Júniusi programok Hévízen és a környéken

Kül- és beltéri programok ebben a hónapban Hévízen és a környéken.

Júniusi programok Hévízen és a környéken

Hévízi Programok:

 

június 11. és 18. (péntek) Fürdőkultúra, fürdőtörténet, a köpölyözéstől a Hévízi Tradicionális Kúráig tematikus városnézés helyi idegenvezetővel. A sétára a Tourinform Irodánál lehet jelentkezni.

június 17. (csütörtök) Gasztroséta, kóstolók és helyi ízélmények a Hévízi Termelői Piacon, éttermekben, borozókban, kávézókban.

június 18. (péntek) A Babos Lajos Jazz Trió félórás koncertet tart a Tófürdőn a Fürdők világnapja alkalmából! Hazai és nemzetközi örökzöld dallamok, régi filmslágerek, könnyed jazzmelódiák Babos Lajos klarinétművész, Piller Balázs zongoraművész és Szerdahelyi Károly ütőhangszeres művész tolmácsolásában.

június 19. (szombat) Dupla élmény e-bike túra Hévízen és Keszthelyen, a Festeticsek nyomában helyi idegenvezetővel - legendák és érdekességek, melyek a környék egykori tulajdonosaihoz fűződnek.

június 19 (szombat) 18:00 órakor LED-vetítés a Festetics téren - Michael Flatley koncertfilmje

június 25. (péntek) vezetett rövid e-bike túra Hévízen és Egregyen - ismerje meg Hévíz nevezetességeit helyi idegenvezetővel 2 óra alatt, miközben friss házi szörppel is felfrissülhet.

június 26. (szombat) 18:00 órakor LED-vetítés a Festetics téren - Queen: Bohemian Rhapsody

június 26. (szombat) „Csatlakozz a fényhez” - Szent Iván-éji zenés felvonulás Hévízen a Sissy Kávézótól indul Egregyre. A fény menetét az EGO-Project és Thrills Acoustic Duo együttesek élőzenével kísérik. A római kori romoknál Mithras (fényistenség) egykori szentélyénél lidércek tánca, majd szelfikészítés, rossz gondolatok elégetése és tűzugráspróba várja a résztvevőket. Részletes program hamarosan.

június 30. (szerda): Orgonakoncert - Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész 2021. évi első koncertje a hévízi Szentlélek templomban.

 

Állandó hévízi programok:

Bobo Fun Park (nyitás: június 14-én)

Hévízi Termelői Piac - csütörtökönként: 12:00 -17:00, szombatonként:7:00 -13:00

Balaton Balloning - hőlégballonos repülés Hévíz és a Balaton felett, naponta (bejelentkezés szükséges).

Segway túrák - bejelentkezésre, naponta.

Gyrocopter - motoros sárkányrepülés - bejelentkezésre, naponta.

Naponta 18:00-tól egyéni borkóstoló kérhető a Vinotéka & Wienbar-ban a Széchenyi u. 12.-ben.

 

Környékbeli programok

június 11. (péntek) Geotúra a Bondoró rejtelmes világába (Monostorapáti)

15:30-tól 5-6 órás túraprogram indul Monostorapátiból a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park szervezésében. A kalandos geotúra vadcsapásokon, erdei nyiladékokon keresztül vezet. Vadrobbanásos bazalt vulkanizmusok impozáns rétegsoraihoz, barlangjához juthat el a túravezetővel.

június 12. (szombat) Nyaraló Nyár-ELŐ! (Gyenesdiás)

"Végre elkaptyuk a ritmust, a betyárját!" ingyenes program a gyenesdiási Piacon

Koncertek, népzenei és családi programok: 17 órától Betyármese, majd Erdőfű népzenei koncert, Porkoláb Tamás stand up műsora és a Szíválló Következet hangulatzenéje.

június 12. (szombat) Nyitott Pincék Napja (Balatongyörök)

2021-ben is kinyitnak a balatongyöröki pincék! A Szépkilátói büfésornál 15:00-tól lehet poharat vásárolni, a pohárjegy a dotto kisvonat használatára is feljogosít, így egyszerűen lehet közlekedni a pincék között. A jó borhoz természetesen zsíros kenyér, pogácsa is dukál mindenhol. A program ideje alatt környékbeli árusok kínálják finomabbnál finomabb kézműves portékájukat a Szépkilátónál.

június 12. (szombat): Keszthely Triatlon (Keszthely)

Helyszín Keszthely Városi Strand és Parti sétány. 750 m úszás, 20.000 m kerékpározás és 5.000 m futás az első futam 16:30-kor a 2. futam 18:00-kor indul

június 13. (vasárnap): Fehérlaposok (Keszthely)

A Magyarrock dalszínház előadása a Balaton Szinházban, az előadás kedvezményes 200 Ft-os jegyára a Dériné programnak köszönhető

június 17-18. (csütörtök-péntek): Térden állva jövök hozzád (Egervár)

Zenés bohózat három felvonásban a Turay Ida Színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren.
Jegyár: 3800 Forint.

június 18-19. (péntek-szombat): Jótékonysági golf hétvége - guríts szívvel! (Zalacsány)

Péntek este 20:00 órától Night Golf, 20:30-tól Pultverseny kezdőknek. Belépő a nem szállóvendégek részére 4500 Ft. BBQ & Buli: korlátlan sör, bor, üdítővel: 9.900 HUF + felszolgálási díj (korlátlan italfogyasztás 17:00-21:00 óráig).

Szombaton 9:00 órától Race to Zala Springs III. forduló 15:00 Charity Closest to the pin a 18-as greenre.

június 18. és június 25. (péntek): Szedd magad levendulaszüret (Zalaegerszeg)

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt Zalaegerszegen az Alsóerdőn, aki saját maga szeretne levendulát aratni.

A levendula szedéséhez a helyszínen aratótáskát kell vásárolni, csak így lehet virágot szedni. Egy 28x22x10 cm-es táska 1800 forint, a 28x16x9 cm-es táska pedig 1200 forint.

június 19. (szombat): Kajaksziget Summer Opening Evezős Parti (Gyenesdiás)

Tematikus vezetett evezőtúra a Diási Játékstrandon.

június 19. (szombat): Osztrigás Mici (Egervár)

zenés vígjáték két felvonásban a Turay Ida színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren a jegyár: 3800 Forint.

június 20. (vasárnap): Emlékhelyek napja a Deák Ferenc Kúria és Múzeumban (Kehidakustány) 

14:00 órakor tárlatvezetés - Deák Ferenc otthonának bemutatása.

18:00 órakor Ismét kacag a Kúria című színdarab Deák Ferenc anekdotai alapján. A részvétel mindkét programon ingyenes, viszont védettségi igazolványhoz kötött.

június 23. (szerda): Dumaszínház (Zalaegerszeg)

Kovács András Péter önálló estje Apróbetűs részek címmel

június 25. (péntek): Hippolyt, a lakáj (Egervár)

Zenés vígjáték a Turay Ida színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren a jegyár: 3800 Forint.

június 25. (péntek): Barlangok Világnapja (Balatonederics)

Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban. Az alaptúra már 6.500 Ft/fő áron foglalható.
Túraindulások: 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 óra.
Bejelentkezés szükséges!

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik kihasználják a pénteki (június 25.) kedvezményt és ebbe a cseppet sem szokványos világba váltanak jegyet. Hogy mi is ez az élmény? Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel… Mindez profi barlangi túravezetők vendégeként!

június 25-27. GYÖNGY, azaz Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok (Gyenesdiás)

A Léleknektár Klub a gyenesdiási önkormányzat és a Bakonyerdő Zrt. szervezésében térítésmentes gyógyításokat, élményfestészeti bemutatókat, előadásokat, meditációkat és mozgásbemutatókat is tart a Természet Háza Látogatóközpontban és a Nagymezőn. 

A gyógyítók köréből jelezte részvételét: csontkovács, természetgyógyász, lélekgyógyász, szellemgyógyász, kristálygyógyász, alternatív mozgásterapeuta, Feng-Shui-oktató, angyalterapeuta, kineziológus, hipnózis– és művészetterapeuta, parapszichológus. Jövetelét ígérte: népi gyógyító, masszőr, talpmasszázs-terapeuta, ízületkimozgató, fül– és testgyertyát használó gyógyító, shiatshu-masszírozó, reikimester, energiagyógyász és asztrológus is.  A programon az 1800-as évek végétől működő szellemtan képviselői is tiszteletüket teszik.

június 26. (szombat): Majka & Curtis koncert (Keszthely)

Élő koncert a Viviera Beachen.

június 26. (szombat): Múzeumok Éjszakája - program hamarosan.

június 28. (hétfő): Szerelem - vígjáték (Keszthely)

A Turay Ida Színház előadása a Balaton Színházban. Az előadás kedvezményes, 200 Ft-os jegyára a Déryné Programnak köszönhető.

 

Állandó programok:

GyenEScape, rabul ejt az erdő - kalandjáték Gyenesdiáson 3-4 főtől foglalható. Vajon neked sikerül megfejteni az „elátkozott erdő” titkát? Kapcsold ki a digitális világot, és engedd, hogy rabul ejtsen a természet!

Történelmi lovasjátékok a Sümegi várban szerdánként és szombatonként akár középkori vacsorával is foglalhatók.

Kányavári sziget berekjáró kenutúra (Kis-Balaton) - bármikor foglalható: +36 30 6862143.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park:   Evezés a Kis-Balatonon a Diás-szigetre. Keddtől-vasárnapig 10:00 órától, előzetes bejelentkezéssel.

Kalandbarát evezős túrák (Balaton): félnapos evezés, naplementetúra bármikor foglalható: + 36 302140507.

Nordic Walking túrák: Keszthelyen és Zalaapátiban a Zala partján, szerdánként és szombatonként. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Nyitott porták programjai Zalaszentlászló-Zalaszentgrót között

Péntekenként borkóstoló a Dóka pincészetben. 3000/ft/fő áron háromboros kóstoló és egy órás pincelátogatás foglalható. Előzetes bejelentkezés a pincetúra esetén szükséges a 30/902-7443 telefonszámon legkésőbb az előző napig (csütörtökig).

Péntek délutánonként nyitva áll az érdeklődők előtt a Skapér méhészet is. A méhészetbe ellátogatók a vásárlási lehetőségen túl szakmai tanácsokat, a méhészeti termékek pozitív élettani hatásával kapcsolatos felvilágosítást, információkat is kaphatnak.

A Medvebor pincészet állandó kínálatában borkóstoló, alkalmi kínálatában pedig szőlőtúra is rendelhető. Ezen kívül vezetett borkóstolót és ismeretterjesztő előadást is tartanak a természetes borkészítésről.
A következő kötetlen borkóstoló időpontja: június 26.

További nyitott porták: http://nyitottportak.hu/

 

 

Bővebb információk!

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!