10 hűsítő élmény hőségriadó esetére!

Minden nyáron vannak olyan időszakok, amikor a hőség szinte elviselhetetlenné válik, főleg azok számára, aki ilyenkor is sok időt töltenek a szabadban. A mellett azonban, hogy ilyenkor mindenkinek ajánlott a bőséges vízpótlás és, hogy igyekezzen minél több időt árnyékban tölteni, más alternatívái is lehetnek annak, hogy kellemesebbé tegye a forró pillanatokat.

10 hűsítő élmény hőségriadó esetére!

Mutatjuk milyen lehetőségek közül választhat, ha épp Hévízen jár!

1. Párakapuk a városban több helyszínen. Hűsítse magát akár séta közben is. Egyrészt jó érzés egy kis felfrissülés, másrészt a hűsítő vízpára csökkenti a bőr párologtatását, így még ha rövid időre is, a nedves bőrünk egy kis regenerálódási időt nyer a nagy melegben. (Helyszínek, Rákóczi u. 2. a Tourinform Iroda előtt, valamint a Deák téren)

2. Fagylalt, jégkrém, jégkása. Igaz csak pillanatnyi öröm, de ezeknek a hűsítő frissítőknek a fogyasztása közben érezheti, hogy átjárja egy kis hideg érzés. Ráadásul ezek a hűsítő desszertek sok változatban kaphatók, a kézműves fagylaltok csodás ízeiről és látványáról nem is beszélve. Arról persze nem szabad megfeledkezni, hogy ezeknek a frissítőknek bár magas a víztartalma, sajnos cukrot is jócskán tartalmaznak, így a cukormentes frissítőket nem pótolják.

3. Ivókút normál vagy gyógyvízzel. A Deák téren egy 4 csapos ivó vizes kút áll a vendégek rendelkezésére, ahol nyugodtan feltöltheti vizes palackját. Két belvárosi ivókúton - az egyik a Könyvtár bejárata mellett található, a másik a Festetics téri Fedett Fürdő aulájában -, akár hévízi gyógyvízzel is olthatjuk szomjunkat. A mennyiséggel azért ez utóbbi esetekben csínján bánjunk, mert a gyógyvizet nem szabad nagy mennyiségben fogyasztani.

Ívóvízzel ezeken a helyeken töltheti fel vizes palackját ingyen:

  1. Deák tér – közkút
  2. Egregyi Múzeum park – közkút
  3. Sugár utcai játszótér – közkút
  4. Nyírfa utcai játszótér – közkút
  5. Városháza – nyitva tartási időben
  6. Hévízi Tourinform Iroda – nyitva tartási időben
  7. Ingyenes nyilvános mosdók: buszpályaudvar, nagyparkoló, egregyi buszmegálló, Szent Lélek Római Katolikus Templom parkolója

4. Alkoholmentes koktélok, hűsítő italok. Az egyik legkézenfekvőbb ötlet, hogy fogyasszunk minél több folyadékot, és ha már folyadék, miért ne legyenek azok szépek, finomak és egészségesek. Üljön be egy kellemes kerthelyiségbe vagy egy széljárta bárpulthoz és rendeljen egy frissítő limonádét vagy házi szörpöt!

5. Keressen egy Frigidáriumot, ami hideg helyiséget jelent, általában szaunák és wellness részleges környékén található. Mindig hűvös levegő járja át, és itt hűvös köveken pihenhet.

6. Krioszauna. Sokan még csak most ismerkednek vele, de aki egyszer kipróbálja többször is visszajáró vendégévé válik. A készülék nagyjából -160°C-ig hűl le, amiben a szervezet minden apró sejtre megújulhat. A nagy hőségben igazán extrém érzés, és kipróbálható a NaturMed Hotel Carbonában vagy a Hotel Európa fit-ben is.

7. Egy próbát mindenképp megér a márvány masszázs, ami speciális hűsítő és frissítő masszázs, amit az Ázsiából származó fehér színű, hűtött márványkövekkel és olajokkal végeznek. A nyári hőségben igazi felfrissülést jelent, de e mellett stresszoldó hatása is van. A Hunguest Hotel Helios szállodában lehet kipróbálni.

8. A Lotus Therme Holt-tengeri sóbarlangjának levegője kellemesen hűs, 21-22 fokos, páratartalma 45%-os; ionokkal telített ásványi anyagokban gazdag. Így minden lélegzetvételünk természetes módon gyógyító hatású. A Holt-tengeri só különlegessége, hogy a sivatagi éghajlatnak és a páratartalomnak köszönhetően gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben is. Sóbarlang található a Tófürdőn is más hotelek wellness részlegein is kipróbálhatók.

9. Termál helyett válasszon felfrissülésként hideg vizes vagy sportmedencét. Bár a legtöbb vendég a hévízi gyógyvíz miatt érkezik Hévízre, a nagy melegben jól esik egy hűsítő csobbanás. Válasszon ehhez hidegebb vizű medencéket, vagy akár sportuszodát, ahol klimatizált helyiségben élvezheti a víz frissítő hatását. A legnagyobb sportuszoda Hévízen a NaturMed Hotel Carbonában található, de a legtöbb hotel (Európa fit, Danubius, Helios, Lotus, Kolping) rendelkezik normál vizes medencékkel.

10. Hideg vagy hideg-meleg váltakozó hőmérsékletű kneipp. A kneipp nem csak a víz, hanem a vízben lévő lépőkövek hatására is stimulálja a szervezetet.  A lábfejen lévő idegvégződések ingerlésével frissíti fel az egész szervezetet és segíti a megfelelő vérkeringést. Próbáljuk ki a Danubius Hotel Aqua-ban.

Próbálja ki akár mindet! Mi vesztenivalója lehet ebben a hőségben!

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!