Júniusi programok Hévízen és a környéken

Kül- és beltéri programok ebben a hónapban Hévízen és a környéken.

Júniusi programok Hévízen és a környéken

Hévízi Programok:

 

június 11. 18. (péntek) Fürdőkultúra, fürdőtörténet, a köpölyözéstől a Hévízi Tradicionális Kúráig tematikus városnézés helyi idegenvezetővel. A sétára a Tourinform Irodánál lehet jelentkezni.

június 17. (csütörtök) Gasztroséta, kóstolók és helyi ízélmények a Hévízi Termelői Piacon, éttermében, borzójában, kávézóban.

június 18. (szombat) Dupla élmény, e-bike túra Hévízen és Keszthelyen a Festeticsek nyomában helyi idegenvezetővel, legendák és érdekességek melyek a környék egykori tulajdonosaival kapcsolatosak.

június 19 (vasárnap) 18:00 órakor Led vetítés a Festetics téren  Michael Flatley koncertfilmje

június 19. (vasárnap) A Babos Lajos Jazz Trió félórás koncertet tart a Tófürdőn a Fürdők világnapja alkalmából! Hazai és nemzetközi örökzöld dallamok, régi filmslágerek, könnyed jazzmelódiák Babos Lajos klarinétművész, Piller Balázs zongoraművész és Szerdahelyi Károly ütőhangszeres művész tolmácsolásában.

június 25. (péntek) vezetett rövid e-bike túra Hévízen és Egregyen, ismerje meg Hévíz nevezetességeit helyi idegenvezetővel 2 óra alatt, közben friss házi szörppel is felfrissülhet.

június 26. (szombat) 18:00 órakor Led vetítés a Festetics téren Queen: Bohemian Raphsody

június 26. (szombat)„Csatlakozz a fényhez” Szent Iván éji zenés felvonulás Hévízen a Sissy kávézótól indul Egregyre. A fény menetét az e-go és Trills Akusztik Duo együttese élőzenével kíséri. A római kori romoknál az egykori Mithras (fény istenség) szentélyénél lidércek tánca, majd selfi készítés, rossz gondolatok elégetése és tűzugrás próba várja a résztvevőket. Részletes program hamarosan.

június 30. (szerda): Orgonakoncert Teleki Miklós Artisjus díjas orgonaművész 2021 évi első koncertje a hévízi Szentlélek Templomban.

 

Állandó hévízi programok:

Bobo Fun park nyitás június 14-én

Hévízi Termelői Piac csütörtökönként: 12:00 -17:00, szombatonként:7:00 -13:00

Balaton Balloning: hőlégballon repülés Hévíz és a Balaton felett, bejelentkezésre naponta.

Segway túrákbejelentkezésre naponta.

Gyrocopter motoros sárkány repülés bejelentkezésre naponta.

Naponta 18:00-tól egyéni borkóstoló kérhető a Vinotéka & Wienbar-ban a Széchenyi u. 12.-ben.

 

Környékbeli programok

június 11. (péntek): Geotúra a Bondoró rejtelmes világába, Monostorapáti

15:30-tól 5-6 órás túraprogram indul Monostorapátiból a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park szervezésében. A kaladod geptúra vadcssapásokon, erdei nyiladékokon, kereszül vad robbanásos bazalt vulkanizmusainak impozáns rétegsoraihoz, barlangjához juthat el a túravezetővel.

június 12. (szombat) :Nyaraló Nyár-ELŐ! Gyenesdiáson

"Végre elkaptyuk a ritmust, a betyárját!" ingyenes program a gyenesdiási Piacon

Koncert, népzenei és családi programok: 17 órától Betyármese, majd Edőfű népzenei koncert, Porkoláb Tamás sand up és Szíválló Következet hangulatzenéje

június 12. (szombat). Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön

2021-ben is kinyitnak a balatongyöröki pincék! A Szépkilátói büfésornál 15:00-tól lehet poharat vásárolni, a pohárjegy a dotto kisvonat használatára is feljogosít, így egyszerűen lehet közlekedni a pincék között. A jó borhoz természetesen zsíros kenyér, pogácsa is dukál mindenhol. A program ideje alatt környékbeli árusok kínálják finomabbnál finomabb kézműves portékájukat a Szépkilátónál.

június 12. (szombat): Keszthely Triatlon, Keszthely

Helyszín Keszthely Városi Strand és Parti sétány. 750 m úszás, 20.000 m kerékpározás és 5.000 m futás az első futam 16:30-kor a 2. futam 18:00-kor indul

június 13. (vasárnap): Fehérlaposok, Keszthely

A Magyarrock dalszínház előadása a Balaton Szinházban, az előadás kedvezményes 200 Ft-os jegyára a Dériné programnak köszönhető

június 17-18. (csütörtök-péntek) Térden állva jövök hozzád, Egervár

Zenés bohózat három felvonásban a Turay Ida színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren a jegyár: 3800 Forint.

június 18-19. (péntek-szombat) Jótékonysági golf hétvége- gurtis szívvel, Zalacsány

péntek este 20:00 órától Night Golf, 20:30-tól Pult verseny kezdőknek. Belépő a nem szállóvendégek részére 4500 Ft. BBQ & Buli: korlátlan sör, bor, üdítővel: 9.900 HUF + felszolgálási díj (korlátlan italfogyasztás 17:00-21:00 óráig)

Szombaton 9:00 órától Race to Zala Springs III. forduló 15:00 Charity Closest to the pin a 18-as greenre

június 18. és június 25. (péntek): Szedd magad levendulaszüret, Zalaegerszeg

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt Zalaegerszegen az Alsóerdőn,aki saját maga szeretne levendulát aratni.

A levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolni,csak így lehet virágot szedni.Egy 28x22x10 cm-es táska 1800 forint,a 28x16x9 cm-es táska pedig 1200 forint.

június 19. (szombat): Kajaksziget Summer Opening Evezős Parti, Gyenesdiás

Tematikus vezetett evezőtúra a Diási Játékstrandon.

június 19. (szombat) Osztrigás Mici, Egervár

zenés vígjáték két felvonásban a Turay Ida színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren a jegyár: 3800 Forint.

június 20. (vasárnap) Deák Ferenc Kúria és Múzeumban Emlékhelyek napja, Kehiudakustány  

14:00 órakor tárlatvezetés Deák Ferenc otthonának bemutatása

18:00 órakor Ismét kacag a Kúria színdarab Deák Ferenc anekdotai alapján. A részvétel mindkét programon ingyenes, védettségi igazolványhoz kötött.

június 23. (szerda) Dumaszínház, Zalaegerszeg

Kovács András Péter önálló estje Apróbetűs részek címmel

június 25. (péntek) Hyppolit a lakáj, Egervár

zenés vígjáték a Turay Ida színház előadásában az Egervári Kastélyszínházban, fedett nézőtéren a jegyár: 3800 Forint.

június 25. (péntek): Barlangok Világnapja, Balatonederics

Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban, az alaptúra már 6.500 Ft/fő áron foglalható. Túraindulások: 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 óra! Bejelentkezés szükséges!

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik kihasználják a pénteki (június 25.) kedvezményt és ebbe a cseppet sem szokványos világba váltanak jegyet. Hogy mi is ez az élmény? Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel… Mindez profi barlangi túravezetők vendégeként!

június 25-27. GYÖNGY, azaz Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok, Gyenesdiás

A Gyenesdiási Nagymezőn a Lélekknektár Klub a gyenesi önkormányzat és a Bakonyerdő Zrt. szervezésében térítésmentes gyógyításokat, élményfestészeti bemutatókat, előadásokat, meditációkat és mozgásbemutatókat is tartanak a Természet Háza Látogatóközpontban. 

A gyógyítók köréből jelezte részvételét: csontkovács, természetgyógyász, lélekgyógyász, szellemgyógyász, kristálygyógyász, alternatív mozgásterapeuta, feng shui oktató, angyalterapeuta, kineziológus, hipnózis –és művészetterapeuta, parapszichológus. Jövetelét ígérte: népi gyógyító, masszőr, talpmasszázs terapeuta, ízület kimozgató, fül– és testgyertyát használó gyógyító, shiatshu masszírozó, reiki mester, energiagyógyász és asztrológus is.  A programon az 1800-as évek végétől működő szellemtan képviselői is tiszteletüket teszik.

június 26. (szombat) Majka & Curtis koncert, Keszthely

Élő koncert a Viviéra Beachen

június 26. (szombat) Múzumok éjszakája, program hamarosan

június 28. (hétfő) Szerelem vígjáték, Keszthely

A Turay Ida színház előadása a Balaton színházban, az előadás kedvezményes 200 Ft-os jegyára a Dériné programnak köszönhető

 

Állandó programok:

GyenEScape, rabul ejt az erdő, kalandjáték Gyenesdiáson 3-4 főtől foglalható Vajon neked sikerül megfejteni az „elátkozott erdő” titkát? Kapcsold ki a digitális világot, és engedd, hogy rabul ejtsen a természet!

Történelmi lovasjátékok a Sümegi várban szerdánként és szombatonként akár középkori vacsorával is foglalható.

Kányavári sziget berekjáró kenutúra, bármikor foglalható: +36 30 6862143, Kis-Balaton

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: Evezés a Kis-Balatonon a Diás szigetre. Keddtől-vasárnapig10:00 órától előzetes bejelentkezéssel.

Kalandbarát evezős túrák: félnapos evezés, naplemente túra bármikor foglalható: + 36 302140507, Balaton

Nordic Walking túrák Keszthelyen és Zalaapátiban a Zala partján, szerdánként és szombatonként. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Nyitott porták programjai Zalaszentlászló-Zalaszentgrót között

Pénteknéteket borkóstoló a Dóka pincészetben. 3000/ft/fő áron háromboros kóstoló és egy órás pincelátogatás foglalható. Előzetes bejelentkezés a pincetúra esetén szükséges a 30/902-7443 telefonszámon legkésőbb az előző napig (csütörtökig).

Péntek délutánonként nyitva áll az érdeklődők előtt a Skapér méhészet is. A méhészetbe ellátogatók a vásárláson túl szakmai tanácsokat, a méhészeti termékek pozitív élettani hatásával kapcsolatos felvilágosítást, információkat is kaphatnak.

A Medvebor pincészet állandó kínálatában Borkóstoló; Szőlőtúra az alkalmi kínálatában: Vezetett borkóstoló  és Ismeretterjesztő előadás a természetes borkészítésről rendelhető. Következő kötetlen borkóstoló június 26-án.

További nyitott porták: http://nyitottportak.hu/

 

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!