Ismét pályázhatnak a szobakiadók

A jövő évre is meghirdeti a magánszálláshelyek minőségfejlesztési pályázati lehetőségét a hévízi önkormányzat.

Ismét pályázhatnak a szobakiadók

Ennek részleteiről ma sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor polgármester, Horváth Orsolya, a Hévízi TDM egyesület elnöke és Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke.

Papp Gábor elmondta: az elmúlt évben indított, sikerrel debütált pályázat ismételt indításáról egyhangúlag döntött a képviselő-testület, arra 16 millió forintos keretet különítenek el a költségvetésben.

Egyértelmű cél az, hogy a magánszállásadók, akiknek számára rendkívül kevés pályázati lehetőség jelenik meg szálláshelyeik fejlesztésére, mégis tudjanak élni ilyen lehetőséggel.

  • Idén a szobakiadók egynegyede jelentkezett a pályázatra, reményeim szerint jövőre ez a szám megduplázódik – fogalmazott Papp Gábor.

Mint mondta: a szálláshely kiadók minőségi fejlesztésekre fordíthatják a megpályázott, odaítélt összeget, ennek legalacsonyabb mértéke 50 ezer forint, a felső határa pedig az érintett szállásadó által előzőleg befizetett kurtaxa feléig terjedhet. Az előző évhez képest változás, hogy a pályázati feltételbe bekerült: az nyújthatja be pályázatát, akinek szobaegységenként minimum 20.000 forint  idegenforgalmi adó befizetési kötelezettsége keletkezik és a befizetésének eleget tesz. Határozott cél azonban az – hívta fel a figyelmet a polgármester -, hogy a következő évtől csak olyanok vehessenek részt a pályázatban, akik minősíttették szálláshelyeiket. A rendszer jövőre egyébként arra is ad lehetőséget, hogy a minősíttetés költségeit fedezze a pályázó az odaítélt összegből.

Horváth Orsolya hangsúlyozta: a pályáztatás lebonyolításának lehetőségét a TDM egyesület kapta meg, a Tourinform-iroda munkatársai az elmúlt évhez hasonlóan most is minden segítséget megadnak a szállásadóknak a pályázati űrlap nyomtatásához, kitöltéséhez.

  • Hévíz marketingjében kulcsszóként szerepel a minőség, fontos számunkra, hogy azt a magánszállásadók is fel tudják mutatni – mondta. – Ebben óriási segítséget nyújthat számukra a kapott támogatás, melyhez önrész nem szükségeltetik, a támogatás pedig száz százalékos.

Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke ugyancsak kivételes lehetőségnek nevezte az önkormányzat, a TDM szervezet és a szobakiadók által közösen kidolgozott pályázati rendszert, s mint mondta: ez máris országos szinten is mintaként szolgál. Példaként említette Bük és Mórahalom települések érdeklődését a projekt iránt.

A pályázatokat a szobakiadók jövő év február végéig nyújthatják be, a TDM egy hónapon belüli elbírálást ígér, így a szezonnak már újabb beruházásokkal gyarapodva, a vendégek igényeit még magasabb szinten kiszolgálva vághatnak neki a szobakiadók.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!