Júniusban újra indulnak a vezetett városnéző túrák Hévízen

Immár 1 éve a Hévízre érkező vendégek helyi idegenvezetővel ismerhetik meg a várost. A városnézések a Tourinform irodából több tematika szerint indulnak. Csorja Krisztina idegenvezető válaszol a túrákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Júniusban újra indulnak a vezetett városnéző túrák Hévízen

MILYEN TÉMÁKBAN INDULNAK A SÉTÁK?

„A tavalyi évben nagyon népszerűek voltak a kerékpáros túrák, melyekhez a Tourinform Iroda elektromos kerékpárjait lehetett kibérelni. Az Iroda az idei évben új kerékpárokat vásárolt, így a túrára többen is tudnak jönni egyszerre. A jelenlegi korlátozások szerint a kerékpáros túrák 10 fővel indulnak. Elektromos kerékpárral a Zalai dombokon könnyedén tekerhetnek azok is, akik kevésbé vannak edzésben, ezért többféle e-bike túra is tervben van. A hévízi városnéző e-bike túra mellett "Dupla élmény" néven Hévíz-Keszthely városnézés is lesz idén. 

A gyalogos túrák között nagyon kedvelt a gasztoséta, ahol 8 különböző finomságot kóstolunk majd meg a városban és a Hévízi Termelői piacon. A legolcsóbb túra a fürdőtörténeti séta, ahol a résztvevők megtudhatják, hogy lett „hévízsárból” világhírű fürdőhely.

A téli hónapokban sajnos nem indult el a forró élmények fáklyás séta és a tündérrózsáktól az egzotikus halakig, lubickolás Hévíz természeti értékeiben séta. Remélhetőleg az idei évben ezek a séták is elindulhatnak majd.

Gyermeknapon több helyi család részvételével indult először a "Meseséta a tündérek és rózsák nyomában". Ezt a sétát kimondottan gyerekeknek állítottam össze, ahol Tótündéreket azaz hévízi tavirózsákat keresünk a belváros rejtett zugaiban.

 

 

MIKOR VANNAK ÉS MILYEN HOSSZÚAK A "SÉTÁK"?

A vezetett túrák általában kedden, csütörtökön, pénteken délután és szombat délelőtt indulnak, és legtöbb esetben a Tourinform Iroda (Hévízi, Rákóczi u. 2.) előtt van a gyülekező. A városi túrák időtartama általában 2 óra, kivéve a hosszabb kerékpártúrák, mint a Dupla élmény-túra, a Zala-völgy gyöngye és Kis-Balaton e-bike túra. A gyermekeknek pedig picit rövidebb tündér keresősétát állítottunk össze.

 

HOGYAN LEHET RÉSZT VENNI A SÉTÁKON, KELL-E ELŐRE JELENTKEZNI?

A legtöbb városnéző túra már 2 fő részvételével garantáltan elindul. Előzetes bejelentkezés szükséges, bejelentkezni a Tourinform Irodában (+36 83 540 131) vagy az idegenvezetőnél lehetséges: Csorja Krisztina (+36 20 470 7058) vagy a heviziturak.hu oldal online felületén.

 

 

KINEK AJÁNLANÁD A TÚRÁKAT?

Szívesen látok mindenkit a túrákon, mert remélem, hogy a tematikus sétákon sok új és érdekes információval segíthetem ennek a szép kisvárosnak a megismerését. Igyekszem figyelni arra, hogy ha a vendégek már ismerik a várost, akkor ne az alapinformációk, hanem inkább az érdekes történetek kerüljenek a középpontba. Örülök, hogy akár sok éve visszajáró vendégeknek, sőt volt, hogy helyi lakosoknak is tudtam még nem hallott történeteket mesélni, még fel nem fedezett helyeket megmutatni. A túrákon részt vehetnek gyerekek is, sőt kutyás vendégek is, mert úgy állítottam össze a programot, hogy mindenki számára élvezhető és végigjárható legyen. Ez alól megint csak egyedül az e-bike túra a kivétel, ahol nincs lehetőség kiskedvenc szállítására, vagy kisgyerek részvételére.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A VEZETETT SÉTÁKRÓL: HEVIZ.HU

 

Bővebb információk!

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!