Igazi élmények az online helyett, mert megérdemli, hogy idén nyáron ne legyen otthon!

Hévíz már nyitva, és minden új és régi vendégét szeretettel várja! Az alábbi cikkben a helyiek legjobb ötleteit olvashatja el tematikus pontokba szedve, hogy jól érezze magát, ha Hévízen szeretne pihenni!

Igazi élmények az online helyett, mert megérdemli, hogy idén nyáron ne legyen otthon!

Mi más is lehetne idén a fő üzenet mindenki számára:

Élj aktívan! Maradj fitt! Maradj egészséges!

A tökéletes helyszín pedig Hévíz, ahol az egészség, az egészségmegőrzés, rekreáció és a természet adta gyógymódok és energiák már több száz éve a mindennapok részévé váltak.

Az üzletek, éttermek, szolgáltatók jelentős részben kinyitottak, a szálláshelyek többsége már most, egyes szálláshelyek pedig június második felétől fogadják a vendégeket. A szállodák, apartmanok többsége hangulatos kertekkel, parkokkal, kül- és beltéri medencékkel, wellness és beauty szolgáltatásokkal biztosítja vendégeinek, hogy önfeledt legyen a pihenés. Semmi sem akadálya ma már egy tökéletes nyári vakációnak, a megszokott minőségben Hévízen!

Fürdőzés tavirózsák közt a világ legnagyobb meleg vizű tavában

Ha már Hévíz, akkor Hévízi-tó. És ha Hévízi-tó, akkor fürdőzés, kristály tiszta meleg gyógyvíz, fekete iszap, tavirózsák, kishalak, vízimadarak. A mocsári ciprusok susogása, friss levegő és a strandolás élménye a parkban akár az év minden napján.

A patinás, történelmi épületektől övezett Hévízi-tó egyedülálló és csalogató élmény újra és újra mindenkinek, aki akár egyszer is élvezte a 32°C-os vízben úszkálást egy szép kora őszi napon. Nyáron a parton 0-110 éves korig szinten minden korosztály megtalálható. Bár a tó nem egy vízicsúszdás élménypark de épp ettől más. A természet egy kicsi csodája, ami nem utánozható és nem összehasonlítható más fürdőkkel.

Parkok, erdők, sétányok, zöld! zöld! zöld! mindenütt!

Kerékpározzon, sétáljon, túrázzon, mozogjon szabadon! A tavat ölelő véderdőkben a Hévízi-patak partján vagy akár a Keszthelyi-hegység lankás túraútvonalain számos lehetőség adott arra, hogy friss levegőn, madarak énekét hallgatva fedezze fel a környéket. Akár egy könnyű sétát tervez, akár komolyabb túrára számít lesz lehetőség válogatni az útvonalak között. A hévízi Tourinform Irodában ingyenes túra és kerékpáros térképekkel, kerékpár és nordic walking botok kölcsönzésével is segítik a természetjárókat. A Bakonyerdőnek köszönhetően ráadásul a Keszthelyi hegységben karbantartott útvonalak, pihenők, tanösvények és kilátók várják a családokat. Ez utóbbiakból nem mellesleg fantasztikus panoráma nyílik a Balatonra.

Középkori várromok az icipitől az egész napos élményig

Ha már dombok, hegyek, erdők és kilátás … Hévízről indulva számos várrom válik felfedezhetővé egy-egy napos kirándulás keretében. Legközelebb, csupán 10 km-re található a Rezi vár romja, ami a településről egy könnyű sétával elérhető. Kicsit messzebb, a Tátika hegyen is található egy várrom az erdő közepén. Aki a Balaton irányába indul, 30 perc alatt átér Szigligetre, ahol nem csupán egy várrom, de egy igazi komplex, interaktív középkori lovagi vár élménye várja a családokat, ráadásul a várat épp az elmúlt hónapokban újították fel, így június 20-án nyit újra. Hévíztől egy napos kirándulás keretében ellátogathat még Sümegre vagy Nagyvázsonyba is, de megmászható Csobánc romja. Aki a legközelebbi kicsi várromot keresi, Keszthelyen, a Fő téren a Magyarok Nagyasszonya-templom melletti Várkertben találja.

Aktív élmények adrenalin függőknek

Aki a szabadban is az aktív élményeket keresik, ráadásul kisebb-nagyobb gyerekkel érkeznek Hévízre, nekik sem kell messzire menniük egy kis kalandért. A Hévíz határában található Tavirózsa Kalandparkban kötélpályán tesztelhetik bátorságukat gyerekek és felnőttek. Közvetlenül mellette gokart pályán versenghetnek az száguldás szerelmesei. A Rezi Dinó és Kaland park inkább a kisebb gyerekkel érkező családoknak és dinórajongóknak nyújt önfeledt kikapcsolódást, míg a nagyobbak a zalaszabari Zobori Élmény Parkban tölthetnek el egy vidám napot. A 16 éven felüliek Gyenesdiáson paint ball harcban szerezhetnek maguknak lila foltokat és életre szóló emlékeket, vagy vízisíelni tanulhatnak a Vonyarcvashegyi strandon.

Akik a magasba törnének, megtehetik ezt hőlégballonnal, gyrocopterrel, sétarepülővel és sárkányrepülővel is, míg a mélység szerelmesei a Keszthelyi-hegység barlangjaiban csúszhatnak – mászhatnak vezetett kísérővel.

Élmény előtt-után kell enni valami finomat és laktatót

Szeresse akár a nemzetközi konyhát, akár a hagyományos magyaros ételeke, a csúcsgasztronómiát vagy a street food alap ízeit, csak Hévízen, több mint 50 vendéglátóhely kínálatából válogathat, ráadásul garantáltan nyitva vannak egész évben. A kínálatot színesíti a Hévízi és a Gyenesdiás Termelői Piac, ahol a helyi, kézműves és egészséges érték hármast sürítik bele szívvel-lélekkel egy-egy finom termékbe. Aki pedig egy könnyű borozásra vágyik, neki az Egregyi borozósor kihagyhatatlan helyzsín, ahol a finom zalai borok élménye a zalai táj látványával párosul.

Amiről nem írunk ebben a cikkben

Római kori romkertek, közép-kori templomok, stúpa, vízimalom. Strandok, animált programok, vezetett városnéző túrák, hajókázás, madárgyűrűzés, Csillagvár, keszthelyi múzeumok, kastély, modellvasút kiállítás. Sport versenyek, éjszakai túrák, gyerektáborok. Balaton-Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyek, Matula bácsi kunyhója, a Kis-Balaton páratlan állat és növény világa, bazaltorgonák.

Megannyi élmény, amiért megéri eljönni minden évszakban, egyedül, párban vagy családdal. Programlehetőségek nem csak nyári strandidőben!

 „Azért szeretek Hévízre jönni, mert már első alkalommal éreztem, hogy Hévízen az élet lassabb, de nem unalmas. Az utcák nem zsúfoltak, de korántsem kihaltak. Az emberek mosolygósabbak, kipihentebbek, itt mindenre van idő és sok mindenre van lehetőség, miközben minden itt van, amire szükségem van a mai üzleti életben. Minőségi szolgáltatások, sok-sok zöld, friss levegő, csend. Itt valóban érzem, hogy akkor veszem fel a telefont, amikor én akarom.” B. Kristóf (Budapest, 2019)

 

Tetszett a cikk? Szeretne többet megtudni a helyi és környékbeli programlehetőségekről? Íme további cikkeink:

Szabadon a természetben! Hévízen itthon vagy! – aktív pihenés a térségben

Látnivalók Hévízen

Látnivalók Keszthely és a Balaton környékén

Túra ötletek kerékpárral vagy gyalogosan

Legjobb családbarát programok egy anyuka szemével

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!