nagyjából ugyanannyian foglalnak szállást kisebb panziókban, magánszálláshelyeken vagy apartmanházakban, mint minősített wellness hotelekben. Ám Ön bármelyik opció mellett is dönt, nem kell lemondania a szállodai élményekről, hiszen ma már sok hotelben külsősök számára nyitva áll, ha egy kis wellnessről, fürdőzésről, szaunázásról vagy vacsoráról van szó.

Kattintson ide a last minute szállás ajánlatokért!

 
 
Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!